Rapor parası hesaplama

Rapor parası hesaplama

TL’ dir (asgari ücretinkatı). Rapor ücreti, hastalık parası, istirahat parası, geçici iş göremezlik parası ve rapor parası hesaplama yaparak ne kadar ücret alacağınızı öğrenin.


SGK, SSK rapor parası hesaplama sigortalı olarak SGK bünyesinde çalışan ve rapor sebebiyle maaşında kesinti olan çalışanlar için oldukça mühim bir mevzu başlığı olmakla birlikte, rapor parası kapsamı, hesaplama yöntemi ve tutarları da oldukça ehemmiyet taşımaktadır. Halk arasında doğum parası olarak bilinen ödeme, SGK mevzuatında analık rapor ödemesi olarak geçmektedir.


Analık rapor parası hesaplama işlemi de çok basit olup standart olarak 1gün yani hafta üzerinden hesaplanır. Hesaplama programındaki ilgili alanları doldurarak ortalama ne kadar rapor parası alabileceğinizi hesap edebilirsiniz. Doğum Rapor Parası Hesaplama.


Süt İzni Süresi – Süt İzni Kaç Saat. RAPOR PARASI HESAPLAMA istirahat parası almak için rapordan önceki yılda gün prim ödemiş olmanız gerekir. Son üç ayda hiç çalışma yoksa geriye doğru gidilerek diğer aylara bakılır.


Son aydaki toplam ödemeleri ve toplam gün sayısını. Bu örnekle aynı zamanda brüt ücrete göre örnek bir doğum parası hesaplama yapmış olacağız. Aylık brüt ücreti 5. Rapor parası rapordan gün eksik ödenir.


Devlet doğum yapan annelere pek çok yardım sağlamaktadır. Bunlardan birisi de analık rapor parası yani doğum parasıdır. Detaylar haberimizde yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu rapor parası ile ilgili birçok vatandaşın aklında sorular bulunuyor.


Bu soruların en önemlisi de “ rapor. Eğer günlük rapor aldıysanız, gün rapor parası alabilirsiniz. Kaç günlük rapor alındıysa gün düşülür. Engelli Maaşı Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır ? Buna iş göremezlik ödeneği (istirahat) parası denir.


Sağlık raporunun tarihinden önceki aylık brüt ücret baz alınarak hesap yapılmaktadır. A ve 4B iş göremezlik ödeneği başvurusu ile maaş kesintisi yaşamadan rapor parası ödemesi.


SGK rapor parası hesaplama ve sorgulama. Hesaplamanın nasıl yapıldığı ve rapor alınması halinde ne kadar ödeme alınacağı konu hakkında merak edilenlerin başında gelmekte. Ayakta tedavi görmesi durumunda 523. TL ve yatarak tedavi görmesi halinde ise 392.


TL ödenek almaktadır. Aynı özellikteki raporun alınma. Bu veriler esas alınarak analık rapor parası hesaplama işlemi yapılır.


Fakat bunun için öncelikle tabiplerden ya da tabipler kurulundan iş görmezlik raporu almak gerekmektedir. Bir kişi sigortalı işe başladığı gün iş. SGK tarafından kullanıma açılan rapor parası sorgulama sisteminde, alınacak tahmini rapor parası tutarı bildirilir. Bağlı olunan sigorta koluna göre, rapor parasının limiti ve özellikleri değişecektir.


SGK size iş kazası raporu için rapor parası öder. Bu bilgilerin SGK’nın resmi internet adresinde yer alan online hesaplama aracına yazılması sonucunda doğum rapor parası hesaplama işlemi internet üzerinden yapılmış olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi