Marka tescili nedir kısaca bilgi

Bu husus firmalar için gayet avantajlı bir durumdur. Konuyu kısaca ve özet bilgi olarak sizlerle paylaşıyoruz.


Yetkili Kurumu tarafına kayıtlı resmi vekiller aracılığı ile de yapılabilir. Tescil süreci doğru araştırma, takip ve bilgi birikimini gerektirir.


Tescil aşaması yaklaşık yılı bulabilmektedir.

Yani işletmeler için oldukça avantajlı bir durumdur. Peki marka tescilinin önemi nedir, tescil edilemeyecek markalar nelerdir? Tescil için kısaca, yetkili kurumlar tarafından markanızın kopyalanması veya çalınmasını önlemek amacıyla geliştirilmiş bir " marka koruma" standardıdır diyebiliriz.


Ekonomi Güncel Bilgiler. Kısaca Özet Bilgi ! Marka Tescili Nedir ? Bir firmanın-işletmenin herhangi bir hizmeti ya da malını, diğer bütün firmalardan ayıran işleme marka denilir.


Etiket: marka tescili nedir kısaca bilgi.

Tüketicinin ürün ve veya hizmeti tanıması, belirlemesi ve seçiminde en önemli etkenlerden biridir. Bu belge ile marka koruma altına alınır ve haksız kazanç önlenmiş olur. Yasal olarak tescilini aldığınız markanızı korumanın dışında sizin de başka bir markaya benzerlik durumunuzu önlemiş olacaktır. Bu kadar önemli bir işaret, özenle korunmalı, yasal olarak tescil edilmeli ve bunu kanıtlayacak belgeye sahip olmalıdır.


Bir markanın gerçek sahibi, söz konusu. Fikri ve Sınai haklar konusunda verdiğimiz vekillik hizmetinde en çok sorulan soruların başında marka tescili nedir sorusu gelmektedir.


Firmalar kurulurken Ticaret Odalarından kendilerine bir unvan belirlemek durumundadırlar. Bazı firma sahipleri bu unvanın kendisine “ marka hakkı” verdiğini zannetmektedirler.


Oysa marka hakkı Türk. Endüstriyel Tasarım Tescili Nedir ? Tasarım mevcutta olan ürününüzün üstündeki renk, şekil, çizgi vb.


Eğer ürününüzde bulunan renk, şekil, çizgi vb unsurların daha önceden sergilenmemiş ve tamamen size ait olduğunu düşünüyorsanız tasarım tescili için başvuru yapabilirsiniz. Faydalı Model Nedir, Daha önce kimse tarafından bilinmeyen bir ürün ortaya çıkaran, var olan bir üründe geliştirme ortaya koyarak üretimde veya işleyişte yenilik sağlayan, bulan icat eden kişiye, icada konu ürünü belirli bir süre ile üretme, kullanma, satma, ihraç veya ithal etme hakkını elde etme sürecine faydalı model denir.


Bu hak ayrıca belge ile sabitlenir. Birkaç farklı aşama sonrasında, herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmaması durumunda marka tescil edilebilmektedir. Bu enstitü kısaca TPE olarak da.


Bir işletmenin mal veya hizmetini diğer tüm işletmelerinkinden ayıran işarete marka denmektedir.

Ayrıca bilgisayarınızın başından kalkmadan “ marka tescili başvurusu nasıl yapılır? Zihni, oyun veya iş faaliyetlerine ilişkin plan, kural ve yöntemlerde müşterek olan husus teknik bir faaliyet ile ilgili bilgi vermemiş olmalarıdır. Bu nedenle patentlenemezler. Bununla beraber bir oyunun oynanması için geliştirilen cihazlar patentlenebilir.


Patent nedir bilmemiz gerekiyor çünkü sıkça marka tesciliyle karıştırılan bir kavramdır. Ayrıntılı bilgi için marka tescili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. TPE, yani Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan marka tescili, bölüm halinde yapılmaktadır ve tescilin resmileşmesi ortalama olarak yıllık bir süreyi almaktadır.


Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? Türk marka tescili ve patent mevzuatlarına göre iki çeşit marka tescil sistemi bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Personel aylık çalışma çizelgesi excel

İngilizce ülke isimleri ve bayrakları