Yetki belgesiz araç kullanma cezası 2019

SRC Belgesi, ticari araç kullanıcılarının alması gereken belge türüdür. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vb. Satış işlemlerinin devamı halinde araç sayısına göre bu rakamın katlanarak artacağı da.


Gelin şimdi en çok merak edilen konuları, soru cevap şeklinde açıklayalım. SRC belgesi olmayan sürücülere ceza verildiği gibi araç sahiplerine de ceza verilir. SRC belgesi, karayollarında bulunan yük ve yolcu araçlarını kullanan şoförlerin alması gereken bir belgedir. Bunun anlamı ise, kendi aracı ya da başkasının aracı ile her hangi bir yük götürüp getiriyor ise, bu işi de başkası adına yapıyor ise, bu şoförün bu belgeyi alma zorunluluğu bulunmaktadır.


Ehliyetsiz araç kullanma cezası. Aracın sahibi ehliyetsiz araç kullanıyorsa: Ceza miktarı: 2. TL %indirimli hali: 1. TL: Ceza tebliğ edildikten sonraki gün içerisinden ödenirse yüzde indirimli ödenir. Yetki belgesiz ikinci el araç satanın cezası katlanacak diyarbakirsoz.


Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen. Trafiğe açık alanlarda tehlikeli araç süren ve Drift yapan araçlar için 6. TL para cezası ve gün ehliyete el koyma. Trafikte seyir halinde cep telefonu kullanma ve cep telefonu ile konuşma cezası 2TL.


Yayalara tanınan ilk geçiş hakkına uymama para cezası 5TL. TL tahsil edilecektir. Osman Özkan’ın kurduğu şirketimiz bugün Türkiye’nin en geniş araç filosuna sahip En Büyük ve Güvenilir Yetki Belgesi firmasıdır. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse aynı miktarda ceza araç sahibine de kesilir.


Yetki belgesiz araç kullanma cezası 2019

Kbelgelerinde cezalar başlamış durumda, kbelgesiz araç kullanmanın cezası 1. KBelgesi ‘nin cezası ruhsata yazıldığından aracın trafikten men edilmesi de söz konusudur. Söz konusu düzenlemelere.


TBelgesi Büyükşehir Belediye Sınırları Dışında Yolcu Terminali İşletmeciliği: T2: 2. TBelgesi Eşya Terminali İşletmeciliği: T3: 2. Her Bir Araç İçin Taşıt Kartı: 95: Uyarma: 95: Taşıma Özel İzin Belgesi : 199: Yetki Belgesiz Araç Kullanma Cezası : 1. Bu da idari para cezasıdır. Eğer bu yıl içerisinde sürücü belgesi olmadan araç kullanırsanız sadece size değil araç sahibine de ceza yazılmaktadır. TL olarak belirlendi.


Sürücü belgesiz araç kullanma durumunda, aracı süren kişilere 2. Ağustos’ta dolacağının altını çizen Konu, düzenlemeyle birlikte belgesi olmayanların ikinci el araç alım satımı yapamayacağını ifade etti. Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.


Bu belge trafik cezaları kapsamında incelenir ve belgesi olmadığı halde ticari araç kullanımına devam den şahıslara uygulanır. Vekil ile müracaat halinde, vekâletname aslı ibraz edilecektir. Benzer şekilde karayolunda geçici kullanacağı araç için geçici trafik belgesi ve tescil plakası almamanın cezası da 2TL. Taksimetre bozuk ha!


Yetki belgesiz araç kullanma cezası 2019

Bozuk taksimetre kullanma cezası. Karayolları trafik Kanunu gereği trafikte araç kullanan herkesin sürücü belgesi olma şartı vardır.


Kullandığı aracın türüne uygun bir ehliyeti olmayan kişiye cezai işlem uygulanır. Birde eğer ehliyeti olmayan kişiye de ehliyetsiz bir kimseye aracını kullandırdığı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi