Harçsız pasaport

Eğer öğrenci iseniz (Lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri v.s) ve harçsız pasaport yani gereksiz yere dünyanın parasını vermeden öğrenci pasaportu çıkartmak istiyorsanız şimdi anlatacaklarımı dikkatlice dinleyin. RENCİ PASAPORTU (HARÇSIZ BORDO PASAPORT) KİMLERE VERİLİR?


Yukarıda anlattığımız gibi öğrenci pasaportu aslında standart bordo pasaport ile aynı şey. Tek farkı öğrencilerin harç ödemekten muaf olması.


Tekrar belirtmek isterim ki, öğrenci pasaportu alabilmek için tek şart, yaş altında öğrenci olmanızdır.

Bildiğiniz gibi dünyanın en pahalı pasaportunu kullanan ülkesinde yaşıyoruz. Okulunuzun öğrenci işlerine gidip ” Ben harçsız pasaport çıkartmak istiyorum “ diyorsunuz onlar anlayıp zaten daha önceden hazır olan dilekçeyi size vereceklerdir 2- Adım Herhangi bir bankaya gidip. Başvuru sırasında her iki ebeveyn ve çocuğun birlikte gitmesi gerekiyor.


Okuldan veya e-devlet üzerinden öğrenci belgesi alınması da gerekli. Pasaportu Ücreti Ne Kadar? Ancak yaşından büyük öğrenciler için 5. Siz harçsız öğrenci.

Bu demek değil ki harçsız öğrenci pasaportu alırken hiç para ödemeyeceksiniz. Randevu tamamlandıktan sonra onaylanması. Başvuru esnasında her iki ebeveyn ve çocuğun birlikte emniyete gitmesi gerekmektedir. Okuldan ya da e-devlet üzerinden öğrenci belgesi alınması da gereklidir.


Fakat yaşından büyük. Lütfen dikkat: üzerinde T. Kreşe giden çocuğa öğrenci belgesi mi olur diye düşünebilirsiniz. Ancak biz denedik ve oluyormuş 🙂 Ayrıca kreşin Milli Eğitim Bakanlığı’na ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı özel okul olmasının hiçbir önemi olmuyor. Schengen ülkeleri için vize almanız gerekmektedir.


Harçsız öğrenci pasaportu düzenlemesinden her öğrenci yararlanabilmektedir. TL ödeyecekken, öğrenciler için harçsız pasaporta başvururken sadece 1TL öder ve 208.


TL gibi bir avantajı olur. Bir de öğrencinin, ile sene arasındaki pasaporta başvuru. Harçsız pasaport aslında bordo pasaporttur ve pasaport harcı ödemeden alınır.


Bordo pasaport başvuru yapabilmeniz için pasaport alacağınız süreye göre belirlenen harç miktarını ve pasaport defter bedelini anlaşmalı bankalara yatırmanız gerekir. Ancak harçsız pasaport alacaksanız harç ödemeden sadece pasaport defter bedelini ödeyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Harçsız bordo pasaport alabilmek için bazı şartlar var, bu şartlar size uyuyorsa rahatlıkla öğrenci pasaportu alabiliyorsunuz. Aldığınız pasaportun süresi de yaşında bitecek şekilde ayarlanıyor. Dönem İzin Dilekçesi. Erasmus Hibe Sözleşmesi Erasmus Hibe Sözleşmesi-Zero Grant Students.


Yurt İzin Dilekçesi. Documents Required After the. Staj Hibe Sözleşmesi. Evet, açıköğretim (AÖF) öğrencileri de harçsız pasaport alabilir.


Normal örgün eğitim ile aynı kurallara tabilerdir. Uygulanacak adımlar da yukarıda anlattığımız gibi aynıdır. Hiç yorum yok: Yorum Gönderme. Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa.


Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) Linkler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi