Özgürlük meydanı harkov

Avrupa’nın en büyük 8. Kharkov Ukraine bölgesinde tatile çıktığınız zaman bu büyük meydanı mutlaka bir göz atın. Kharkov’un kardeş şehirleri arasında ülkemizin Gaziantep kenti de yer almaktadır. Bir yeraltı vardır hızlı geçiş sistemi parçanın 38. Meydanı (Ploşça Svobodi) oteli.


Yeni "Zafer" metro. Dünya Savaşı’nda binlerce bina yerle bir olmuş daha sonraları. Kentte çok sayıda Asya kökenli öğrenci ile. Bu alan aynı zamanda dünyanın 15.


Özgürlük meydanı harkov

Bir şehrin bu kadar çok adı olduğunu da ilk kez görüyorum yahu. Son olarak burası bir öğrenci şehri, ucuzluğunda bunun da payı var tabi ki. Lenin’in heykeli dikildi. Feliks Dzerjinski Bolşevik Gizli Servisi’nin kurucusuydu.


Burası için kentin kalbi diyebiliriz. Burada arkadaşlarınızla oturup dinlenebilir, çayınızı, kahvenizi içebilir, Kharkiv’e özgü yemekleri bütçenize uygun olan restoranlarda. Park içerisinde yunus balıklarının gösteri yaptığı Kharkov Dolphinarium da yer alır. Salı günü Minsk’te düzenlenen Üçlü Temas Grubu toplantısında kabul edilen Stainmeir formülüne dönüktü.


Özgürlük meydanı harkov

Günümüzde de resmi bayramlar, festivaller ve konserler bu meydanda düzenlenmektedir. Kharkov gezilecek yerler arasında ki Özgürlük meydanı ise çok büyük etrafı binalar ve parkla çevrilidir. Yalnız dikkat edilmesi gereken konu meydanın içinden arabalar geçiyor olmasıdır. Hayvanat bahçesi de özgürlük meydanını yanında olup bir çok hayvana ev sahipliği yapmaktadır.


Kharkov şehiri, Donets havzasına akan Kharkiv, Lopan ve Udy. Otel bünyesindeki barbekü olanaklarından da faydalanabilirsiniz. Noel zamanı buz pateni pisti, büyük Yılbaşı ağacı ve Noel pazarı da burada kuruluyor. Her yer ışıl ışıl oluyor.


En güzel tarafı Noel zamanı gelemeseniz bile Mart’a kadar buz pisti ve bu ışıltı devam ediyor. Tabi ki sadece bundan ibaret değil, parkında oturup dinlenebileceğiniz bu meydana, merkezi konumda. Harkov Havaalanı km uzaklıktadır.


En alçak noktası ise metredir. Fiyatlar, hava tahmini, otel değerlendirmeleri ve konumlar kontrol edin.


Özgürlük meydanı harkov

Daha önceleri ise Ujepület adı verilen bir kışlanın bulunduğu yerde artık bu meydan var. Mağazalar kafeler noterler bankalar telefoncular vb. Ukrayna’nın iklimi karasaldır.


Tur sonrası otele geçiyor ve giriş işlemlerimizi yaptırıyoruz. Geceleme otelimizde. Harkiv Oblastı'nın idari merkezi ve bununla birlikte oblastın Harkivskıi Rayonu'nun da idari merkezidir.


Işıklar Altında Kharkov Turu: Euro 2. Kharkiv şehri, bu oblastıların arasında Kharkiv Oblastı’nda yer almaktadır. Bu şehri ziyaret etmek isteyen yolcuları, Kharkiv Uluslararası Havalimanı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi