Olay tutanak örneği
Yaşanılan her farklı olay için düzenlenecek olan tutanak farklılık gösterecektir, ancak genel olarak tutanak düzenlenme şeklinde bir değişiklik olmaz. Bu tür tutanakların belli kurallar çerçevesinde düzenlenmesine önem gösterilmelidir.
Yazacağınız yazının büyüklüğüne göre Ayada Aboyutunda çizgisiz kağıda yazılır. Ancak tercihiniz Aolmalıdır. Kağıdın kenarlarından, üst ve alt tarafından 2. Tutanak Nasıl Bir Kağıda Yazılır. Bilgisayarda yada elle yazabilirsiniz.
Olay tutanağı: Olay tutanaklarında olayla ve olaya karışanlar ile ilgili tespitler yapılır ve olayın ne zaman, nerede ve nasıl olduğu yer alır. Oluş sırasına göre olay anlatılır. Son olarak hazırlanan tutanak, tutanağı tutanlar ve varsa şahitler tarafından okunarak imzalanır. Toplantı tutanağı toplantının başladığı andan itibaren tutulmaya başlar.
Olay de yapıldığını belirtiliyor tutanak 26. Ve savunmamızı da tebliğ ediliyor. Bir olay ya da durumu tesbit etmek amacıyla düzenlenen ve ilgililerin imzasını taşıyan belgeye tutanak denir. Tamamı büyük harfle olmamalı ilk harfi büyük yazmanız yeterli olacaktır.
Hasar tespit tutanağı) gibi. SG klasör (nolu) de saklanacaktır.
Olay tutanağından bahsedilen sadece olay iken, tutanak diye başlık attığımızda tespit etmemiz gereken şey ne ise onu anlatırız. Yukarıda kimliği belirli personelin aykırı davranışını tespit amacıyla iş bu tutanak şahitler huzurunda ve belgeler ışığında İş Yasasının 25-II ve 109. Bir örneği de tutanağı tutan kişide kalmalıdır.
Yüzlerce çeşit tutanak örneği mevcuttur, bu tutanak örneklerinin tamamının adını onlarca sayfaya ancak sığdırabiliriz. En çok kullanılan tutanak örneklerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz. Akağıt tutanak yazmak için en ideal kağıttır.
Bu konuda önemli olan husus kağıdın üstten ve alt kısmında 2. CM boşluk bırakılmasıdır. Bir önceki videoda bahsedilen tutanak yazımı ile ilgili kuralların pekiştirilmesi amaçlanmaktadır. Olay yerinde a) Sanık ya da mağdurun vücudundan düşen saç, tırnak, kan ve benzeri çeşitli bedensel parçalar. Sanık veya mağdurun üzerinden düşen mendil, düğme, kravat, kumaş parçası vs.
Anlatımı sade, açık, yalın ve kesin olmalıdır. Süs ve sanat yapılmamalıdır. Okuyan kişi, tutanaktaki durumu ve olayı derhal kavrayabilmelidir. KAZASI TUTANAĞI Kaza Geçiren İşçinin Adı Soyadı.
Günlük yaşantımızda tutanakların önemi çok büyüktür. Hemen hemen her konu hakkında tutanak tutulur. Olay tespit tutanağı : Genellikle şirketlerde yaşanan bir durum olay tespit tutanağı ile belgelenir.
Bu sayede yaşanılan konu. Olay ya da durum sade ve açık bir üslup ile yazılmalıdır. Kişisel fikir ya da yorum içermemelidir. Yazılan her şey gerçeklerle birebir örtüşmelidir.
Bunun için tutanak tutmanız gerekecek. Usülüne uygun olarak tutulan tutanaklar, kanunlar tarafından delil niteliği taşımaktadır. Devamında da tutanak hakkında bir kaç bilgi vereceğim.
Aşağıda bir tutanak örneği vermeye çalıştım.
Yorumlar
Yorum Gönder