Geçici pasaport

Benzer acil durumlarda da Türk elçiliği tarafından yapılacak. Sahip olduğunuz bu pasaport ile aylık ve tek kullanımlık bir seyahat imkanına kavuşacaksınızdır. Başka bir ifadeyle eğer T. Yoksa bu pasaport ile başka bir ülkeye seyahat etmeniz mümkün değildir.


Umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), hizmet pasaportu (gri) ve diplomatik pasaport (siyah) ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşıyabildiği pasaportlar arasında bulunan geçici pasaport, diğer pasaport türleri ile karşılaştırıldığında daha az tanınırlığa sahip.

Geçici pasaport, Türkiye‘de kullanılan pasaport türünden biri. Budapeşte’ den alınmış geçici pasaport ile Prag’ tan çıkış yapıyordum ve kafalar karışmıştı.


En sonunda mühür basılıp Avrupa macerama son vermiştim. Tabi bu kadarla bitmedi. Panik yapmaya gerek yok. Kısaca işlemlerinizi hallediyor ve size.


Paşapoartele simple electronice se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. Aldığınız geçici pasaportu tek bir ülkeden dönüşte kullanabilirsiniz.

Farklı ülkelere giriş çıkış yapamazsınız. Eğer acil bir durum varsa ve yurtdışına çıkmanız gerekiyorsa yine geçici pasaport başvurusu yapabilirsiniz. Bordo pasaport (umuma mahsus pasaport ), Yeşil pasaport (hususi pasaport ), Gri pasaport (hizmet pasaport ), Siyah pasaport (diplomatik pasaport ), Kırmızı pasaport ( geçici pasaport ) olmak üzere beş çeşit pasaport kullanılır.


Bu pasaportların hepsinin işlevi aynı olsa da, kimlere verildiği, geçerlilik süreleri ve başvuru biçimleri farklılıklar gösterebilir. Ama bunlar istisnai durumlarda veriliyor. Türkiye’de adet pasaport çeşidi bulunmaktadır. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları Düsseldorf Türk Konsolosluğundan e- pasaport işlemlerini gerçekleştirebilirler.


Gri renkli pasaport için hizmet damgalı pasaportta denilmektedir. Bilindiği üzere umuma mahsus (Bordo), hususi (Yeşil), hizmet (Gri), diplomatik (Siyah) ve geçici pasaport olmak üzere toplam çeşit pasaport türü bulunmaktadır. Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, T. Bunlardan Umuma Mahsus(Bordo) pasaport ile ilgili merak edilen sorulara cevap bulacağız.


Genel olarak herkesin alabileceği pasaport türü budur. Süre de yıllık değil ögrenci belgeniz de 1. Hesaplama yapmak istediğiniz pasaport süresini ve varsa öğrencilik durumunuzu aşağıdan seçerek hesapla butonuna basınız. Ayrıca pasaport tipleri neler, randevu nasıl alınır (görsel), başvuru nereye yapılır, geçici pasaport nedir, pasaport başvurusu için.


GEÇİCİ PASAPORT İŞLEMLERİ.

Diplomatik pasaport (siyah), hususi damgalı pasaport (yeşil), hizmet damgalı pasaport (gri), umuma mahsus pasaport (bordo), geçici pasaport (pembe) ve yabancılara mahsus olmak üzere altı çeşit vardır. Ancak kişisel isteğe göre değil kişinin durumuna yönelik bu altı çeşitten biri seçilip verilmektedir. Eğer üst düzey bir kamu çalışanı,belirli bir ihracat gelirine. Soru: Çifte pasaport sahibi kişiler birden fazla taşıt getirebilir mi?


Türk ve yabancı pasaportlarla yapılan giriş çıkışlar bir bütün olarak. Eğer pasaport zorunluluğu olmayan Ülkelere gidilecek ise gümrük muhafaza müdürlüğü alanlarında nüfus bilgilerine erişilebildiği için yurt dışına çıkışlarda geçici kimlik belgesi kullanılabilir. Pasaport zorunlu olan Ülkeler dahil değil). Forum: Konular: Mesajlar: Son.


Kimi durumlarda ülkeler yabancı bir ülkenin vatandaşı içinde geçici pasaport düzenleyebilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi