Umre için gerekli malzemeler

Umre ’ye Giderken Neler Gerekli ? Ziyaret öncesi hemen hemen her Müslümanın aklına, yanımda neler götürmeliyim? Gerek yol boyunca gerekse orda ayrıca dönünceye kadar kendine yetecek kadar nakit. Eşyaların içinde hazır bulunduğu valiz. Valiz ve çanta bulundurmak için hafif, olan eşyaları tercih etmelidir.


Kadınlar için özel olarak üretilen ‘abdest çorapları’, Kabe tavaf edilirken giyilen ‘tavaf patikleri’, h. Cüzdanlı atlet, abdest çorabı, namaz örtüsü, kokusuz sabun, misvak, tavaf patiği, kadınlar ve erkekler için hazırlanmış keten gömlekler hac ve umre kıyafetleri arasında yer alan ürün çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Yolculuk esnasında gereksinim duyabileceğiniz.


Bu fırsatı değerlendirmek için vaktimiz ise oldukça. Yol boyunca ihtiyaç duyacağı eşyaların içinde hazır bulunduğu omuz yanındaki ça. Eksiksiz olarak yapılan pasaport bilgileri ve gerekli olan umre evrakları.


Diyanet İşlerine yatırılacak olan katkı payı ile kayıt yapılır. Omuz çantası da bu ziyaretler sırasında.


Bilirsiniz oralarda hava sıcaklıkları yüksek olduğundan ve pek fazla alışveriş yapma imkanınız olmayacaktır. Umreye Giderken Gerekli Olan Malzemeler.


Umre için gerekli malzemeler

Gittiği süre boyunca kullanacağı ihtiyaç duyduğu, oradan alınma imkânı olmayan eşyaların içinde hazır bulunduğu valiz. Hatta kimi alimlere göre de farzdır.


HACCA gidenler hangi hazırlıkları yapmalıdır? Uzun bir süreyle ülkeler, hatta kıtalararası yolculuk yapılan ve gereklerinin sonuna kadar yerine getirilmesi beklenen hacca henüz başlarken gerekli tedbirleri almak gerekir. Bunun ilk ve en önemli adımı da gereken tedariki yanında bulundurmasıdır. Hacı adayı bu yola çıkarken yanında birtakım malzemeler bulundurmalıdır.


Sıcak ve güneşli bir iklime gidildiği için güneş gözlüğü, güneşten koruyucu krem, dudak koruyucuları ve sıcaktan kaynaklı pişikler için krem veya bebe pudrası alabilirsiniz. Vize İçin Gerekli Evraklar.


Umre için gerekli malzemeler

Kutsal görevinizi yerine getirmeden önce gerekli malzemelere göz atabilirsiniz. Bu kıyafetler çok rahat ve hiç sicak hissettirmeyen kıyafetler. Orada ne yeriz, ne içeriz. Kaç para gerekli olur gibi sorular aklımıza gelir.


Gereksiz olduğu gibi, alınan malzemeler yük de olmaktadır. Mekke ve Medine’de çok kolay olarak bulunmaktadır. Gribin yanı sıra geçerli menenjit aşı.


Seccade ve tespih umre malzemeleri arasında unutulmaması gerekli olan malzemelerdir. Aynı zamanda başörtüsü, Şal ve takke gibi malzemeleri de almak gerekiyor. Bu ürünleri sunan internet siteleri bile vardır.


Buralardan da temin etmek mümkündür. Dolayısıyla online alışveriş, umre. Bazı tur firmaları Pasaportunuzdaki resmi kullandığından sizden ekstra resim istememektedir.


Umre için gerekli malzemeler

Aşınıza ise bulunduğunuz ilde il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezi yardımcı olmakta ve aşı kartınızı. Tavaf tesbihi: şavt bir tavaf sayılacağından şavtları saymak için yedi boncuklu tesbihe ihtiyaç duyabilirsiniz.


Zira umrede en çok yapılan hareket yürümektir. Bu nedenle iyi bir ayakkabı temin edin. Bilakis orada herkes eşittir ve Yüce Allah’ın misafirleridir. Hac için gerekli malzemeler nelerdir?


Kabe’ye terlikle giremediğiniz için patik ya da umre pisipisileri hayli kullanışlı. Kabe dışında ziyaret yerlerinde ve otelde gezmek için yanına ayakkabı alanlar var, ben çok gereksiz buluyorum bunu.


Rahat olduğuna inandığım Ceyo markalı dümdüz siyah bir terlik aldım ve evden onunla çıkıp eve onunla döndüm, dağları da onunla çıktım, yolları da onunla aştım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi