Dükkan kirasını ödemeyen kiracı

Dükkan kirasını ödemeyen kiracı ya ihtar! Kiracı, kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. Hal böyle olunca mal sahibi kira borcunu ödemeyen kiracısından evden çıkmasını isteyebiliyor. Ancak kiracı çıkmama konusunda da diretebiliyor.


Peki, siz de böyle bir durumlar karşı karşıya iseniz ve "Kiracım kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?

Bir dükkanınız var ve kiracınız kirayı ödemiyor. Peki, dükkan kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı ile yapmış olduğunuz kira sözleşmesi kapsamında siz ve kiracınız bazı hak ve sorumluluklara sahip.


Kiracı, kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. Kirasını Ödemeyen Kiracı İçin Neler Yapılabilir?


Bu ihtarname ile kiracıya gün içerisinde kira borcunu ödemesi için süre tanınır. Bu aşamada yapılacak olan ödeme emrinde belirtilen yasal otuz günlük süre dolduktan sonra kiracı aleyhine İcra Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak taşınmazdan tahliyesini talep etmek.


Kiracı ile yapılan kira sözleşmesi kapsamında taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak biliniyor. Kiracının, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemesi gerekiyor.


Eğer bu günün sonunda hala kiracı borcunu ödemezse ikinci. Bu yılın mart ayında bi dükkan satın aldım (balık restorantı) kiracım var aldıktan sonra sözleşme yaptık yıllık.


Ogün bugün hiç kira verm. Buarada bende kiracıyım. Kiradan aldığımın üstüne ilave yaparak mevcut evimde ailemle birlikte oturuyorum.


Kira kontratı, ev sahibinin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak biliniyor. Aidat borcunu ödemeyen kiracı hakkında - merhaba blok yöneticiliği yapmaktayım ve bloğumuzda bulunan kiracı arkadaşın bir tanesinin 8tl yakıt ve aidat borçu mevcut kendisini uyarmamıza rağmen halen ödeme yapmamaktadır(bugün yarın diye oyalamaktadır).


Türk Borçlar Kanunu’nun 13. Kiracı kira bedelini kira sözleşmesinde belirtilen tarihte ya da tarih aralığında eksiksiz olarak ödemek zorundadır. Aksi halde kiracı temerrüde düşmüş olur. Aradan geçen zaman.


Kiranın zamanında ödenmemesi, tahliyeye neden olabiliyor. Yine kirasını ödemeyen kiracı için ödemediği kira süresini de hesaplayarak icra takibi başlatabilirsiniz.


Kiracının bu durumda kira sözleşmesine itirat davası açması mümkün olabilmektedir.

Böyle bir durumda itirazın iptali davası açabilirsiniz. Tahliye talepli icra takibi kiracının tahliyesi bakımından tahliye davasından daha hızlı ve pratik bir yoldur. Ev Sahibi Kiradaki Evini Satmak İsterse Kiracı Ne Yapar!


Group İnşaat 6views. Avukat ve İcra masrafları ne kadar tutar - Duration: 1:55. Kiracı için kira ödeme tarihi kira sözleşmesinde yazılı olan tarih olup bu tarihin gelmesine rağmen kira bedelini ödemeyen kiracı, kirasını geciktirmiş olarak kabul edilir. Kiracının kirayı ödememesi durumunda ev sahibinin noterden yazılı olarak ihtarname çekmesi gerekir.


Kiracı kirasını düzgün ödüyorsa, herhangi bir mazeretiniz yoksa kiracıyı tahliye ettirmeniz çok ama çok zor. Kira ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? Peki ya kirasını ödemiyorsa?


Zaten Türkiye’de kiracıyla ev sahibi arasında en fazla yaşanan sorun bu. Babadan kalma dükkanımızda çok cüzi 5TL kira almakta annem ama son yıldan beri ara ara ay kira vermeyip ve telefonlara dahi çkmıyorlar.


Merhaba Sevgili Lawoud Blog Okuyucuları, Bu hafta, evini ya da işyerini kiraya vermiş kişileri yakından ilgilendiren bir konu ile birlikteyiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi