Sanal pos nedir

Sanal Pos Komisyon Oranları Nedir ? Ayrıca, fiziki işletmelerin kullandığı pos cihazı ile sanal poslar arasında da fiyat farkları bulunabilir. Kart bilgilerinizi mevcut sisteme. Gerçek hayatta alışveriş mağazaları ve marketlerde, alışverişlerde kredi kartı ile ödeme yapmak için kullanılan POS cihazlarının internet üzerinden kullanılanlarına POS -VPOS ya da sanal POS adı verilmektedir.


Teknoloji çağında alışverişlerin internet üzerinden yapılması ile. Online ödemeyi müşterileriniz kredi kartı ile yapmaktadır.

Eğer ticaret ile ilgili bir web siteniz var ise sanal pos sizin için oldukça iyi bir alternatiftir. POS hizmeti veren başlıca bankaların sanal POS ´larını şöyle sıralayabiliriz.


Sizinle paylaşılan sanal POS bilgileri ile sanal POS yönetim hesabınızda bulunan hesaplar, üye işyeri I ödeme parametreleri, sanal pos bağlantıları ve bankaya göre değişen diğer parametreler e-tahsilat sisteminde yer alan ilgili alanlara yazılır. Yani bir E-Ticaret siteniz varsa ve online alışveriş imkanı sunuyorsanız, sanal mağazalarınızda daha çok satış yapabilmeniz için sitenizde sanal POS sistemi olması gerekli.


VPOS internet üzerinde oluşturulmuş alışveriş sitesi üzerinden kullanmak mümkün olduğu gibi kurumların düzenli olarak kredi kartı ile yaptıkları abone, üyelik tahsilatları vb. Bu yazımızda sizlere sanal pos nedir sorusunun cevabını örnekler ile birlikte, kolay ve sadece bir biçimde anlatacağız. E-ticaret ile sanal pos ilişkisi, sanal pos kullanmanın avantajları, sanal pos kullanmak güvenli midir?


Bunu bir örnek üzerinden açıklamak daha doğru olacaktır.

Aslında eminim ki hepiniz POS cihazının ne işe yaradığını hepimiz biliyoruz fakat ismini daha önce duymamış ya da bu cihazın adının POS cihazı olduğunu bilmiyor olabiliriz. Alışverişin ya da tüketim tutkusunun artış göstermeye başlaması ile. Sermayesiz İşler Nelerdir.


VPOS, ödemelerde kullanılan POS cihazlarından farklı değildir, yalnızca kredi kartı ya da banka kartı pos cihazından geçirilmez bilgiler ekrandan girilir. Kısacası Pos olan sistem Ödeme Sistemi - POİNT OF SALE veya Vpos sistemide kullanılmaktadır. POS, İngilizcede “ödeme noktası” anlamına gelen ‘ point of sale ’ ifadesinin kısaltılmış halidir.


Baştaki V harfi de ‘ sanal ’ sözcüğünün İngilizcesi olan ‘virtual’ sözcüğüne işaret eder. Bireysel müşterilere sanal Pos verilmez. Fiziksel poslarda ödeme yapılabilmesi için bir cihaz ve kart teması gerekir.


Statü Sorgulama POSNET üye işyerlerimiz sipariş numarası, üye işyeri numarası ve terminal numarası bilgilerini göndererek işlemin durumu, tutarı, tarihi, kart numarası(maskeli), sipariş numarası ve onay kodu bilgilerini alabilme, olası mutabakat sorunlarını işlem bazında durum sorgulayarak çözebilme. Garanti Bankası sanal posu aldığınızda Amerikan Express (AMEX) kartlarla da bu pos üzerinden işlem yapılabilecektir bunun için ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmadan, sipariş sırasında Garanti Bankası sanal posu seçildiğinde Amerikan Express seçimide müşterilerinizin karşısana gelecektir ve ödeme yapabileceklerdir.


Online alışverişin vazgeçilmezlerinden olan sanal pos nedir ? Fiziksel POS cihazının sanal hali olan sanal POS, çevrimiçi ortamlarda yapılan ödemelerde, müşterilerin üye işyerlerine ödeme yapmasını sağlayan bir yazılım olarak biliniyor. Bu noktada işini internet ortamına taşımak isteyen pek çok kişi, özellikle e-ticaret sitelerinde sanal POS adı verilen bu yazılıma ihtiyaç duyuyor.


POS, Point of Sale yani Ödeme noktası’nın kısaltılmış halidir. Nasıl bir mağazada ödeme yapmanızı sağlayan POS cihazı varsa, internet üzerinden satış yapan siteler dei Virtual Point of Sale yani sanal pos ile ödeme alır.


Her site kafasına göre sanal POS uygulamasını kullanamamaktadır.

Bankaların E-Ticaret sitelerine bu uygulamayı verme karşılığında istediği bazı zorunlu güvenlik önlemleri olmaktadır. Bu tür güvenlik testinden geçemeyen sitelere bankalar sanal POS uygulaması. Eğer e ticarete yeni başladıysanız başlangıçta pos makinesi almak yerine aracı firmalar üzerinden ödeme alabilirsiniz.


E-ticaret yapan firmalar sanal POS ile tıpkı bir mağazadaki gibi ürünlerini satışa sunarak kolay, zahmetsiz ve güvenli alışveriş olanağı sağlayabilirler. Bankaların eticaret siteleri ve benzeri satış kanalları için oluşturduğu sanal pos için de bankalarla iletişime geçmek gerekiyor.


Bu alanda dünyada da kullanılan payu ve iyzico gibi başarılı fintek uygulamaları da var. Ben bankalarla uğraşmadan sanal pos almak istiyorum diyenler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi