Doğum öncesi çalışabilir raporu onaylama

Yukarıda da belirttiğimiz üzere rapor onaylama ekranında yer alan doğum öncesi çalışabilir raporu için herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Doğum öncesi çalışabilir raporu, sigortalı olarak çalışan kadının 32. Yoksa onu da kapanış tarihinde mi onaylamamız gerekiyor. Bu haftalara yaklaşırken aman dikkatli olun, rapor çok önemli.


Raporu arasında çok fark var. Düzenlenen bu raporda “haftalık doğum öncesi iznini kullanması uygundur” şeklinde bir onaya gerek bulunmamaktadır. Genelde çalışabilir raporu kaçıncı haftada alınır sorusunun cevabı kafa karıştırıcı olabilmekte.


Analık raporu için çalışabilir belgesi doğum öncesi rapor 32. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.


Doğal olarak doğum sonrası rapor hafta değil de hafta olmalı. Doktor hafta rapor yazsa, bildirimin hafta yapılması gerekiyor çünkü doğum öncesi bildirim yanlış yapılmış.


Arkadaşlar görüldüğü gibi eğer doğum öncesi çalışabilir raporu alırsa ve çalışmayıp gidip rapor alır veya yıllık izindeyse (öğretmenin yaz tatili yıllık iznidir)bu beş haftayı doğum sonrasına. Sağlık Bakanlığı Doğum Öncesi Analık İzni Yazısı! Doğum izni doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplamda on altı haftadır.


Doğum öncesi çalışabilir raporu onaylama

Sağlığının çalışmaya elverişli olduğu doktor raporu ile belirlenen hamile çalışanlar 37. Eğer doğum bıu süreden önce gerçekleşirse doğum öncesi analık izni süresi ile birlikte doğum tarihinden doğum öncesi analık izninin başlaması gereken tarihe kadarki süre, doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Bu süreçte doğum öncesi rapor için kendiniz e devlet sistemi üzerinden çalışmazlık girişi yapacaksınız.


Böylece sgk doğum öncesini ödeyecek. Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.


Doğum öncesi çalışabilir raporu onaylama

Doğum sonrası iznine eklenen bir diğer izin, doğum öncesi izin yapılmamış olmasıdır. Doğumdan önce anne işine devam edebilecek durumda olduğunu hissediyorsa, bunu doktor raporu ile kanıtladıysa, doğumdan önceki haftaya kadar işinin başında kalabilir.


Kadınlara doğum öncesi ve sonrası için de doğum raporu verilmektedir. Bu raporunda doğruluğunu iş yerinizin muhasebe biriminde mutlaka doğrulatın. Doğum yaptıktan sonra rapor alacağınızı hastaneye bildirin.


Yani anlayacağınız çalışabilir raporu aldığım hâlde idari izinde oldugumuz için doğum öncesi haftayı aktarma işim hayal oldu. Kanunen anne adaylarının 37. Normal rapor gereği 32. Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir.


Haftada itibaren almış. Fakat bu rapor mebbise. MEM ve okul farklı bilgiler veriyor.


Yine doktor raporu ile doğuma hafta kalana kadar çalışabilmekte ve izinlerinin geri kalan kısmını doğum sonrasına aktarabilmektedirler. Birden fazla bebek bekleyen anne adaylarında ise doğum öncesi izni yerine hafta olarak kullanılabilmektedir. Bu konu ile ilgli kanun maddesi şu şekildedir: MADDE 74.


Doğum izin gün sayısı, doğumdan önce hafta yani gün, doğumdan sonra da olmak üzere 1gündür. Bi sorum daha olacak eşimle ikimizde. Seçtiğiniz tarih, rapor bitiş tarihinden sonra olamaz” uyarısıyla onay kabul etmiyor.


Yani doğum öncesi son hafta kala izin alabilir ve bu geri kalan haftayı doğum sonrası kullanabilir. Ancak bunun için sağlık sorununun iyi olduğunu gösteren bir belge olması gerekir. Olur elbette, bu raporu aldık diye hafta çalışmak zorunda değiliz, dilediğimiz zaman, doktora başvurup Doğum Öncesi İstirahat Belgesi almamız yeterli.


Doğum öncesi çalışabilir raporu onaylama

Bu arada kaç hafta çalıştıysak, o kadarı doğum sonrasına ekleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi