Marka tescili nasıl yapılır

Bu hususlar dâhilinde olan markaların tescil işlemi kısa sürede halledilmektedir ama uygunsuz semboller, işaretler ve durumlar söz konusuysa başvuru geri dönecektir. Tescil yaptıran markalar yıl süreli koruma hakkına sahip olurlar. Süre bitiminde yeniden başvurarak marka tescil süresini uzatabilirsiniz.


Marka Tescili Nasıl Yapılır ? Yukarıda saymış olduğumuz belgeleri tamamladıktan sonra, Türk Patent Enstitüsü’ne başvurabilirsiniz. Belgeleri teslim ettiğiniz anda, marka başvuru işleminiz kesinlik kazanır ve unvanınız koruma altına alınır.

En baştan tescil belgesinin teslimi aşamasına kadar ciddiye alınması gereken ve ciddiyetle takip edilmesi gereken bu işlemler bütününün ehil ellere teslim edilmesi en uygun yoldur. Belgelerinizi enstitüye teslim ettiğiniz andan itibaren başvurunuz kesinlik kazanır ve unvanınız koruma altına alınır. Bu işaret özenle korunmalı yasal olarak tescil edilmeli ve bunu kanıtlayacak belgeye sahip olunmalıdır.


Birkaç farklı marka tescil aşaması sonrasında, herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmaması durumunda marka tescil edilebilmektedir. Net aracılığı ile en uygun fiyatla marka tescil işleminizi kısa sürede yaptırın.


Online- marka -basvuru-nasil-yapilir (Bu bağlantıdan online marka başvurusu nasıl yapılır hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.) Yukarıda anlatılan seçenekler dışında normal kargo veya posta yoluyla da isim hakkı tescili için Türk Patent Enstitüsüne kendiniz başvuruda bulunabilirsiniz. Tescil, markayla ilgili hakların korunması için alınan bir önlemdir.


Bu rehberimizde marka tescili konusunda bilmeniz gerekenleri paylaşıyoruz.

Günümüzde de birçok tüketici ürün veya hizmet arasında tercih yaparken marka üzerinden değerlendirme yapmakta ve tercihlerini o yönde kullanmaktadır. Temel olarak aşamada gerçekleştirilmekte olan marka tescillemeleriyle her markanın kendisine ait değerini alabilmesi mümkün olur.


Kategorisinde, ilk adım ön başvurudur. Başvuru formunda, marka tescili yapılacak isim, marka tesciline başvuran şirket yetkilisinin kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri gibi kısımlar bulunmaktadır. Başvuru ücretini gösterir dekontla birlikte bu başvuru formu teslim edilir.


Eğer bir marka tescili yaptıracaksanız, markanın faaliyet alanlarının iyi bir şekilde tespit edilmesi ve bu araştırmanın profesyonelce yaptırılması gereklidir. Tescil ettirdiğinizi markanın size sağladığı yasal haklar vardır. Ayrıca bilgisayarınızın başından kalkmadan “ marka tescili başvurusu nasıl yapılır ? Bu kısa tanımı yaptıktan sonra “ marka nedir? Sattığı ürünün ya da hizmetin.


Burada öncelikli olarak müracaat, sonrasında müracaata bağlı olarak Türk Patent Enstitüsü uzmanları tarafından sorgulanma süreci başlamaktadır. Maddesi uyarınca y. Talebi: (Ön yazı, marka tescili tamamlanana kadar com.tr uzantılı domain adresi alınmak istenmesi gibi durumlarda gereklidir.) Muvafakat Talebi: Tescilini istediğiniz marka, daha önce başkası adına tescil edilmiş ise ilgili marka sahibinden muvafakat alınmasıdır.


Arkadaşlarımız telefon üzerinden sizinle iletişim sağlayarak sizden isim ve soyisim, adres ve T. Ticari marka tescili, patent tasarımı ve ticari markaların genel denetleyicisi altında yapılabilir. Bu figürler işaret, renk, sayı ya da terim olarak karşımıza çıkabilir.


Ticari hayatın önemli unsurlarından olan ve yılda yaklaşık 100. Bu yazımızla adım adım marka tescili konusunda bilmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Günümüz ekonomisinde artık en önemli konulardan biri de, her türlü ticari ürün ya da hizmetin markalaşması. Dördüncü Aşama - kayıt için başvuruda bulunmak.


Bir marka için başvuru Rospatent ile yapılır. Belge oluşturulan numunenin özel bir formunda yürütülür.


Bu yazımızda marka tescili nedir, marka tescili nasıl yapılır, marka tescil ücreti, marka tescil başvurusu için gerekli evraklar konularını ele alacağız. Kısaca marka tescili nasıl yapılır, nasıl alınır,detaylı olarak anlatılmaktadır. Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisarı bir hak sağlamaz.


Tescilli bir markanın ayırt edici karakterini değiştirmeden, farklı unsurlarla kullanılması, markayı kullanma kabul edilir. Patent işlemleri ülkemizde Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılır. Başvurularınız öncelikle ülke içerisinde değerlendirilir. Ardından uluslararası veri tabanından inceleme yapılır.


Başvuru dosyanızı eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi