Hangi ülkelerin kendi bayrağı vardır

Hangi ülkelerin kendi bayrağı olur? Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin bayraklarının nasıl olduğunu ve nasıl göründüğünü öğreneceksiniz. Sizce her ülkenin diğerlerinden farklı bir bayrağı var mıdır?


Cevap: Evet vardır. Bağımsızlığı olan kendi devletini kuran her ülkenin kendine özgü bir bayrağı vardır. Yalnız Türk vatandaşının malik olduğu gemi, Türk gemisidir.

Aşağıdaki ülkelerin hangisinin bayrağında yıldız vardır? ABD bayrağı yıldız yoktur. Amerika halkından bazı insanlar bu detayı bilmiyor. Kuzey Amerika’nın ortasındaki eyaleti, yıldız kuzeydeki Alaska’yı, yıldız da Büyük Okyanus’un ortasındaki Hawai’yi temsil ediliyor.


ABD kurulduğunda, bayrakta yalnızca yıldız vardı. Bayrağında yıldız olan ülkeler. Her rengin bir anlamı vardır : beyaz, barış arzusunu sembolize eder, siyah geçmiş savaşların ve fedakârlıkların hatırlatır, kırmızı, egemenlik. Cumhurbaşkanı, başbakanlık araçlarında bayrağımız vardır.


Dünya üzerinde kimin hangi ülke topraklarında yaşadığının göstergesi olur aynı zamanda.

Yalnız bu veri birleşmiş milletlere üye olan ülke sayısıdır. Birde üye olmayan ülkeler vardır. Bu bayraklarda milletleri belirlemekte ve oluşturmaktadır.


Her milletin kendi bayrağı vardır. Bu sayede insanlar belirli bir gruplaşma içerisine. Siyasî ve sosyokültürel açıdan da bölünmüşlük vardır ve her toplumun kendi derneği vardır.


Her ülkenin kendi bayrağı vardır. Amerikalılar için, bu sadece sıradan bir bayrak değil, uluslarının evrensel bir simgesi. Norveç bayrağı beyaz kenarlı mavi haçlı kırmızı bir alana sahipken, İzlanda’nın beyaz kenarlı kırmızı haçı olan mavi bir alanı vardır. Ulusların kendi geçmişlerini anlatan marşları vardır.


Türkiye’nin de her devlette olduğu gibi kendine ait bir milli marşı vardır. Hepimizin bildiği İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. Türkiye var olduğu sürece bu marşlar ve diğer bağımsızlığını temsil eden semboller yaşayacaktır.


O görüntü zamanla bayrak oluşturmuştur. Ancak genel olarak her ülkenin kendi dili ve kültürü vardır. Dil ülkenin kültürünü de yansıtır. Bazı diller birbirlerine yakın olur.


Bunun nedeni de aynı dil ailesinde yer almalıdır.

Türk kültürü toplumlarında kullanılan kelimeler birbirlerine çok benzer. Ancak bu o dilleri aynı olarak nitelemez. Bu diller farklı diller olarak kabul görür. Kendi hedefleriniz yolunda bir veya birkaç ülkeye yerleşmek isteyebilirsiniz.


Kendinizi ait hissettiğiniz ülkelerin dillerine de zaten duydukça aşina olacaksınız. Bu da iş ve sektör içinde dil öğrenmek ihtiyaçtan doğan etkenlerdir. Afrika ülkelerinin çoğunun pek çok farklı resmi dili vardır. Güney Afrika’nın farklı resmi dili vardır, üstelik ülkede çok daha fazla dil ve lehçe konuşulur.


Bu ülkelerde İngilizce resmi dil olarak geçse de, çoğu kişi İngilizce konuşmuyor olabilir. Bu topraklar dış işlerinde Birleşik Krallık’a bağlıyken iç işlerinde bağımsız bir devlet gibi davranırlar. Kendi yerel bir başkenti, hükümeti, meclisi, bayrağı, başkanı ve bazı otonom toprağın kendi para birimleri dahi vardır. Buna karşın merkezden atanan bir vali tarafından denetlenirler.


Bugüne dek yalnızca birkaç ülke, kendi uydusunu yapıp yörüngeye yerleştirme fırsatını yakalamıştır. SSCB nin arkasından.


Fakat Ohio bayrağı hem ulusal bayrak değildir hem de düzgün çatal beşgen bir şekle sahiptir. Bu yüzden Nepal dörtgen bayrağı olmayan tek ülkedir. En yaygın kullanım alanı kamu kurum ve kuruşları ve şirketlerdir.


Dünyada kare şekle sahip iki ulusal bayrak vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi