İşyeri bildirgesi elektronik ortamda

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 29. Sigorta kanalıyla internet üzerinden alınabilmesi uygulaması kapsamında çalışmaların tamamlanarak faaliyete geçirildiği bildirildi. Halen sadece pilot bölge seçilen Ankara ilinde uygulamaya konulan işyeri bildirgelerinin. Aynı işverenin, birden fazla işyeri kurması veya devir alması yahut kendisine intikal etmesi hâlinde her işyeri için ayrı işyeri bildirgesi düzenlenmelidir.


Bir nüshasının da işçiye verilmesi.

Bu düzenleme resmi gazete yayınlanan yönetmelik ile uygulanmaya başlanmıştır. Bu yazımızda işyeri tescil uygulaması üzerinden adım adım sgk işyeri tescil işlemini nasıl yapacağınız anlatılacaktır. Ayrıca sgk i̇şyeri̇ tesci̇l için gerekli evraklar ve sgk işyeri bildirgesi işlemleri konusunda sık sorulan sorularınızın cevabını. Yürürlükte olan 2Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 156.


Elektronik Ortamda İşyeri. Maddesinde işyeri, mağaza, yazıhane, depo gibi fiziksel olarak nitelendirilebilecek alanlar için. Etiket: işyeri bildirgesinin elektronik ortamda verilmesi.

Hangi Belgeler Eklenir? Sigorta çıkış bildirgesinde her bir işten ayrılış nedeni için bir kod bulunmaktadır.


Sayılı iş kanunu maddesine dayandırılarak verilen çıkışlar için işveren. Ancak elektronik başvuruda belirtilen belgelerin elden SGK ya götürülmesi gerekiyor.


Alt taşeron tescilleri de dahil olmak üzere tüm SGK işyeri tescil başvuru işlemleri e-sgk tescil uygulaması üzerinden yapılacaktır. Sgk istisnai durum bildirimi.


Soru: Merhaba, İş yerimizi başka bir adrese taşıdık. Yeni iş yerinde çalışacak olan tüm personel için işe giriş bildirgesi düzenleyeceğim fakat, kurumda ki memur işe giriş bildirgesi düzenler iken, istisnai durum bildirimi de yapın dedi. SGK İŞYERİ BİLDİRGELERİ 01.


TARİHİ VE SONRASINDA KURUMA ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLMESİ ZORUNLULUK KAPSAMINDA. Gerek yasal suresi içerisinde gerek yasal suresi geçtikten sonra SGK’ya gönderilen işyeri bildirgelerine ilişkin bildirimlerin elektronik ortamda yapılması zorunlu hale getirilmiş, 14. Genel Yazı ile de yasal süresi geçmiş işyeri bildirgelerinin de işverenlerce internet ortamından gönderilmesine ilişkin program düzenlemeleri tamamlanarak işletime alınmıştı.


Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir. Kuruma gönderilmesini müteakip Kurumca işverene ayrıca işyeri sicil numarası bildirileceğinden bu kısım boş bırakılır.


Daha resmi bir tarif yapmak gerekirse, İş Kanunu’nun maddesinde “işveren tarafınca mal ya da hizmet üretmek amacı ile maddi ya da maddi olmayan unsurlar ile işçinin beraber örgütlendiği birim” olarak açıklamak mümkün olacaktır.

Konu : İŞYERİ BİLDİRGESİ Tarih : 26. SGK YA VERİLEN İŞYERİ BİLDİRGESİ 01.


Bunun yanı sıra, sigortalı çalıştırılan işyerinin başka bir işverene devredilmesi halinde, yeni işverenin işyerini devraldığı tarihi takip eden on gün içinde işyeri bildirgesini SGK. SGK açılışları elektronik ortamda yapılabilecek SGK Rehberi, Güncel SGK Haberleri, İşçi, Memur, Taşeron, Emekli Maaşları Hakkında Güncel Haberler Son Güncelleme : 7. SGK’ya işyeri tescil başvurusu yapmak artık eskisinden çok daha kolay.


Başvurular e sgk tescil uygulaması üzerinden yapılmakta ve evraklar da posta ile gönderilebilmekte. Ek:1) belgelerle birlikte gün içinde ilgili sosyal güvenlik. Sigortalı işe giriş bildirgesinin yasal süre içerisinde verilmemesi, yasal süre içinde verilmekle birlikte Kurumca belirlenen şekle ve usule uygun verilmemesi, internet – elektronik veya benzeri ortamda gönderilmesi zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda gönderilmemesi halinde her bir bildirge için aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır.


SGK işe giriş bildirgesi işveren tarafından elektronik ortamda SGK’ya verilmektedir. Bu barkodun bir nüshası işçiye verilirken, diğer nüshası ise işveren tarafından işçiye ait olan dosyaya eklenir. Eğer ki işyerinin bağlı olduğu SGK elektronik altyapıya sahip. Dolayısıyla dijital ekonomide faaliyetin elektronik ortamlar üzerinde yapılıyor olması, işyerinin vergi mevzuatı açısından.


Yapı ruhsat onay tarihinden önceki bir tarihte sigortalı çalıştırıldığının tespit edilmesi durumunda işyeri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi