İsviçre yeşil pasaport

Yeşil pasaport sahibi olarak İsviçre seyahatinizde vize almanız gerekmemektedir. Maksimum kalabileceğiniz süre 1gün yani ay içerisinde gündür. Pasaport henüz ünlü kırmızı renkte değildi, ancak gri- yeşil bir örtüyle kaplıydı. Yeşil Pasaport vize sorununu ortadan kaldıran büyük kolaylık.


Bize bir kez Paris Charles de Gaulle havaalanında böyle bir polis denk geldi. Türkiye Cumhuriyeti yeşil (hususi), siyah (diplomatik) veya gri (hizmet) pasaportuna sahip tüm T. Sağ olsun bizi bir yarım. Dönüş günüm belirsiz olduğu için sadece gidiş bileti aldım. Bu yüzden önce haritaları inceleyin, sonra şuraya bir uğrayın.


Nasıl olsa bir gün giderim diye ertelerken hayat geçip gitmesin 🙂 Afrika. Hususi Pasaport ( Yeşil ), Hizmet Pasaport (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri, İsviçre vize yükümlülüğünden muaf tutulmaktadırlar. Fakat bordo pasaport sahiplerinin İsviçre Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların her birini eksiksiz olarak temin etmesi gerekmektedir.


Pasaport, konsolosluk tarafından oldukça büyük önem arz etmektedir. Dışişleri Bakanlığı, bulundugunuz ülkedeki bir kriz durumunda kayıtlı vatandaşlarını SMS ile bilgilendirir.


Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Yukarıda saydığımız vize türlerinin her birinin almak isteyen kişiye göre farklı işlemleri bulunmaktadır. Ama hepsinde ortak olan esas işlem, Amerika konsolosluğunu orada bir mülteci ya da kaçak gibi yaşamayacağınıza inandırmaktır. Bu nedenle ne kadar kendiniz ile.


İsviçre yeşil pasaport

Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Yeşil, Gri ve Siyah pasaporta sahip olan kişiler, aralarında ayrılıkların olması ile birlikte, ayrıcalıklı pasaportlar olarak kullanılmaktadır.


İsviçre yeşil pasaport

Yolculuklar yalnızca turistik seyahat amacıyla yapılabilir ve ülkelerde kalınabilen maksimum süre belirlidir. Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi ( Yeşil ) Pasaport hamilleri ise, 1gün içinde günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.


İsviçre yeşil pasaport

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir. YEŞİL PASAPORT (HUSUSİ) VİZEDEN MUAF. GRİ PASAPORT (HİZMET) VİZEDEN MUAF. SİYAH PASAPORT (DİPLOMATİK) VİZEDEN MUAF.


Acentamız sizin adınıza İsviçre vize başvurusu yapma yetkisine sahiptir. Gerekli belgeler acentamıza ulaştıktan sonra v. Memur anne-baba çocukları da bu avantajdan faydalanabiliyor. Bazı ülkelere yeşil pasaportun ayrıcalığını tanımasa da yeşil pasaport sahipleri 1kadar ülkeye vizesi seyahat edebiliyor. Birçok kişinin sahip olmak istediği yeşil pasaport ise sayısız avantajı da beraberinde getiriyor.


Alması biraz zor olan bu pasaport türünde yerine getirmeniz gereken şartlar var elbette. Her isteyen bu pasaporta sahip olamıyor. Almanya’da ay kaldıktan Türkiye’ye dönüp sonra Fransa ya da başka bir AB ülkesine gitmem de sorun olur mu?


Bu kural ülke için mi geçerli yoksa Avrupa birliği olarak mı geçerli. Bu tam olarak neyi ifade ediyor peki. Ancak bütün devlet memurlarına yeşil pasaport verilmesi gibi bir durum söz konusu.


Schengen ülkelerinden birine giriş yaptınız. Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Merhabalar Esma Hanım, Şuan için y.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi