Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2019

Kasım ayı itibariyle 5₺ olarak belirlenmişti. Bundan iki yıl öncesine kadar 2₺’yi aşmayan harç tutarlarının bu miktarlara ulaşması, tüketiciyi oldukça üzdü.


E-devletten dakikanızı almıyor. Yurt dışından alınan cep telefonu kayıt işlemleri mi? Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli? Yeni telefon harcı kaç lira?


Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2019

Bunun dışında başka bir Resmi Ücret alınmamaktadır. Ancak Operatör Bayileri tarafından TL ile 1TL arasında ek bir İşlem Ücreti alınabilmektedir. TL’ye çıkarılmıştı.


Yolcu beraberinde geti. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor. IMEI kayıt ücretleri değişti.


Bu hesaplama üzerinden telefon alan kişinin toplamda ne kadar para ödeyeceği de belli oldu. Bir kişi yurt dışından telefon aldığı zaman Türkiye’de kullanmak isterse tüm içerisinde dahil 6TL. Maliyet düşük olduğunda ise yasa dışı telefon satışları artıyor. Haksız rekabet artarken, Türkiye kayıtlı telefon satışlarında esnafın zararı oluyor.


TV zammı ardından gelen bu zamlarla beraber, tüm dengeler değişti. TL olarak uygulanıyordu. Kayıt etmeye çalışıyor ŞOK. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz.


Eğer yurtdışından gelen telefon kaydı süresi için tanımlanan ve hakkınız olan 1gün geçtiyse, kayıt edemezsiniz ve yeniden yurt dışına gidip, ülkeye giriş yapmanız gerekir. Yani diyelim ki Mart. Yüzde 258‘lik orana göre yeni kayıt ücreti 1. Bununla birlikte, yurt dışından getirdiğiniz telefonları kaydetmeden ancak belli bir zaman kullanabilirsiniz. BTK her yıl düzenli olarak I. Yurtdışı telefon kayıt harcı ne kadar oldu?


Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2019

E-Devlet üzerinden kayıt nasıl yapılır, yurt dışı telefon işleme, yurt dışı telefon kaydı harç. TL seviyesine kadar ulaşmıştı.


Ancak o ücrete bir kez daha zam geldi ve artık yurtdışı telefon kayıt ücreti için oldukça yüklü bir ödeme yapmanız gerekiyor. Kullanıcıların oldukça tepkisini çeken bu yüksek rakamlar, başka soruları da gündeme getirdi, acaba bu yurt dışından telefon getirmeye bir çözüm olacak mı.


Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2019

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile birlikte bu fiyat 1. Bu sayede telefonun kaydı tamamlanarak, cezai işlem ödenmesinin önüne geçilecektir. Gezebildiğinkadar, sizlere yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinizde yol gösterici olması için kurulmuştur. Türkiyedeki telefon fiyatları göz önünde bulundurursak yurt dışından telefon getirmek yine en mantıklısı.


Devlet sistemi üzerinden bizzat kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye‘de kayıt ücreti maliyetine yakın fiyatlarda satılan telefonları almanız sizin için daha karlı olacaktır. Geçtiğimiz yılım kasım ayı itibarıyla 170. Ekonomik planlar doğrultusunda söz konusu ücrette bir güncelleme daha yapıldı.


Günün ardından telefon kapanarak kullanım dışı hale gelmektedir. Buna dikkat etmenizde. Konuyla ilgili yurtdışından telefon getirecekseniz haberimize bakabilirsiniz.


Bundan sonra yurtdışından telefon almayı düşünürken, fiyat karşılaştırması yaparken yurtdışı telefon veya tablet cihaz fiyatının üzerine 11TL eklemek gerektiğini unutmamalı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi