Sgk işyeri bildirgesi

Sgk işyeri bildirgesi formu. Haziran SGK bildirge veriliş tarihleri. Soru: Merhaba, İş yerimizi başka bir adrese taşıdık.


Yeni iş yerinde çalışacak olan tüm personel için işe giriş bildirgesi düzenleyeceğim fakat, kurumda ki memur işe giriş bildirgesi düzenler iken, istisnai durum bildirimi de yapın dedi. Malumunuz sgk işyeri dosya açma işlemi için son başvuru tarihi işçi çalıştırmaya başladığınız tarihtir.

SGK uyumlu yeni bildirgeler verilmiştir. SGK ’ya işyeri bildirgesi verilmesi gerekir. SGK YA VERİLEN İŞYERİ BİLDİRGESİ 01. Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir.


Bildirgesi (Ek-6) Aramakda olduğunuz sgk dosyasını bulduğunuza göre artık bu dosyayı indirebilir ve istediğiniz yere dilekçeler verebilirsiniz. TC adresini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz ve diğer tüm Standart Form ve Dilekçeler e tıklıyarak ulaşabilirsiniz. SGK Başkanı Yılmaz, Sri Lanka Heyetiyle Bir Araya Geldi.


Bu açıdan formdaki tüm alanların dikkatli bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Tabi bu belgeler gerçek kişiler için gerekli belgeler. SGK İşyeri Bildirgesi Nasıl Gönderilir?


Ardından açılan sayfada sizden istenen kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyeri şifresi bilgilerini giriniz. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdiğinize. Tabi işçi çıkış bildirgesi bu kodla verilen işçiler hem işverenden tazminat gibi alacaklarını alamamakta hem de geri kalan çalışma hayatında sgk çıkış kodu ile verilen çıkışlar kötü referans oluşturmaktadır. SGK işyeri tescil başvurusu e- sgk sistemi üzerinden yapılmaktadır.


Tescil başvurusunu en geç işçi çalıştırmaya başlayacağınız tarihe kadar elektronik ortamda yapmanız gerekiyor. Yazımızda adım adım tescil başvurusunu nasıl yapabileceğiniz konusunda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Kanunun üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı çalıştırılan işyerlerinin yani kamu işyerlerinin tescilinde, işyeri bildirgesi yeterli olup eki belgeler ihtiyaç olması hâlinde ünitece istenir.


Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi indirmek için tıklayınız. Hizmet akdiyle ve kamu görevlisi sigortalısını çalıştıran işverenler, en geç sigortalı çalıştırdıkları tarihte Kuruma e-sigorta ile göndermek zorundadır.


Dilerseniz işe giriş bildirgesini Kanuni süresi içerisinde iptal edebilirsiniz. Taşeron işveren SGK ’da dosya açacak mı? Ancak, taşeronun kendi. Bu amaçla, Amasya, Bartın, Bursa Çankırı, Eskişehir, Kırşehir ve Konya illerinde bildirge verecek işyeri listeleri sisteme işlendiğinden bu illerden e-bildirge vsisteminden bildirge verilemememiştir.


Cuma gününden itibaren gerekli işlem tamamlanarak e-bildirge vsistemi kullanıma açılmıştır. Muhasebe Video Eğitimi.

Bildirgesinin verilmesiyle ilgili ayrıntılı bilgi İşyeri Tescil – SGK ’da İşyeri Dosyası Açtırma – İşyeri Bildirgesi – Diğer İşlemler başlıklı yazıda yer almaktadır. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 29.


Bu aktarma sonucunda ticaret sicil müdürlüklerince tescil edilen şirket adına işyerinin otomatik SGK tescil işlemi ve e-Sigorta aktivasyon işlemi yapılacak ve işveren Kuruma müracaat etmeden e-Sigorta (e-bildirge) işlemlerini yapabilecek, işyeri bildirgesi vermesi de gerekmeyecek. Sigorta kullanıcı adı ve şifresi Kurumca üretilerek e-Devlet üzerinden ilgiliye gönderilecek. Bu linke tıklayarak sizin için gerekli sayfaya ulaşabileceksiniz.


Bu sayfaya ulaştıktan sonra yapmanız gereken işlemleri biz size ayrıntısı ile açıklıyoruz. Lütfen Güvenlik Anahtarını yanında bulunan kutuya yazıp GİRİŞ tuşuna basınız. Mayıs Resmi tatil olduğu için Mayıs tarihinde aynı güne yapılan İşe giriş bildirgesi için asgari ücret tutarında ceza uygulanır mı?


SGK, SSK, Bağ-kur ve emekli sandığı ile ilgili belgeler, işyeri bildirgesi, işe giriş bildirgesi, aylık hizmet belgeleri, vizite kağıtları, sigorta başvuru belgeleri vb.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi