Imei kayıtsız telefon kullanımı

Birçok kişinin bilmediği. Bir satıcı sürekli olarak yurtdışından telefon getiriyor. Ama sattığı bütün telefonlar kayıtsız. Fiyatları uygun geliyor.


Başka modeller içinde aynı şeyi söylemişti.

Telefon klonlaması en çok yurtdışından getirilen telefonlarda görülüyor. Bu süre içerisinde yurtdışına kaç kez çıktığınızın bir önemi yoktur. Kayıtsız Kullanım Süresi de sona erer.


Ayrıca halihazırda yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye seyahetlerinde de ülkemizde telefonlarını kullanabilmesi için gün süre tanınıyordu. Telefonları kayıt ettirmeden kullanma süresi ikiye katlandı! Yani sürekli vergi vergi nereye kadar gidecek insanların alım gücü düşmeye başladı bile.


Yani artık yurt dışından telefon getirenler, pasaportlarına yılda telefon kaydedebilecekler. IMEI kaydı yapma için gerekenler.

Atma Yazılımı İNDİR. Bu konuda mesaj var. Eski imei ’yi silip, yenisinin girişini yaparak telefon kayıt işlemi yapılabiliyor ve e devlet’e telefon daha önceden kimin adına kayıt edildiyse, o kişinin adına yine giriş yapılıyor ve imei düzenlenerek, yeni telefon kaydediliyor. Bu durumda, eski telefonun kaydı düşüyor.


Türkiye de bir kaç sene öncesine kadar tüm kayıtlı yada kayıtsız imei telefonları herhangi bir işlem yapmadan kullanabiliyorduk. Bunu fırsat bilen bazıları kaçak yollarla ülkemize telefon sokarak vergisiz satım yapıyorlardı bunlarla kalmayıp telefon çalınma ve kaybolma olaylarında mağdur kişilerin elinden bir şey gelmeyip, telefonu çalan ve bulan kişiler özgürce.


Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler yanlışım varsa. Galeriler Videolar Yazarlar Anketler. Gündem Kamu Personel Alım ı Sınavlar Eğitim Kamu Personeli Ekonomi Spor Türkiye Politika Resmi Gazete. Yurtdışından gelen telefonların kayıt süresi gün daha uzatıldı.


Merhaba, kayıtsız bir cihaz alacağım arkadaşımdan ve malum kayıt ücretleri çok fazla, eski telefonumdaki imei numarasını yeni kayıtsız telefonda kullanabilir miyim? Yasal olmayan yollar ile imei atarsın ama kayıtsız imei ise belli bir sürede değişmeniz gerek. Yurt dışından getirilen sim kartlı telefonların kayıtsız kullanım süresi bir ay uzatılacak. Koronavirüs tedbirlerinin sürmesi halinde, kullanım süresinin aya kadar çıkarılması da gündemde.


Tabi aldığım bu telefonu maksimum ay içerisinde bir pasaporta işletmem ve "Yolcu beraberinde getirilen cihaz" kapsamına sokmam gerekiyordu. Eğer cihazınızı henüz herhangi bir telefon numaranızla kullanmadıysanız, herhangi bir kullandığınız telefon numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

Ancak son zamanlarda görülen tüketim çılgınlığı kaçakçıların ve illegal satış yapan kişilerin de dikkatini çekmiş olacak ki telefon pazarına kaçak ve kayıtsız birçok ürün sürülüyor. Teknolojinin en büyük nimetlerinden biri akıllı telefonlar.


Eğer kullanılmış bir telefon satın almaya karar verdiyseniz, söylediklerimize kulak vermenizi tavsiye ediyoruz. Cihazımın Kaçak ya da Çalıntı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım? Konumuzun devamında en çok merak edilen detaylardan. Fonotel garanti li Sony Xperia Zmarka telefon um 12.


Perşembe günü elime ulaş tı. Kaydı olmayan hatta BTK tarafından kullanıma kapanmış bir xperia telefon almayı düşünüyorum. Evde 3yıldır kullanmadığım türkiyeden alınmış yani kayıt sorunu olmayan eski bir nokia telefon var bu eski telefonun imei nosunu yeni alacağım kayıtsız telefona atmayı düşünüyorum. Bu işlemi yaptıktan sonra zaten hiç.


Qualcommun 64-bit tabanl 1. Fakat telefon ilk aldığımda kayıt bulunamadı yazıyordu. Arkadaşları aradığımda siz kullanın biz sizi arayacağız sonra yarım saat vaktinizi alacağız şuan program gelmedi sorun kalmayacak diyorlar. Israrla bir kaç ayda bir imei atma sorunu olacaksa yani illegal bir kayıt işlem yapacaksanız iade edeceğim dememe. Kayıt yapılan Pasaport üzerine senede bir yeni kayıt alınabilir.


Takdir edersiniz ki, bir nimetin en güzel şükür çeşitlerinden biri de o nimetin yerli yerinde kullanılmasıdır. Ayrıca bizi tuvaletten başlayan bir edep halkası içerisinde tutan dinimizin, genel kurallardan esinlenerek oluşturulmuş bir telefon kültürü adabına kayıtsız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi