Yeşil pasaporta vize İstemeyen ülkeler

Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan. Güzel bir tatil deneyimini farklı ülkede, farklı. Bu yüzden eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkenin temsilciliğinden bilgi almanızda fayda var. Güncel duyurular ve değişiklikler içinde Dışişleri Bakanlığı.


Ayrıca olası güncel gelişmeler için gerekirse ülkelerin elçilik veya konsolosluklarından da mutlaka bilgi alın. Bu işleri rica ediyorum çok büyütmeyin.

Unutmayın ki, dünyadaki herkes özgür iradesi olduğu müddet, seyahat etme hakkına sahiptir ve dünyanın istediği ülkesine gidebilir. Bu, sizin en doğal hakkınızdır. Asla hayallerinizden vazgeçmeyin.


Hususi ( yeşil ) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım. Bu ülkelerin çoğuna vizesiz giriş yapabilir, interrnetten vize başvurusu yapabilir yada vizeyi sınır kapısında alabilirsiniz. Tüm pasaport çeşitleri arasında en avantajlı olan pasaport türü yeşil pasaporttur.


Dünyada, Türkiye’den alınan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler oldukça fazladır. Yeşil pasaport yani umumi pasaporta sahip olmanın şartları vardır.


Aşağıdaki listedelerde yer alan yeşil pasaport vize uygulamaları turistik amaçlı seyahatler için geçerli.

Eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkeden uzun süreli vize almanız gerekiyor. Bunun dışında Suudi Arabistan hariç bölgedeki diğer tüm ülkelere de bordo pasaportlarda olduğu gibi vizesiz seyahat mümkün. Memur anne-baba çocukları da bu avantajdan faydalanabiliyor.


Bordo pasaporta vizesiz ülkeler listesi. Bulgaristan gibi bazı ülkeler pasaportunuzun yıllık geçerlilik süresi olmasını istiyor. Kamuda görevli, belli bir kademeye yükselmiş kişil.


Ayrıca yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler arasında. Pasaport geçerlilik. Arnavutluk – Sevdiğim Balkan ülkesi Arnavutluk tüm pasaportlar için gün vizesiz.


Arnavutluk Gezi Rehberi, Arnavutluk’a Nasıl Gidilir, ve Arnavutluk’ta Görülmesi Gereken Yer blog yazılarıma göz atın. Ayrıca diğer sevdiğim yerleri Berat, Kruja yazıları da.


Bir yeşil pasaporta sahip olan kişiler, yukarıda da belirttiğimiz gibi yurt dışında birçok ülkeye vize muafiyetinden faydalanarak gidebilmektedir. Eğitim, oturum ve çalışma gibi durumlarda vize başvurusu yapmak gerekiyor.


Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler özellikle görev amacıyla belli bir dönem yurtdışında kalması gereken kişilere avantaj sağlayan bir uygulamadır. Gri pasaport, yeşil pasaport alma hakkı bulunmadığı halde yurtdışında belli bir süre görev yapacaklara verilmektedir. C hususi pasaport olarak bilinen yeşil pasaport sahiplerinden vize isteyen ülkeler, tüm pasaport kategorilerinden vize talep eden veya bordo, yeşil pasaport sahiplerinde.


Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur. Vize isteyen ülkeler, çoğunlukla kaçak göçten muzdarip olan ülkelerdir.


Kaçak göçü engellemek ve kişinin zitareti içinde bulunmuş olduğu.

Kıtalara göre yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler şunlar: Avrupa: İzlanda. Arnavutluk: gün. Almanya: 1gün içinde gün. Avusturya: 1gün içinde gün.


Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinden, yeşil pasaport ile vizesiz seyahat edilebilen ülkelerin listesini inceleyebilirsiniz. Vizesiz ülkelere doğrudan seyahat edilmekte ve herhangi belgeye gerek olmamaktadır.


YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi