Norveç iklimi

Norveç ’in kuzey ve doğusu ile güney ve batısında farklı iklim şartları hüküm sürmektedir. Başkent Oslo ve çevresi gibi yükseltisi düşük bölgeler ise sıcak ve güneşli yazlara ancak yağmurlu baharlar ve karlı kışlara sahiptir.


Erasmusla gitmek istiyorum Bergen e Samet. Norveç fiyortlarının eşsiz manzarasını tepeden seyreden bu ünlü kaya, Norveç ’in en sevilen tırmanış alanlarından biridir.


Diğer adı “Preikestolen Uçurumu” olan bu kaya 6metre yüksekliğindedir. Norveç ’i kuş bakışı seyretmek isteyenlerin yaya olarak yaklaşık km’lik bir mesafe kat etmesi gerekmektedir. Kuzey Atlas akımının etkisiyle sıcaklık değişiklikleri ortaya çıkar. Ovalar küçük ve dağınıktır.


Norveç iklimi

Kıyıda derinliklerden başlayan fiyortlar yer alır. Kuzeyde arktik tundra bölgesi vardır. Bununla birlikte, orta bölgelerde ve Norveç ‘in kuzeyinde, hava genellikle değişir. Kışın, Norveç ‘in çoğu kural olarak gerçek bir kar cennetine dönüşür.


Norveç ‘te kışın hava sıcaklığı -° C’ye bile düşebilir. Norveç İklimi Yüzey şekilleri ve ülkenin yer aldığı enlem, Norveç ’te iklimin bölgelere göre büyük ölçüde değişmesine yol açar. Atlas okyanusunun yumuşatıcı etkilerine ve güneybatı rüzgârlarına açık olan börland’da, yağışlı ve nispeten ılıman bir iklim nüküm sürer.


Yani diyeceğim o ki, kolayca ayak uydurabilirsiniz. Bir zamanların sert insanları için şimdilerde daha iyi söylemler kullanılır oldu. Norveç ’in iklimi elbette aşırı soğuk, ancak Norveçliler iklimin getirdiği olumsuzlukları nesiller boyunca kanıksamışlar ve sosyal hayatlarını ona göre düzenliyorlar. Kış aylarında -1 -dereceye kadar düşen hava sıcaklığı sebebiyle insanlar daha içine kapanık bir yaşam sürüyor.


Norveç resmi adıyla Norveç Krallığı (Norveççe: Kongeriket Norge, Kongeriket Noreg). Finlandiya İskandinav yarımadasında bulunmaktadır.


Sınır komşuları İsveç, Norveç ve Rusya iklimi soğuk olan ülkeler bulunmaktadır. Alaska ile neredeyse aynı enlemde olmasına rağmen Norveç daha ılıman bir iklime sahip. Binlerce yıldır şiddetli kuzey iklimi, Norveçlileri doyurucu ve besleyici beslenmeye zorladı.


Günümüzde gelenekler korunuyor: Yerel masanın üzerindeki ana yemekler, karmaşık tariflere göre hazırlanmış balık, et ve ayrıca ürünlerin doğal tadını korumak için süt, ekmek, tahıllar ve minimum soslardır. Norveç, İskandinav ülkelerine göre tarım ve çiftçilik açısından geridir. Soğuk ve don iklimi tahıl yetiştirmeyi sınırladığı için, umumiyetle hayvancılığa dönmüşlerdir.


Daha çok süt ineği, koyun ve keçi yetiştirilir. Tarım alanında ise daha çok arpa, yulaf, patates, hayvanlar için yem, kıyı bölgelerinde ise.


Avrupa ülkelerine olduğu gibi Norveç ’e de yoğun bir işçi akını yaşanmıştır. Körfez Savaşı ve Balkanlar’daki savaş ortamı, Norveç ’teki Müslüman göçmenlerin sayısını hızla artırmıştır.


Yaşam standartları ve iş. Soğuk kuzey iklimi sakinlere iyi davranmıyor: Kış aylarında … Devamını oku. Norveç ’te Noel tatili, Aralık-Ocak tarihleri arasında Noel’den sonra sona eriyor. Festivaller, kelimenin tam anlamıyla, “Noel artarken” Saint Kanata’.


Norveç iklimi

Norveç, doğal güzellikleri ile olduğu kadar evlerinin dekorasyonu ve dış mimarisi ile de oldukça dikkat çeken ülkelerden biridir. Avrupa evlerinden farklı olarak büyük olan norveç evleri, dış görünüş itibari ile de yaşanılan çevreye uyumlu bir şekilde dizayn edilmiştir.


Norveç iklimi

Ferahlık ve sadeliği Norveç iklimi ile birleştiren evler için incelendiğinde ilham alınacak. Suç oranı çok çok düşük olan ülkenin büyük şehirleri bile oldukça güvenli.


Burası tam anlamıyla sakin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi