Yeşil pasaport süre uzatma

Bordo pasaportta gereken evrakların hepsi ve hala görevde bulunan kişiler için kadro derecesini gösteren kurum tarafından onaylanmış hususi damgalı pasaport müracaat formu gerekir. Yeşil pasaportlar yıllık ara ile verilmektedir. Bu sürelerin sonunda pasaportunuzu yenilemeniz gerekmektedir.


Pasaport türleri nelerdir? Vatandaşların sık sık internetten. Kimlik Numaranız doğrulandıkt.


Gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi devlet memurlarına çeşitli işlemler için verilmiş olan geniş kullanım alanları bulunan bir pasaport türüdür. Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir.


Yeşil pasaport süre uzatma

Yurtdışındaki pasaport yenileme ve süre uzatma bedelleri bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Türkiye’de ödediğiniz pasaport harç bedellerinden de farklı olabilir.


Konsolosluklara başvuru yapmanız gerekir. Bu belgeleri eksiksiz bir biçimde toparlamanız çok önemlidir. Yıllık süre için harç bedeli 163. TL Yıldan fazla süre için harç bedeli 560.


Babamdan dolayı yeşil pasaportum vardı ancak süresi bitmiş, süresini uzatmak istiyorum ama yine yeşil pasaporta devam edebilme hakkım var mı acaba? Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. Yurtdışında veya yurt içinde oturan vatandaşlar dolmak üzere olan pasaport süresini nasıl uzatılır?


Süresi geçmiş pasaportlar uzatılabilir mi? Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış. Yeşil (hususi) pasaport devletin vatandaşına kefil olması mıdır yoksa insan hakları ihlali ya da ay.


Hak sahibi eşiniz vefat ettikten sonra ilk kez pasaport işlemi alacak. Yenisi ile değiştiriliyor. Derecede devlet memuruyuz. Eşimin kurumundan dolayı yeşil pasaport almıştık.


Yeşil pasaport süre uzatma

Ancak bir süre sonra boşandık. Ben süresi dolmak üzere olan yeşil pasaportumu yenileyebiliyormuyum. Teşekkür eder iyi günler dilerim. Ortalama olarak müracaat tarihini izleyen iki hafta içinde yeni pasaport ilgili konsolosluğa(başvuruda bulunduğunuz konsolosluğa) ulaşmaktadır.


Yeşil pasaport süre uzatma

Yaz döneminde yaşanan yoğunluk nedeniyle bu süre biraz uzamaktadır. Yani yeşil pasaport geçerlilik süresi minimum ay, maksimum yıldır. Aynı zamanda yeşil pasaport işlemlerinin tamamlanması için Türkiye’yle yazışma gerektiğini ve sürecin daha uzun sürebileceğini de hatırlatalım. Dışişleri bakanlığının sitesinde paylaştığı bilgilere göre gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor.


Buna ek olarak yeşil pasaport alacak olanlar pasaport harcından muaftır, dolayısıyla harç bedelinin ödendiğini gösteren dekonta da haliyle gerek olmayacaktır. Dosya hazırlanması gönderilmesi işlemleri için.


O yazı bordo pasaport çıkartma işlemlerini konu alsa da, yeşil pasaport için işlemler neredeyse aynı olduğu için çok faydalı bilgiler ve tüyolar içerir. YEŞİL PASAPORT İLK DEFA MÜRACAATA VEYA TEMDİTE ( SÜRE UZATMA ) İSTENİLEN BELGELER.


Defter bedelini gişe görevlisine pasaport defter bedeli yatırma adı altında verebilirsiniz. Eğer vizesiz ülkeleri tercih edecekseniz ülkeye giriş için şart koşulan.


Ayrıca il ve ilçe belediye başkanlarına görevleri boyunca ve hususi pasaport taşıma hakkı bulunan kişilerin yaşına kadar olan çocukları da yeşil pasaport alabiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi