Yurtdışından gelen telefon kaydı 2019

Yeni yılda yurtdışından getirilen telefonların kaydına zam 23. Yurtdışından gelen telefon kaydı nasıl yapılır? Elbette yurtdışından gelen telefon kaydı için ödeme yapacağımız doğrudur. Eğer yurtdışından gelen telefon kaydı süresi için tanımlanan ve hakkınız olan 1gün geçtiyse, kayıt edemezsiniz ve yeniden yurt dışına gidip, ülkeye giriş yapmanız gerekir.


Yani artık yurt dışından telefon getirenler, pasaportlarına yılda telefon kaydedebilecekler.

Kasım ayı itibariyle 5₺ olarak belirlenmişti. Bundan iki yıl öncesine kadar 2₺’yi aşmayan harç tutarlarının bu miktarlara ulaşması, tüketiciyi oldukça üzdü. Bugün ise resmi gazete ile duyurulan yeni karara göre yurt dışından akıllı telefon getirme süresi yıla çıkarıldı. Telefonla konuşurken ses kaydı nasıl yapılır?


Bu yüzden yurtdışından telefon alma ve kaçak telefon satışı artan bir trend haline geldi. Bunu engellemek isteyen devlet ise yurtdışından telefon almayı düşünenlere üzücü bir açıklama yaptı.


Son değişiklikle birlikte, bu telefon ların kullanım süresi 1gün olarak belirlendi.

TL’lik harcı vergi dairelerine, internet vergi dairesi sayfasına ya da anlaşmalı banka şubelerine (Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank, Şekerbank, Garanti Bankası, TC Ziraat Bankası, İş Bankası) yatırabiliyor. Yurt dışı telefon kayıt ücreti bugün kesin olarak belli oldu.


Peki, yurt dışından alınan telefonları Türkiye’de kullanmak bir kişiye kaç TL’ye mal oluyor? Yurt dışından gelen telefonlar için yeni yasa ile beraber, yurt dışından telefon getirmek eskisi kadar avantajlı olmayacak. Yeni çıkan kararname ile beraber, pasaportuna kayıt yaptıran kullanıcı yıl içerisinde başka bir telefonu pasaportuna kayıt yaptıramayacak.


Cansu Bingöl - 342OKUNMA. Euro arasında bandrol karşılığı ücret alınacak. Bilgisayar, tablet, t. Bu işlemi 1gün içinde yapmanız gerekiyor aksi takdirde kayıt yaptıramazsınız. Merhaba arkadaşlar,benim yurtdışından gelen kullandığım telefon pasaport kaydı olmadığı için kapanmıştı.


Kıbrıs’a gitti geldi bugün itibariyle onun üzerine kayıt yaptırdım. Net, HuaweiBurada. Bunun dışında başka bir Resmi Ücret alınmamaktadır.


Buna göre yurtdışından Türkiye’ye ancak üç yılda bir telefon getirerek, pasaporta işletme ve Türkiye’de kullanmak mümkün olabilecek. TL Arası Alınabilec.

IMEİ numarasını öğrenmeniz gerekiyor. Cihaz 1gün içinde kayıt edilmemesi durumunda.


Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Kayıt amaçlı gelen telefonun yolcu ile beraber gelmesi gerekmekte.


Yapılan işlem bugün gerçekleşmiştir. Yani telefonunuzu kayıt yaptırmak için daha süreniz var. Ancak telefonu eğer kızınız da 1gün içinde yurtdışından geldiyse ve pasaportunda giriş çıkış damgası varsa onun üzerine kayır yaptırabilirsiniz. Dolayısıyla kızınızın pasaportu yoksa onun adına kayıt yaptırmanız imkansızdırmaalesef.


IMEI kaydı nasıl yapılır? Aynı kanunda yapılan değişiklikle kıymetin 1. Eğer sizin pasaportunuza kayıtlı olan bir telefon varsa bu telefon başkasının hattıyla çalışmayacak.


Değişiklik yürürlüğe girdi. Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş belgesi olan bir cihaz kayıt işlemi için iki takvim yılı geriye dönük tarama yapılacak ve cihaz kaydı yoksa kaydedilebilecek. Buna göre, ticari amaçlı olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları amacıyla.


Aradan sene bile geçse, pasaport kaydı yapınca açılır. Yolcu beraberinde getirilen telefon kayıt işlemi için başvuruda bulunmanız gerekiyor. Pasaport bulunca açılır.


Sadece hat almıyor. Yasal olması adına imei kaydı şart koşulmuştur. Akıllı saat imei kayıtlarının yapılması kullanım açısından gerekli bir işlemdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi