Yolcu taşıma belgesi nasıl alınır

Shop with Free PP! Yetki belgesi Türleri, Yetki Belgesi Nasıl Alınır ? Tüm Yetki Belgesi Alma Şartları sayfanın yukarısında belirtilmiştir. Yolcu ve servis taşımacılığı yapabilmek için kişilerin yetki belgesi alması gerekir.


Ulaşım Koordinasyon merkezi kararı ile verilen yetki belgesi taşımacılık yapmak için mutlaka alınması gereken bir belgedir. Yolcu taşımacılığı yapabilmek için bazı belgelere sahip olmanız gerekmektedir.


Src Belgesi Nasıl Alınır ? Bu belgeyi Uluslar arası yolcu taşımacılığı yapacak olan sürücüler alır. Eğitim süresi toplam saattir. Yol boyunca yolcu indirilemez veya bindirilemez. Srcbelgesini kimler alır?


Bu yetki belgesi kapsamında düzenlenecek olan seferlerde her yolcu için bilet düzenlenmemekte olup sadece tek bir taşıma sözleşmesi ve faturası düzenlenmektedir. Dyetki belgesi ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapılamayacağı da belirtilmelidir.


DBelgesi Nasıl Alınır ? Dyetki belgesi sahipleri, mevcut hatları için belirlenmiş güzergahındaki, iliçi ve 1km’ye kadar şehirlerarası mesafelerde bulunan yerler arasında taşıma yapmak üzere, 22:ile 04:saatleri dışında yolcu bindiremez. SRCULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI. Dyetki belgesi : Tarifeli ve tarifesiz olarak 1kilometreye kadar olan şehirlerarası ve taşıma mesafesine bakılmaksızın il içi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir.


F türü yetki belgesi : Ticari amaçla yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Peki nasıl alınır ? Kimlere ve hangi meslek gruplarına verilir? Hep birlikte haberimizde inceleyelim.


Yolcu taşıma belgesi nasıl alınır

En kolay yolu nedir? Silah taşıma ruhsatına sahip.


Eşya taşıma yetkisi sağlayan belgelerde yenileme süreci daha kolay yapılırken D2’nin de içinde bulunduğu yolcu taşıma yetkisi sağlayan belgelerin yenilenmesi tıpkı belgeyi alırken olduğu gibi yoğun bir belge trafiği gerektiriyor. Taşıma Ruhsatı Almanın Kolay Yolu. Yalnızca belgenizin bitimine.


Asıl adı Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Yasa gereği ticari araç kullanan sürücülerin src belgesinin olmaması durumunda hem aracı sevk ve idare eden şoföre ve araç sahibine cezai işlem.


Dbelgesi için gerekli evraklar. Büyükşehirde yaşayan ve şehir dışında çıkmak isteyenler ikamet ettikleri ilçedeki kaymakamlığa giderek seyahat izin belgesinin çıktısını alıp doğrudan doldurmaları gerekiyor. Seyahat İzin Belgesi nereden alınır ? Ana Sayfa » Sektörel.


Yolcu taşıma belgesi nasıl alınır

Servis taşımacılığı yetki belgesi nasıl alınır. Dehliyeti olup maksimum kişilik taşıma kapasitesinde bulunan ehliyetin, yolcu taşıma kapasitesinin yarsını kadar taşıyabileceklerdir. Dyolcu taşıma belgesi bulunan araçlarda maksimum yolcu kapasiteli araçlar kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecektir. Karayolu ile çeşitli taşıma modları ve farklı özelliklere sahip araçlar bulunur.


Yolcu taşıma belgesi nasıl alınır

SRC belgesi karayolu taşıma kanununa göre yük ve yolcu taşıyanların. Bir sürücü uluslar arası taşımacılık yapacaksa bu taşıma işi sadece yük ve eşyadan ibaretse SRCalması gerekir.


Yurt dışına yapılacak olan taşıma işi ticari yolcu taşıma işi ise SRCalması gerekecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi