Kira gelir vergisi beyannamesi 2020

Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde edenler bu sistemden yararlanamamaktadır. TL, iş yerinde ise yıllık 34. TL ve üzeri gelir elde eden mülk.


Kira gelir vergisi beyannamesi 2020

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren yeni bir karar açıklandı. Beyanname verme sınırı olan 40. Gayrimenkul sahipleri de Covid-kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebiliyor. Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor.


Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte. Taşınmaz sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi başladı. Sisteme Giriş Aşamasında "Doğrulama Kodu Hatası" Almanız Halinde, İnternet Tarayıcınızın Tüm Geçmiş Bilgilerini Silip, Tekrar Giriş Yapmayı Deneyiniz.


Arzu edilirse vergi dairesinden bir kodla bile bu beyanname işini. VergiBilenler ekibi olarak herkese merhaba! TL’nin aşılıp aşılmadığının tespitinde, gelir vergisi kesintisine tabi brüt kira gelirleri ile konut kira gelirinin gelir vergisinden istisna edilen tutarı aşan kısmı.


Geçtiğimiz yıl kira, ücret, menkul kıymet giderleri gibi belirli tarihler içerisinde beyanname verilmesi gerekmektedir. Aylık 4lira (yıllık TL) kira geliri elde.


Kira vergisinde sihirli formül. Bu gayrimenkulün tümüne dair bilgiler girilecek.


Kesinti yoluyla vergisi ödenen gayrimenkullerin de kesilen kira vergisi bölümüne bölümüne giriş yapılacak. YILI GELİR VERİSİ TARİFESİ: Gelir Dilimi: Vergi Oranı: 18. Mart’ta başlayacak ve Mart’ta sona erecek.


Kira gelir vergisi beyannamesi 2020

Senede iki eşit taksit olarak ödenen kira gelir vergisinde ikinci taksitler ise Temmuz ayında ödenecek. Vergiler bu iki ay içinde eşit taksitler halinde ödenebilir. Mükelleflerin tercihlerine göre tek seferde peşin olarak ödeme yapmaları da mümkündür. Kişiler vergi dairesinden almış oldukları kodu, parola yahut şifreyi kullanarak yıllık gelir vergisi beyannamesini elektronik ortamda kendileri gönderirler.


Ayrıca bu elektronik beyanname aracılık. Hesaplanan vergi, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine ödenebileceği gibi, vergi tahsiline yetkili banka şubelerine de ödenebilecektir.


Mart ayının ila arasında verilir. Belirli bir tutarı geçen konutların kira gelirleri mülkün sahibi tarafından beyan edilmelidir. Her yıl iki taksit şekilde alınan ödemelerde belirli bir tutarı aşan konut kira gelirleri veya işyeri kira gelirleri sahibi olan mülk sahipleri, yılın ilk aylarında elde ettikleri bu geliri beyan etmek zorundadır.


Brüt kira geliri 40. TL ’yi aşması halinde iki gelir de beyan. TL olarak tespit edilmiştir. Hizmet Erbabına İşyeri veya İşyerinin Müştemilatı Dışında Kalan Yerlerde Yemek Verilmek Suretiyle Sağlanan Menfaatlere İlişkin İstisna Tutarı: 23.


Kira gelir vergisi beyannamesi 2020

Bu tarih itibariyle beyannamelerini veren. Bir önceki yıl elde edilen kira, ücret, menkul kıymet gelirleri gibi için de belirlenen tarihler arasında beyanname verilmesi gerekiyor.


EY Yayın Direktörü M. KİRA GELİR BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLECEK? Kampanya üst limiti baremi 500. TL ile sınırlı olup, yapılandırılmış borçlar kampanya kapsamında değil. Yukarıda belirtilen tutarlardan kira bedeline ilişkin 5.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi