Siyah pasaport vize istemeyen ülkeler

Siyah pasaport vize istemeyen ülkeler

Ermenistan, sadece bordo pasaport sahiplerine havayoluyla gidildiğinde sınırda 1günlük vize muafiyeti tanımaktadır. Fas Afrika kıtasının önemli turistlik noktalarından biri olan Fas’a gün için vizesiz seyahat edebilirsin.


Siyah pasaport vize istemeyen ülkeler

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. TBMM üyelerine, konsolosluk ve büyükelçilikte görev yapanlara eski cumhurbaşkanlarına ve Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay üyelerine, belediye başkanı, vali ve üst düzey devlet görevlilerine verilir. Vize Başvurularınız s�.


Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler özellikle görev amacıyla belli bir dönem yurtdışında kalması gereken kişilere avantaj sağlayan bir uygulamadır. Gri pasaport, yeşil pasaport alma hakkı bulunmadığı halde yurtdışında belli bir süre görev yapacaklara verilmektedir. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınız da hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo pasaport kadar katı bir sorgu süreci yaşamıyorsunuz. Yeşil pasaport almak içinse kamuda çalışma ya da.


Fakat dönem dönem ülkeler arası siyasi ilişkiler ve kişisel faktörler alacağınız vize süresini etkileyebilir. Son olarak siyah pasaport ise diplomatik pasaporttur.


Bazı ülkeler pasaport bile istemezken, bazı ülkeler için pasaport yeterli olur. Bunlardan gri ve siyah olan üst düzey yöneticilere verilir. Bordo pasaportlular çileli vize sürecini yaşarken yeşil pasaport vize istemeyen bir çok ülkeye sadece uçak bileti ve otel rezervasyonu ile gidebiliyor. En güncel bilgi ve vize rejimi uygulamaları için Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini kontrol etmek gerekiyor.


Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan. Seyahatlerimiz için çok önemli bir konu olan ucuz uçak bileti bulma ipuçları için ise ucuz uçak bileti siteleri ve ucuz uçak bileti nasıl bulunur yazılarına göz atabilirsiniz.


Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil pasaport ile Amerika ya da İngiltere vizesine başvuruyorsanız, bordo pasaport ile başvuran kişilere göre daha avantajlı olacaksınız. Gri pasaport sahiplerinin hiçbir şekilde vize almasına gerek kalmadan giriş yapabilecekleri ülkeler yukarıdaki gibidir. Resmi verilere göre sıraladığımız bu ülkeler zaman zaman güncellenmektedir.


Bundan dolayı kişilerin güncel listeleri control ederek tatil planı yapmasında fayda vardır. Bunun için Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinin belirli aralıklar ile.


Tek tek hatta kıta kıta tüm vize talep etmeyen ülkeleri listelemiştim. Siyah, gri, yeşil pasaport sahipleri vizeye tabiler. Bunun dışında Suudi Arabistan hariç bölgedeki diğer tüm ülkelere de bordo pasaportlarda olduğu gibi vizesiz seyahat mümkün. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER.


Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur. Listemiz biraz kabarık o yüzden en baştan size aydınlatalım. Aşağıda verdiğimiz listede, Türk pasaportuyla kolaylıkla gireceğimiz üç farklı ülke bulunuyor. Dünyada, Türkiye’den alınan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler oldukça fazladır.


Pasaport geçerlilik ne demek biraz bunu açalım. Hususi (yeşil) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım.


Bu ülkelerin çoğuna vizesiz giriş yapabilir, interrnetten vize başvurusu yapabilir yada vizeyi sınır kapısında alabilirsiniz. Olabildiğince güncel tutmaya çalıştığımız bu listeden pasaport türlerine göre vize durumu ve koşulları hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Siyah pasaport vize istemeyen ülkeler

Herhangi bir ülke hakkında danışmanlık hizmetlerimizden.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi