Yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler 2020

Hemen tıkla yeşil pasaportla gidebileceğin ülke ve şehirleri öğren. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan. Yeşil pasaporta sahip olmak büyük bir ayrıcalıktır.


Burgazada Gezi Rehberi. Heybeliada’da Gezilecek Yerler. En Güzel Karaburun Plajları.

Evden Çıkmadan Gezebileceğiniz Sanal Müzele. Ancak bu ülkeler dışında vize istemeyen ülkeler bile olsa pasaportsuz seyahat edebileceğiniz başka ülke bulunmuyor. Bugün sular yeşil pasaport dairesinde daha fazla vizesiz ülkeye giriş yapabiliyor. Okyanusya’da maalesef yeşil pasaporta özel bir uygulama yok.


Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Vizesiz cennet köşelerini yazımızda işaretledik. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEYEN ÜLKELERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.


Bunun dışında Suudi Arabistan hariç bölgedeki diğer tüm ülkelere de bordo pasaportlarda olduğu gibi vizesiz seyahat mümkün.

Tüm pasaport çeşitleri arasında en avantajlı olan pasaport türü yeşil pasaporttur. Bordo vizeye sahip olanlar yurtdışı seyahatlerinde vize alma stresini yaşarken yeşil pasaportlu kişiler Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere vize almadan bir çok ülkeye giriş yapabiliyor.


Bulgaristan gibi bazı ülkeler pasaportunuzun yıllık geçerlilik süresi olmasını istiyor. Vize isteyen ülkeler, çoğunlukla kaçak göçten muzdarip olan ülkelerdir.


Kaçak göçü engellemek ve kişinin zitareti içinde bulunmuş olduğu. C hususi pasaport olarak bilinen yeşil pasaport sahiplerinden vize isteyen ülkeler, tüm pasaport kategorilerinden vize talep eden veya bordo, yeşil pasaport sahiplerinden vize talep eden ülkeler arasında yer alıyor. Pasaport geçerlilik. Schengen vizesi, yeşil pasaport sahiplerine uygulanmıyor.


Avrupa kıtasında ülkeye, yeşil pasaport ile seyahat edilebiliyor. Avrupa Kıtasındaki ülkelerin Avrupa Birliği altında birbiriyle gidiş gelişlerinde serbestlik olurken bu kıta dışında ülkeler için vize ve pasaport sistemi hala devam ediyor. Vize ile gidilecek yerler en kolay burada. Yurtdışına çıkabilmek için pasaporta ihtiyaç duyulur.


Bazı ülkeler pasaport bile istemezken, bazı ülkeler için pasaport yeterli olur. Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur.


Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinden, yeşil pasaport ile vizesiz seyahat edilebilen ülkelerin listesini inceleyebilirsiniz. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler dışında, yeşil pasaporta güncel vizesiz ülkeler listesini derleyelim istedik, sürekli de güncellemeleri yapıyoruz, seneler geçip vize anlaşmaları değiştikçe yeni yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeleri de ekliyoruz.


Hangi ülkeler vizesiz diye merak ediyorsanız, vize istemeyen ülkeler listesini en güncel hali ile aşağıda görebilirsiniz. Hususi pasaport diğer adıyla yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport denilen pasaport çeşidi, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, yıllık süre ile verilmektedir.

Böylece listede daha hızlı bulabilirsiniz. Aşağıdaki listede umuma mahsus pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini ve kalış süreleriyle ilgili. Sahip olunan yeşil pasaport ile dünyada birçok ülkeye vizesiz seyahat edilse de bazı ülkeler vize istiyor.


Türk vatandaşlarından ila gün arası turistik gezi için vize istemiyor. Bu Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamamaktadır.


Bu ülkelerin bazıları kapı vizesi uyguluyor. Günümüzde yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler bir hayli geniş bir çeşitlilik gösteriyor.


Her yıl artış göstermeye devam eden bu ülkeleri aşağıda inceleyebilirsiniz. Kıta bazında ayrılan bu ülkelere toplu şekilde görebilirsiniz.


Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler, yeşil pasaporta vize istemeyen ülkelerle benzerlik gösteriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi