Kira kontratı örneği 2019 excel

Vatandaş yıllarca benzer kira kontratı örneklerini kullanmakta sıkıntı yaşamaz. TÜFE oranlarıyla kira sözleşmesi hazırlama, örneği ile habrimizden indirebilir, kolaylıkla kira kontratı hazırlanabilir. Ev sahibi ve kiracı olan milyonlarca vatandaş yılda bir kez düzenledikleri kirasözleşmeleri güncellendi. Kira kontratı nasıl yapılmalı?


Nelere dikkat edilmeli? Hazır kira kontratında neler olur? Bu sözleşmenin hukuken bağlayıcılığı bulunuyor.


Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor. Bir kira sözleşmesi, genellikle ay veya daha uzun bir süre olmak üzere, ev sahibi ve kiracı arasındaki bir sözleşmedir.


Ama biz yine de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar hakkında sizleri bilgilendirelim. Ayrıca internet ortamından da kira kontratı indirerek kullanabilirsiniz. Word ve PDF olarak aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor.


Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? Aşağıda hazır şekilde bulunan kira sözleşmesini indirip doldurarak kullanabilirsiniz. Word dökümanının içerisinde hem işyeri için hem de daireler için açıklamalı şekilde nereye ne yazılacağı anlatılmıştır.


Com kullanıcılarına fayda sağlamak amacıyla İRFAN ARABACI tarafından hazırlanmıştır. Bu kontratlardan alınacak tutar, kefil türüne ve brüt (stopaj veya KDV dahil) kira tutarına göre değişmektedir. Dükkan kira kontratı örneğinde yazılı bulunan hususlar, doğru ve net bir şekilde yazılıp, tarafların imzalamaları gerekmektedir.


Kefilin kefaleti müteselsil olup kira kontratı süresince devam eder ve kiracının iş bu sözleşme ile mal sahibine karşı yüklediği tüm edimleri içerir. Kefilin sorumluluğu, işbu kira sözleşmesinin imzasından itibaren en fazla (üç) yıl ve en fazla (onsekiz) aylık kira bedeliyle sınırlıdır.


Farz edin ki bir mülk sahibisiniz ve bir kiracınız var. Aranızdaki bu durumu resmiyete döken kira kontratıdır.


Kira kontratı örneği 2019 excel

Premises’andits’contents’tothe’Landlordas’complete’andin’the’same’ condition’when’received. Yıllık kira bedeli, aylık kira bedeli, kira bedelinin nasıl ödeneceği ve kira kullanım şekilleri de kontrat içerisinde olmaktadır.


Kira kontratı örneği 2019 excel

Bununla birlikte kiralanan yerde bulunan demirbaşların listesi de kira kontratı içerisinde ek olarak yazılmaktadır. Taşınmaz sahibi ile kiracının haklarını koruyan kira kontratları her iki taraf için de önem taşımaktadır. En güncel kira kontratı örneği ve kira kontratında yer alması gereken bilgiler içeriğimizde yer almaktadır. Aylık kira bedeli: 2. TL olan dairenin yıllık kira bedeli 24.


Kira kontratı örneği 2019 excel

TL (Damga vergisi: Binde 89) Kefilli kira sözleşmesinden ayrıca binde oranında. Mesela kira zammı yapılırken miktarın belirlenmesinde kullanılan enflasyon oranlarına özellikle dikkat etmeniz gerekir.


Aynı dönem içerisinde kira bedelinin iki ay arka arkaya ödenmemesi halinde, ödenmeyen aydan itibaren kontrat süresi sonuna kadar olan kira bedeliri muacceliyet kesbeder ve ödenmemiş bulunan Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon borçları mal sahibi tarafından depoziteden mahsup edilir. Eğer verilen depozite yeterli olmaz ise kalan. Mülkü kiraladığınızda mevcut durumu anlatan sözleşme aynı zamanda çıkış esnasında sizi koruyucu olur.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel adet olmadığı sürece, kira bedelini ve varsa yan giderleri her ay sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanunun 7c maddesine gore tahliye davası açacağımı ve tüm masraflarında tarafınıza ait olacağını ihtar ederim.


Temyiz dilekçesi örneği.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi