Dernek karar defteri yanlış yazılırsa
Kayıt Defteri: Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Dernekler Cumartesi ve Pazar günleri dahil karar alabilir.
Denetimlerde tüm diğer defter ve evraklar, karar defteri merkez alınarak incelenir. Bu yüzden karar defterinin dolu dolu olması gerekir.
Sadece kanunen zorunlu olan konularda karar almakla kalmayıp tüm etkinlik ve faaliyetlerle ilgili ayrıntılı karar alınmasında fayda vardır. Evrak Kayıt Defteri, 4. Demirbaş Defteri, 5. Sandıkların tutmak zorunda oldukları bu defterlerin ve tasdiki zorunlu olmayan diğer defterlerin, ilgili dernekler birimi veya noter tarafından onaylanması zorunludur. Yevmiye Defteri, 6. Dernek kanunla belirtilmiş tutması zorunlu defter yerine farklı deftere kayıt atmış.
Bu durumda vergi mahkemesine dava açılabilir. Büyük ihtimallede kazanılır. Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir.
Okul-Aile Birliği yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu karar defteri veya gelir-gider defteri ve diğerleri gibi. Yada kendi mevzuatlarına göre personel şahıs dosyaları, öğretmen-personel devam-takip defteri, sivil savunma dosyası, ödenek takip defteri … gibi evrakı tutmanız gerekmektedir. Yetki belgelerinin süresi, yönetim kurullarının görev süresi ile sınırlıdır.
Derneğin zorunlu organları, arasında olan Yönetim Kurulunun karar defteri istenmeli, temsile ilişkin karar incelenmelidir. Yönetim kurulu, beş asıl ve beş yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur.
Temsil görevi, yönetim kurulunca, üyelerden birine veya bir üçüncü kişiye verilebilir. Yanlış verilen Beyanname, Cezai yaptırıma neden olur.
Bu deftere kararın tarih ve sayısı ile konusunun yazılması zorunludur, ancak alınan karar birden fazla konuyu içeriyorsa, konu kısmına genel nitelikte ibareler yazılabilir. Hesabı Defteri : Dernek adına alınan gelirler ve yapılan giderler açık ve düzenli olarak bu deftere işlenir.
Alındı Belgesi Kayıt Defteri (EK- 10): Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edelerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir. Dernek Organları Madde – Derneğin organları aşağıda gösterilmiştir. Dernek Genel Kurulunun Kuruluş Şekli, Toplanma Zamanı, Çağrı Ve Toplantı Usulü.
Yanlış rakam ve yazının çizilmesi halinde, bu rakam ve yazıyı çizen tarafından paraflanır. Kayıt Defteri : Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Kat malikleri tarafından alınmış olan tüm kararlar sırasıyla karar defterine yazılmalıdır.
Deftere yazılan kararlar madde sırasına göre rakamla 1-2-şeklinde devam ettirilmelidir. Dernek başkanı, derneğin merkezinin bulunduğu yerin valiliğine, dernek karar defteri ve konuya ilişkin olarak alınmış yönetim kurulu kararı fotokopisi ile yazılı olarak başvurur.
Karar defteri noter tasdikli olmalıdır. Başvuru yazısı ile karar defteri yetkili il dernekler müdürlüğü personeli tarafından incelenir ve karar fotokopisi mühürlenerek imzalanır.
Alındı Belgesi Kayıt Defteri : Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edelerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir. Sınıf Defterine kazanımları yanlış yazsak sıkıntı olur mu? Dernek Takip Otomasyonu ile üyelikten çıkarabilir ve çıkan üyeleri ayrı bir veri tabanında tutabilirsiniz.
Defterin orijinal sahibi olmayan bir kişi bile defteri tam etkisiyle kullanabilir. Defter, 7günden küçük kişileri etkilemez.
Yazılan kişinin adı defa yanlış yazılırsa defter o kişiyi öldürmez. Bir önceki denetlemeden günümüze kadar ki evrak ve defteri hepsini istiyorlar.
Aidat ve bağışların gelir yazılıp yazılmadığı, giderler ile ilgili karar alınıp alınmadığı kontrol ediliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder