Cv de olması gereken bilgiler

CV’de Olması Gereken Bilgiler CV Hazırlama iş hayatının başlangıcında herkesin kazandığı ayrı bir deneyimdir. Cv’de olması gereken bilgisayar programları çalışmak istediğiniz alan ve sektöre göre farklılık gösterir. Bazı mesleklere başvurmak için belli bilgisayar programlarına vakıf olmak gerekir.


Bu nedenle iş başvurusu yapılacağı sırada iş için gerekli olan şartlar dikkatle incelenmeli. CV ’iyi inceleyen İK uzmanının profesyonel kimliğiniz ve gelecek hedefleriniz hakkında bilgi sahibi olması ve bu doğrultuda CV ’inizi incelemesi için faydalı olacaktır.


Bu arada CV ’inizi hedefinizle ve başvurduğunuz işle aynı doğrultuda yazmanın önemini de hatırlatmak isterim.

Cv oluşturmaYeni bir işe başvuru esnasında oluşturacağınız öz geçmişiniz sizin işe alınma sürecinizde oldukça etkili olacaktır. Cv oluşturma her ne kadar basit gibi görünse de dikkat edeceğiniz birkça ayrıntı sizi ön plana çıkartacaktır.


Peki CV ’ de neler olmalıdır? Artık her şirketin olmazsa olmazlarından biri ofis programlarıdır. CV yazılırken bazı bilgi ve becerileri aktarmak oldukça önemlidir. Kişisel bilgiler : Evli ya da bekar olmanız, kan grubunuz, TC numaranız, cinsel tercihiniz, çocuğunuzun olup olmaması hatta yaşınız özel bilgilerdir.


Bence cv ’ de yer almaması gerekir. Bunlar sizin bu tür bilgiler nedeniyle elenmenize engel olur. Yaşınızı yazmasanız yaş nedeniyle elenmemiş olursunuz örneğin.

CV örneğiyle birlikte işe yarar bir özgeçmiş için CV’ni birlikte hazırlayalım. CV hazırlamak kariyerin için atacağın ilk ve en önemli adımlardan biri. Doğru hazırlanmış bir CV pek çok kapıyı aralayabiliyor. Kişisel özelliklerinizi, iş deneyimlerinizi, eğitim bilgilerinizi özetler.


CV’ de olmazsa olmazlar ve evet olmasa da olurlar var…. Bu ayrımı iyi yapmak gerekir. Bazı bilgiler gereksiz kalabiliyor başvurulan ilana göre. Evet CV de olması gereken CVye yazılması gerekenleri sıraladık sizler için.


Bu bilgiler kesinlikle cv de yer almalıdır. Daha fazla CV Örneğini bilgisayarınıza indirmek için CV İndir Sayfamızı ziyaret etmelisiniz.


En önemlisi de bu bilgi ve becerilerin hangisinin gerekli olduğu ve doğru bir şekilde işlenmesidir. Kendinizle ilgili vereceğiniz doğru ve güncel bilgiler, CV formatının düzgün hazırlanması, doğru gramer ve imla kullanımı, uzun ve gereksiz bilgilerden kaçınılarak oluşturacağınız bir CV ile işe alım sürecinde diğer adayları geride bırakabilirsiniz.


Birilerinin dikkatini çekmek ve sadece altı saniyede müthiş bir ilk izlenim yaratmak hiç de kolay. Bu kapsamda başvurduğunuz projeler için CV ’ nizi İngilizce hazırlamak zorundasınız.


Temel kişiler bilgiler CV ’lerde muhakkak yer almalıdır. Açık adres, telefon, e-posta adresi, doğum tarihi, medeni durum ve uyruk gibi bilgiler CV ’lerin olmazsa olmazlarıdır.


Tüm bunlara ek olarak çeşitli becerilerden de CV içerisinde bahsetmek gerekir. CV şirkete sizi tanıtan ilk sunum olduğundan çok dikkatli hazırlanması gerekmektedir.

Times New Roman” veya ”Arial” gibi kolay okunabilen yazı tipi olmalıdır. Puntosu – olmalıdır. CV ’ de fazla sayıda ve ilgisiz iş deneyimleri olması sizi pek profesyonel göstermez. CV ’lerdeki en dikkat çeken hataları ve olmaması gereken detayları paylaştım.


CVnizde kesinlikle olması gereken bölümlerin arasında eğitim bilgileri, kişisel bilgiler ve iş tecrübeleri olmazsa olmaz bölümlerdendir. Cv indirerek bu bölümleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Ancak özgeçmişinizde alakasız işler olması gerçekten bir sorun mudur? CV ’ de sizin özelliklerini anlatan tüm bilgiler bulunmalıdır.


Sizi en iyi temsil eden ve resmi bir fotoğrafınız olabilir. Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklemelisiniz. CV ’nizin olması gerekiyor. CV her zaman bir adım önde olmanızı sağlar.


Hobi sahibi olmak iş ararken sandığınızdan çok daha yaralıdır. Ancak iş verenler sadece 30’ar saniye ayırdıklarından.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi