Faydalı model sorgulama

Faydalı model sorgulama işleminin sonucu ortalama ila iş günü içerisinde sonuçlanmakta, tarafınızla bilgisi paylaşılmaktadır. Faydalı model, Türkiye’de ve dünyada yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine, bu buluş konusu ürünü üretme ve pazarlama hakkının tanınmasıdır.


Faydalı Model sorgulama ve araştırma işlemleri Üç şekilde yapılmaktadır. Farklı mühendislik alanlarında deneyimli patent vekillerimiz ile müvekkillerimizin patent ve faydalı model başvurularını yapmakla kalmıyor, başvuru öncesinde ve sonrasında onları maddi zarara uğratabilecek tüm tehditlerin önüne geçiyoruz. Bu hak ayrıca belge ile sabitlenir.


Yarısında Patent ve Marka Başvurularında Büyük Artış. Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemini de içinde barındıran bu yılın ilk ayında Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan patent, marka, faydalı model başvuruları arttı.


Fikirlerinizi önemsiyor, buluşlarınızın tescil süreci yolunda birlikte yürüyoruz. Hakkı sorgulama demeden önce, isim hakkı tescili yapılması ön koşuldur. Dolayısıyla patent ile faydalı model araştırma ve değerlendirme kriterleri aynıdır. Başvurunun yenilik araştırmasının yapılmasından, başvurunun yapılması ve sonrasında yapılacak takipler ciddi bir bilgi birikimi, deneyim ve bunlara ait altyapı gerektirmektedir.


Burada profesyonel vekillik siciline kayıtlı vekiller tarafından yapılması ciddi hak. Faydalı model tescili, icat edilen bir ürünün muhafaza altına alınması ve korunması amacıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından faydalı model başvurusunun dosyalanarak muhafaza altına alınması işlemidir. Patent başvurusundan önce ulusal bazda ve internet ortamında ürün ile ilgili benzerlik araştırması yapılmalıdır. Bu sorgu sonunda faydalı model için müracaat.


Faydalı modelin verilmesine ilişkin yayımdan sonra ilgili ücretin ödenmesi halinde faydalı model belgesi alabilirsiniz. Başvuru başkaca şahıs ve firmalarca da yapılmış olsa da faydalı model belgesi ödeme ve işlemlerini buradan yapabilirsiniz. Bu hususlar ile ilgili detaylı bilgiliyi firmamız olan yöntem patent firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgiyi alabilirsiniz.


Başvuru konusunun gerçekten bir buluş olup olmadığına dikkat etmeniz gerektiğini de ek olarak hatırlatmakta fayda. Eskişehir marka tescil, Patent, Faydalı model ve Tasarım başvuru, marka sorgulama hizmetlerini çok ucuz fiyatlarla Eskişehir ve ilçelerindeki şirketlere sunmaktadır. Patent, belli bir isim hakkını ve belli bir buluşu satma, alma, satın aldığı süre boyunca kullanma, üretme ve ithal etme hakkıdır.


Patent sorgulama işlemi faydalı model araştırma adı altında yer almaktadır ve bu isimle bilinmektedir. TPE yani Türk Patent Enstitüsü. Faydalı model verilmesinden sonra uncu maddede belirlenen itiraz usulü işletilemez, sadece mahkemeden hükümsüzlük talep edilebilir.


Kurum yaptığı değerlendirme sonucunda başvurunun ve buna ilişkin buluşun bu Kanun hükümlerine uygun olmadığına karar verirse başvuru reddedilir, bu karar başvuru sahibine bildirilir ve Bültende yayımlanır. Cadde Patent ofisi marka, patent, faydalı model ve tasarım tescili hizmetleri sunar.


Maraş marka tescil, Patent, Faydalı model ve Tasarım başvuru, marka sorgulama hizmetlerini çok ucuz fiyatlarla Maraş ve ilçelerindeki şirketlere sunmaktadır. Beşiktaş marka tescil, Patent, Faydalı model ve Tasarım başvuru, marka sorgulama hizmetlerini çok ucuz fiyatlarla Beşiktaş ilçelerindeki şirketlere sunmaktadır.


PATENT,patent maliyeti,patent nasıl alınır kısaca, faydalı model sorgulama, türk patent enstitüsü coğrafi işaretler,endüstriyel tasarım tescili,telif hakkı nasıl alınır,türk patent enstitüsü,isim patenti nasıl alınır,tasarım tescili. Anlamı değişik patent veritabanlarından örneğin Türk Patent Enstitüsü veritabanı, Avrupa Patent Ofisi veritabanı ve Amerikan Patent Ofisi veritabanı ve diğer özel veritabanlarından, bazı anahtar kelimeler veya patent başvurusuna ait bilgiler girerek, patent.


Faydalı model sorgulama

Marka Tescili, Marka Sorgulama, Kurumsal. Uluslararası patent sorgulama : öncelikle patent tescili yapmadan önce uluslararası patent sorgulama işleminin gerçekleştirilmesi şarttır. Uluslararası, patent ya da faydalı model başvuruları, hangi ülkeye yapılmış ise o ülkede koruma sağlar.


Türkiye’de yapılan bir patent başvurusunun yurtdışında da korunması istendiği takdirde, Türkiye’de yapılan başvurunun. Faydalı model belgesi verilmesi işlemleri, patent verilmesine oranla, hem zaman hem de masraf açısından daha elverişlidir.


Faydalı model sorgulama

Faydalı model koruması elde etme işlemlerinin basit ve ucuz olmasının, özellikle küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizin ve araştırma kuruluşlarımızın buluş yapmalarını ve bunları sanayiye uygulamalarını özendireceği düşünülmüştür. Başvuruda mutlaka buluş sahibi veya sahipleri belirtilir. Tescilli bir patent ile icat ettiğiniz bir ürünü koruma altına alırsınız.


Marka ise isim hakkınızı koruma altına almaktadır. Marka ve patent birbirinden farklı işlemlerdir. Buluşunuzu ancak tescil ederseniz hak sahibi olursunuz.


Faydalı model sorgulama

Tescillemediğiniz bir ürün için hak sahibi olmanız mümkün değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi