Faydalı model başvurusu

Faydalı model başvurusu, online olarak yapılıyorsa, başvuru ücreti TL’dir. Başvuru esnasında tarifname takımı İngilizce, Almanca, Fransızca dillerden biri ile veriliyor ve Türkçe çevirilerin ay içinde TPE’ye gönderilmesi isteniy.


Faydalı Model Belgesi Onaylı Sureti Düzenleme Ücreti: 270: 1. Online faydalı model başvurusu ile, faydalı model, gün, saat ve dakika olarak kaydı yapılır Şekli inceleme yazısının gelmesi başvurudan itibaren ortalama 3- aydır. Bununla birlikte başvuru ile ilgili erken yayın talep edilebilir. Peki, faydalı model başvurusu nasıl hazırlanır?


Yeni olmayan ürünler için başvuru yapılıp faydalı model belgesi alınsa dahi, ürünün yeni olmadığının üçüncü kişilerce ispatlanabilmesi durumunda mahkeme yolu ile belgenin iptali söz konusudur. YIL Uzman itiraz ve. Oluşturduğumuz başvuru takımı ile en kısa süre içerisinde faydalı model başvurunuzu gerçekleştiriyoruz.


Faydalı model başvurusu

Basit bir yenilik bile buluş olabilir. Hangi buluşlar başvuruya konu olabilir? Marca-Medikal koltuk değneği, baston, kanadyen lastikleri ile yaşam kalitenizi yükseltin. Başvuruda mutlaka buluş sahibi veya sahipleri belirtilir.


Belgeler arasına başvuru ücretinin yatırıldığına dair belgenin de eklenmesi doğru olacaktır. Başvuru böylelikle başvurunun şeklen incelenmesi aşamasına alınabilecektir. Bu aşamada şekil eksikliği bulunursa başvurucuya aylık süre.


Ayrıca bilgisayarınızın başından kalkmadan “marka tescili başvurusu nasıl yapılır? Söz konusu başvuru faydalı model başvurusu ise, başvuru sahibinin erken yayın talebi üzerine hemen veya başvuru tarihinden (varsa rüçhan tarihinden) itibaren ay sonra yayınlanır ve 3. Türk Patent Enstitüsü uzmanı yaptığı araştırma raporunu aylık bültende yayınlar ve bu arada itiraz gelmezse tescil aşamasına geçilir.


Fikirlerinizi önemsiyor, buluşlarınızın tescil süreci yolunda birlikte yürüyoruz. Farklı mühendislik alanlarında deneyimli patent vekillerimiz ile müvekkillerimizin patent ve faydalı model başvurularını yapmakla kalmıyor, başvuru öncesinde ve sonrasında onları maddi zarara uğratabilecek tüm tehditlerin önüne geçiyoruz.


Faydalı model başvurusu

Başvurunun ardından TPE uzmanları tarafından şekli incelemeye tabii tutulduktan sonra sorun yaşanmaması takdirde aylık yayına çıkarılır. Yayın sürecinde faydalı modele konu olan buluşa itiraz.


Bunun için, faydalı model başvurusu yapılırken faydalı model erkek yayın ücretini ödemek koşulu ve doldurulan başvuru formundaki “erken yayım” ile ilgili kısımda ya da sonraki süreçte Erken Yayın Talep Formu ile talepte bulunulması gerekmektedir. Başvuru sahibi, ay geçmeden de başvurunun yayımlanmasını talep edebilir.


Başvuru yapıldığı andan itibaren yıllık bir süreye kadar modeliniz korunur ve bu süre kesinlikle uzatılamaz. Diğer yandan patent sistemi araştırma inceleme gibi prosedürel adımlarının varlığıyla.


Başvuru dilekçesi, (TPE internet sitesinden elde edilebilir, nüsha) Buluşu açıklayan tarifname, (iki nüsha) Korunması istenilen ve buluşun yeni olduğu iddia edilen teknik öze. Hem patent belgesini hem de faydalı model belgesini alma işlemini gerçekleştirebilmek için belli başlı yüzüklerin edildiği görülmektedir.


Sınırlı bir süre ve yer için faydalı model sahibine, üçüncü kişiler tarafından buluşun izinsiz olarak üretilmesini, satılmasını, kullanılmasını veya ithal edilmesini engelleme amacıyla tanınan tekel hakkıdır. Aşağıda ayrıntıları yazılı olan buluş dokümanları geldikten sonra net bütçe yazılı olarak ayrıca bildirilmektedir.


Buradaki ve aşağıdaki fiyatlandırma sadece ortalama bütçe hakkında fikir sahibi olmanız için verilmiştir. Arşatırma yapılmadan önce patent veya faydalı model başvurusunun yapılması,başvurudan sonra yeni olmadığının öğrenilmesi zaman ve maliyet kaybına neden olmaktadır. Yapılan başvuruların reddi sebebine göre değişik ihtimaller ortaya çıkacaktır.


Patent – faydalı model başvurusu için Tensip Marka Patent olarak buluşunuzun korunmasını istediğiniz tüm özelliklerini belirledikten sonra istemleri ve tarifnamenizi özenle hazırlıyoruz. Necdet Budak, patent ve faydalı model başvurularının üzerinde durduğu bir konu olduğunu belirtti.


Faydalı model başvurusu

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Merakla beklenen son beş yılda başvuru sahibi üniversite olan ve Türk Patent ve Marka Kurumu verilerine dayanılarak belirlenen patent ve faydalı model başvuruları paylaşıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi