Ysk seçmen sorgulama 2019

YSK Anasayfasına Devam Et. Kimlik Kartı (Yeni) Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl. Bu bilgi eski nüfus cüzdanı veya eski ehliyetin arka yüzünde bulunmaktadır. Mahalli seçimler yaklaşıyor vatandaşlar seçne listelerinde adı olup olmadığını kontrol ediyor.


Nerede oy kullancağım?

Ocak tarihine kadar her seçmen listede. Mart yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar seçmen sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet şifresi üzerinden seçmen sorgulama işlemi. Yüksek Seçim Kurulu.


Vatandaşlar nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını. Teknolojinin ilerlemesiyle seçmen listeleri internet üzerinden tek tuşla sorgulanabiliyor. Yerel seçim için geri sayım başladı.


Mart Mahalli İdareler Seçimi hızla yaklaşıyor.

E-devlet seçmen sorgulama T. Yaşadığı il ve ilçede yerel yönetimleri belirleyecek olan vatandaşlar heyecan. Sorgulama işlemi ayrıca e-Devlet üzerinden de yapılıyor. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini.


YKS seçmen listeleri bir süre daha askıda kalacak. Mart mahalli seçimlerine az bir vakit kaldı. Geçtiğimiz İstanbul seçimlerindeki seçmen listesinin Haziran seçimlerinde de aynı kalacağı açıklanmıştı.


Ayrıca e-Devlet aracılığı ile de seçmen. SEÇMEN SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Android ve İOS için hazırlanan mobil uygulamaları telefonunuza indirerek seçmen kaydınız ile ilgili gelişmeleri.


TC numaranızla kaydınızı kontrol edeceksiniz. Seçmenler ne yapması gerekiyor. Bu gelişmenin ardından, bina esasına göre düzenlenen. GÜNDEM İNEGÖL HABERLERİ SPOR EKONOMİ EĞİTİM SAĞLIK TE.


Bunu yapmazsanız ve seçmen kütüğünde kaydınız olmazsa yerel seçimlerde oy veremezsiniz. Pekala seçmen hangi sandıkta, nerede oy kullanacak?

Sizde hemen e-devlet üzerinden ysk seçmen sorgulama yapabilirsiniz. Bunun yanında vatandaşlar, bina esasına. Mart sabahı Türkiye için kritik bir gün olacak.


Sandıkta belediye başkanlığı, il meclisi ve muhtarlık için oy kullanacaklar. Yenilenen seçimde nerede oy kullanacağım?


Bazı evlere Oy pusulası gelmiyor buna da gerek yok zaten bu vidomuzda nerede oy kullanacağımızı öğreniyoruz. Büyükşehir olmak üzere belediye başkanı ve ilçe belediye ile muhtarlık seçimi için seçmenler oy verme işlemi. Eski tip kimliği (mavi ve pembe renkte) olanlar TC kimlik numarası ile “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” bilgilerini girmelidir.


Yeni kimlik kartı ile sorgulayacaklar ise TC kimlik numarası ve “Seri No” yazarak sorgulayabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi