Pasaport uzatma ücretleri

Henüz pasaport çıkarmamış veya süresi dolmuş, yurtdışına çıkmak isteyen binlerce vatandaşı etkileyecek olan pasaport fiyatları, Maliye Bakanlığı’nın kararı ile belirlendi. Ocak 1’den itibaren pasaport harçlarında daha fazla ücret ödeyecek olan kişiler için aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve yıllık olmak üzere farklı seçenek bulunuyor. Pasaport harç ücretleri, enflasyona göre düzenlenmektedir.


Pasaport uzatma ücretleri

Defter ücreti, her pasaport kullanım süresi için aynıdır. En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları. Başvuru Nedeni Ücret (TL) Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 2TL: Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik k. Yeni dönemde pasaport harç bedeli yüzde 2oranında zamlandı.


Pasaport uzatma ücretleri

Yani talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir. Adet Biometrik fotoğraf (50x60mm ebatında, gözlüksüz) 2- Çocuğun Kimlik Kartı aslı ve fotokopisi. PGM’den alınacak kay�. Randevu alırken nüfus cüzdanında T. PASAPORT İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU.


Pasaport uzatma ücretleri

C kimlik numarası olması �. Yeni yılda pek çok kalemde yapılan zamlara pasaport ücretleri de eklendi. TL Harçsız Öğrenci Pasaportu ve Ücreti. Hususi ve hizmet damgalı pasaportlar harç ücretini ödemekle yükümlü değildirler.


Fakat umuma mahsus pasaport talebinde bulunan vatandaşların talep ettikleri süreye bağlı olarak farklı ücret ödemektedirler. Konsolosluk yeni pasaport başvurusu için gerekli belgeler, Konsolosluk yeni. Yeşil pasaport sahiplerinin avantajlı oldukları durumlardan biri de pasaport harcından muaf olmaları. Bulgaristan vatandaşı yaşında çocuk için ilk pasaport başvuruların güncel pasaport harc bedeli 1TL dir.


Eğer daha önce pasaport alındıysa ikinci pasaport başvurusu için harç bedeli 2TL dir. Diğer bulgar pasaportu harçları yaş aralığına göre değişkenlik göstermektedir. TL olarak belirlenmiştir.


Kaç seneliğine pasaportunuzu yenilemek. Ayrıca pasaport defter ücreti olan 1TL’de bu bedeller üzerine eklenmekte. Tavsiye olarak yıllık pasaport çıkarmanızı önerebiliriz. Hem defter ücretini hemde pasaport yenileme ücretini uzun bir süre ödememiş olursunuz.


Süresi dolan pasaporta uzatma işlemi yapılmıyor, pasaport geçerlilik süresi bittiyse yerine yenisini çıkarmalısınız. Standart pasaport ücretleri, uzatma işlemlerinde de geçerlidir. Bulgaristan Başkonsolosluğundan,Bulgar kimlik belgelerinizin (liçna karta ve pasaport ) yenilenmesi ile ilgili almış olduğunuz randevu tarihinde zaman kaybı yaşanmaması ve Bulgaristan Konsolosluğunda çalışmaların aksamaması acısından.


Ekim ayı Yi-ÜFE oranında zam yapılması planlanmaktadır, bu oran %83’dür. Hepsini de aynı anda aynı kuruma ödeyebiliyorsunuz. Her yıl yeniden belirlenen bu ücretlerin güncel bilgilerine resmi pasaport başvuru ücretleri sayfasından ulaşılabilir. Başkonsolosluklarda pasaport cüzdanı süresi uzatma (temdit) işlemleri posta ile de yapılmaktadır.


Emin olamadıysanız Emniyetin pasaport şube sayfasından teyit edebilirsiniz. Başbakan ve diğer muhatap daha tarafına neslihan ÇATALKAYA bu kampanyayı başlattı Devlet 0-yaş grubuna yönelik ulaşımda ücretsiz uygulamaya tabi tutarken pasaport harç.


Genel olarak herkesin alabileceği pasaport türü budur. Oturma izni harç ücreti : 65TL.


Sağlık Sigortası ücretleri : 1TL – 2TL (Yabancının yaşına göre değişiklik göstermektedir) yaş altı yabancılar için zorunludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi