Kayıp ehliyet yenileme randevu

Ehliyet Yenileme Sağlık Raporu. Nüfus randevu işlemleri gerek internetten gerek ise ALO 1hattı üzerinden yapılabiliyor. Gerekli belgeler nelerdir?


KAYIP EHLİYET İÇİN RANDEVU ALMAK ZORUNDA MIYIM? Kayıp ehliyet nasıl çıkarılır? Randevu almadan da başvuru yapabilirsiniz.

Bu konu ile alakalı yukarıda linkini verdiğimiz. Zayi edilen ve yıpranmış olan sürücü belgeleri, sahibinin beyanı esas alınarak bir dilekçe ile müracaatı üzerine, yenisi verilerek değiştirilir" denilmektedir. Bu aşamada yeni ehliyet çıkarma indiriminden faydalanarak TL ücret karşılığında kaybedilen eski ehliyet yerine yeni çipli ehliyet verilir. Yapılması gereken tüm işlemler eski ehliyet işlemleri.


Yukarıda da belirtiğimiz gibi ehliyet harçları yeni yılda % 2oranında artacak. Tabi ki ehliyetinizin kaybolması sizin için yeni bir dizi daha işlem demek olacak. A sınıfı ehliyet 2TL.


Yeni tip ehliyetinizi kaybettiyseniz, EHLİYET YENİLEME kapsamı dışına çıkıyorsunuz.

Haliyle harç ücretleri üzerinden yapılan indirimden ne yaz. Pasaport ve ehliyet gibi belgeleri almak için gereken işlemler eskiden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyordu. Fakat asla randevusuz gitmeyiniz.


Başvuruyu bizzat kendiniz yapacaksınız. HANGİ BELGELER GEREKLİ? Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. TL yenileme ücreti öderler.


Verilen ilan sorası ehliyet yenileme işlemlerine geçilerek prosedürler yerine getirilmekteydi. Günümüzde ise kayıp ehliyet dilekçesi yazarak ilan verme zorunluluğu ortadan kaldırılmıştır. Sürücülerin ehliyet yenileme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilmesine olanak tanıyan EGM, sürece dair bilgilendirmeyi de resmi sitesi üzerinden yayınlandığı duyuruyla yaptı. Vatandaşlarımız, Emniyet Genel.


Her il için ayrı bir randevu sayfası yoktur. Kimlik kartının alındıktan sonra kaybolması veya değiştirilmesi durumunda sistemdeki fotoğraf altı ay öncesine ait değil ise ilgiliden son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenir ve biyometrik doğrulaması yapılarak kimlik kartı başvurusu alınır. Yurt dışında seyahat ederken pasaportunu kaybeden vatandaşlarımız kayıp ettikleri pasaportları ile ilgili.


Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Değerli kağıt bedeli olarak TL, hizmet bedeli olarak ise TL ödenmesi gerekir.


Eğer eski ehliyetinizi keyfi olarak değiştirmek isterseniz toplam TL olan bu ek bedeli ödemeniz gerekecektir.

Eğer yeni tip ehliyetinizi kayıp ettiğiniz için değiştirmek. Eski ehliyetin kayıp, çalıntı olması.


Eğer yazıyı sabırla okursanız merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını bulmuş olacaksınız. Gitmeden önce randevu almanız ve kayıp ehliyet için gerekli evraklar listesinde yer alan evrakları hazırlayarak randevu zamanında orada olmanız, işleminizin ertelenmeden gerçekleşmesini sağlayacaktır. Tabii bu işlemin gerçekleşmesi için işlem ücretinin yatırılması ve gerekli belgelerin randevu vaktinde.


Telefon üzerinden randevu alamayanlar için farklı bir alternatif de söz konusudur. Evet ehliyet randevuya. Internet Explorer kullanıyorsanız Uyumluluk Görünümünü çalıştırınız. Eskiden kimlik ya da sürücü belgesi kaybedenlerin gazeteye ilan vermesi gerekiyordu ama artık böyle bir zorunluluk yok.


Geçiçi Sürücü Belgesi(geçici ehliyet ) Verilecek mi? Sürücüleri yakından ilgilendiren ehliyet yenileme işlemlerinde değişikliğe gidildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi