Vizesiz ülkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Listeye eklenecek başka ülkeler de bulunmaktadır. Küçük ada ülkeleri ve ulaşımın elverişsiz olduğu bazı ülkeler listeye dahil edilmemiştir.


Bu liste içerisinde tüm vize istemeyen ülkeler kategorilere ayrılıp, sizler için özel olarak detaylandırılmıştır. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Vizesiz ülkeler

Malum Schengen vizesi almak bir çoğumuz için oldukça zor ve zahmetli. Her defasında alınan vize ücreti artan kurla birlikte seyahat bütçemize ciddi bir yük.


Bu da bizi her tatil zamanı vizesiz ülkeler arayışına itiyor haklı olarak. Pasaportumu çıkartır çıkartmaz Avrupa kıtasında Schengen vizesine ihtiyaç duymadan gezebileceğim vizesiz Balkan ülkelerini gezdim. Yine Asya kıtasında vize istemeyen ülkeler oldukça cezbedici gelmişti.


Bugün başladığım o yolculuk ülkenin üstüne. Balkanlar’da bulunan Karadağ, Budva ve Kotor diye tane çok önemli şehre sahip. Budva, Akdeniz sahilinde bulunan, deniz-kum-güneş arayanlar için çok güzel bir rota. Yalnız Belarus’a gitmeden önce veya Minsk havaalanında sağlık sigortası yaptırmanız gerekmekte.


Aksi takdirde Belarus’a giriş izni vermeyebilirler. Avrupada vizesiz gidilen ülkeler ’den Gürcistan’ın başkenti Tiflis Gürcistan, ülkemiz vatandaşlarının pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeden birisi. Prontotour ile tatil turlarınızda fırsatları yakalayabilir, yurtiçi ve yurtdışı tur planlarınızı yaparken size en uygun tatil yerini tercih edebilirsiniz.


Buradaki bilgilerin kesin bir bilgi olmadığını hatırlatmak isterim. Konsolosluğunu aramak. Türkiye’den vize istemeyen ülkeler ve kalış süreleriyle ilgili tüm bilgileri özetle aşağıda. Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerin listesi.


Ağustos ayında yayına başlayan web sitemizde, vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler için daha kolay seyahat planları hazırlayabilmenizi amaç ediniyoruz. Bu ülkelerden bazıları sadece pasaport ve uçak bileti ile seyahat etmeye izin verirken, bazıları ise kapıda vize ve online vize gibi kolaylıklar sağlıyor.


Vizesiz ülkeler

Bir çok dünya ülkesi vatandaşı, ülkeler arası hiç bir vize sorunsalı ile karşılaşmazsak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için aynı şey söz konusu değil ne yazık ki. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir çok ülke bulunmaktadır.


Bu ülkelerin bir çoğu turistik olarak tercih edilen destinasyonlardır. Listede ülkeler kıtalarına göre ayrılmıştır ve kendi içlerinde alfabetik sıraya göre dizilmiştir.


Vizesiz ülkeler

Tabii biliyorsunuz önceliğimiz, sevdalısı olduğumuz vizesiz ülkeler. Vizeye ihtiyaç olmadan gidebileceğimiz destinasyonların hepsi birbirinden özel ve güzel desek abartmış olmayız. Merhabalar Sizlere Ve Merak Ettikleriniz Videoları Paylaşmak için buradayım. Güney Kore Gerçekler!


Ayrıca, bu ülkeleri her ne kadar vizesiz ülkeler diye anlatsam da, aslında çoğunda genellikle gün kalabiliyoruz. Yani gün kaldıktan sonra, ülkeden ayrılmamız gerekiyor.


Dış İşleri Bakanlığı’nın sitesinde, mutlaka gitmeden önce o ülkeye dair vize sürecini okuyarak planlama yapın derim. Makedonya’yı ziyaret eden yabancı turistler arasında Türkler ilk sırada geliyor. Batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan, kuzeyde Sırbistan ve Kosova ile komşu olan ülke, bakir doğası, leziz yemekleri, Osmanlı kültürünün izlerini taşıyan.


Arjantin para birimi Peso (ARS)’dir. Buenos Aires, mart-mayıs ve eylül-kasım ayları en uygun iklim şartlarına sahiptir.


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi