Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2020

IMEI kayıt ücreti de yurtdışı telefon kayıt ücreti olarak Resmi Gazete’de ilan edildi. Peki, telefonu pasaporta kaydetmek isteyenler için IMEI kayıt. TL’ye çıkarılmıştı.


Geçtiğimiz dönemde oldukça büyük bir zamla karşı karşıya kalınan yurtdışı cihazlar için bu sefer de durum farklı değil. Bütün bu işlemler E Devlet üzerinden kolayca yapılabilir. Ancak Operatör Bayileri tarafından TL ile 1TL arasında ek bir İşlem Ücreti alınabilmektedir. KAYIT HARCI ÜCRETİ : 1. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.


Bundan sonraki yılın girmesiyle (Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. TL bandında alacağınız bir Android işletim sistemli telefonun Türkiye’de kullanım izni için yaklaşık 2. Maliyet düşük olduğunda ise yasa dışı telefon satışları artıyor. Haksız rekabet artarken, Türkiye kayıtlı telefon satışlarında esnafın zararı oluyor.


TL olarak uygulanıyordu. Yolcu beraberinde geti. Bir kişi yurt dışından telefon aldığı zaman Türkiye’de kullanmak isterse tüm içerisinde dahil 6TL ücret ödemesi gerekecek.


Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2020

Yüzde 258‘lik orana göre yeni kayıt ücreti 1. Söz konusu IMEI kayıt. Kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası ve pasaport sahibinin TC Kimlik Numarasını, adını ve soyadını vergi dairesine veya bankaya verin. Türkiye‘de kayıt ücreti maliyetine yakın fiyatlarda satılan telefonları almanız sizin için daha karlı olacaktır.


Peki yurtdışı kayıt ücretine yakın fiyatlarda satışa sunulan telefonlar neler? Sizler için derledik. Sorusunun cevabını arayanlar için öncelikle kayıt ücretinin ne kadar olduğunu söylemek istedim.


Haliyle yurt dışından akıllı telefon getirmek konusunda fiyatlar biraz daha yükselmiş olacak. Yurt dışından alınan telefon nasıl kaydedilir? Telefonun yurtdışı satış fiyatı 9dolar. Bu rakamla beraber.


Bunu örneklendirelim. Böylece telefon harcı yatırılır ve kullanılacak telefonun IMEI numarası ilgili kuruma iletilir. IMEI Kayıt Ücreti Zammı Belli Oldu!


Ancak art arda yapılan zamlardan sonra yurtdışından telefon almak iyice zorlaştı. IMEI kayıt fiyatlarına bakacak olursak devlet yüzde 2oranında fiyatları arttırmış. Eğer telefonu kullanmak istiyorsanız pasaport üzerinden IMEI kaydı. TL daha zamlanacak olan kayıt ücretine toplamda TÜİK fiyat endeksine göre %22.


Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2020

Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz. Fiyatlar ortalama fiyatlardır. E-devletten dakikanızı almıyor. Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli?


Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2020

Adım 4: Yurtdışı kayıt harcı (imei kayıt ücreti ), pasaport sahibinin TC kimlik nosu ile vergi dairelerine veya belirlenmiş banka şubelerine yatırılmalıdır. Kasım ayında zam geldi.


Yeni telefon harcı kaç lira?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi