Ticari marka tescil numaranız nedir varsa

Bir ticari markayı tescil etmek için, korumaya ihtiyaç duyduğunuz ülkenin Patent Ofisine tescil için başvuruda bulunmanız gerekir. Birçok ülkede bu bağımsız olarak yapılabilir, ancak bir patent avukatı veya bir ticari markanın tescili için başvuruda bulunma konusundaki yardımında uzman tavsiyesi almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Yürütme MADDE - (1) Bu Tebliğ hükümlerini Türk Patent Enstitüsü Bakanı yürütür. Marka İlan Bülten No.


Ticari marka tescil numaranız nedir varsa

Nice Sınıfları Tüm Sınıflar Belirtilen Sınıflar. Fakat marka tescil süreci basit olarak gözükse de oldukça karışık bir yapıya sahiptir.


Yani işletmeler için oldukça avantajlı bir durumdur. Peki marka tescilinin önemi nedir, tescil edilemeyecek markalar nelerdir? Düşündüğünüz markanın daha önceden tescil edilmiş olması ihtimali var.


O yüzden bu aşamada gerekli incelemenin yapılmasına dikkat ediniz. Ticari işletme olmadan, com. Bazı şirketler marka araştırmasının isteğe bağlı olduğunu söylese de, Defans Patent olarak deneyimli ticari marka avukatlarımız, markaların tescil için uygun olup olmadıklarını anlamaları ve itiraz ve reddedilme riskini hesaplamaları için marka araştırmasının önemini vurgulamaktadır. Benzer ve anımsatan markaların analiz.


Bir şirket unvanı yukarıda bahsettiğimiz kurallar dahilinde ilgili ticaret sicilinde tescil edilse dahi, daha önceden unvanını bir marka olarak tescil ettirmiş olan şirketler kendi unvanları ile benzerlik taşıdığı ve dolayısıyla marka ihlali teşkil ettiği gerekçesiyle bu şirket unvanının çekirdek (kök) kısmının başkalarınca kullanılmasını dava yoluyla. Eğer başvuruya konu olan ortak bir marka ise tescil işleminin yapılabilmesi için gerekli olan evraklara ek olarak vekaletnamede.


Ticari marka tescil numaranız nedir varsa

Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan marka başvuruları 5sayılı KHK’ye göre incelendikten sonra yayına çıkarılmakta, yayın süresinde itiraz gelmezse marka tescil edilmektedir. Türk Patent Enstitüsü tescil ettiği markayı ya da tescilli markaya benzer olanları, haksız başvuruları, piyasada bulunan taklitçilere karşı aktif olarak koruyamamaktadır.


Uluslararası platformda da tescil istenmesi durumunda, başvuru tarihinden itibaren ( varsa rüçhan tarihinden itibaren) yıl içerisinde seçilen ülkelerde başvuru yapılabilmektedir. PCT ve EPO patent başvuruları için Uluslararası Patent Tescili bölümünü inceleyebilirsiniz. Patent başvurusu, gerçekleştirilen bir buluşun korunması amacıyla Türk Patent Enstitüsü nezdinde patent başvurusunun dosyalanması işlemidir.


Ticari marka tescil numaranız nedir varsa

Patent başvurusu yapılmadan önce, ulusal ve uluslar arası patent veritabanlarında bir patent araştırması veya patent sorgulaması yapılmalıdır. Bu adres ev adresiniz yada iş yerinizin adresi olabilir. Kullanmakta olduğunuz logo varsa onun. Bu görsel logo mecburi.


Tescil edilecek markanın varsa logosu, (Yazı karakteri), amblemi, etiketi veya ambalaj örneği 2. Eğer sorgulanan marka zaten varsa zaten mevcut marka olduğuna dair uyarı alınır ve tekrar tescillenmesi otomatik engellenir. Tescil başvurusu yapılan bir markanın, tescil edilmiş veya önceki tarihte başvurusu yapılmış marka ile aynılığı ya da benzerliği ve kapsadığı mal veya hizmetlerin aynılığı ya da benzerliği nedeniyle, tescil edilmiş veya önceki tarihte başvurusu yapılmış marka ile halk tarafından ilişkilendirilme ihtimali de dâhil karıştırılma ihtimali varsa itiraz üzerine.


Online marka başvurusu yapmadan önce online marka tescil sorgulama yapmalı ve tescil etmek istediğiniz isim daha önce alınmış mı kontrol etmelisiniz. Patent Tescil “Dünyada ve Türkiye’de yeni olan, var olan bir teknik probleme çözümler getiren veya yolunu gösteren bir buluşun sağladığı haklara denir. Bir itirazı olan varsa marka yeniden incelenir ve karar yeniden değerlendirilir.


TR domaininizi tescil ettire bilirsiniz. Günümüzde gerçek kişi adları, soyadları, takma adları marka olarak tescil edilebilmektedir. Kanun’un kabulünden önce tek rengin tek başına ayırt edici. Bu noktada marka tescil belgesi alınmasına yönelik harç ücreti TPE’ ye yatırılır.


Ve marka tescil belgesi varsa. Bir işletmenin mal veya hizmetini diğer işletmenin mal veya hizmetinden ayıran her türlü işarete marka denir.


Kişilerin isimleri, sloganlar, şekiller, sayılar ve her türlü işaret marka tesciline konu olabilir. Ayrıca yurtdışında marka tescili yaptırmak isterseniz, tescil belgesinin elinize geçmesi ortalama 2-yılınızı alabilmektedir. Endüstriyel Tasarım Tescili Nedir ?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi