Esnaf kiracı hakları

Bakım, temizlik ve demirbaşların aynı şekilde teslim edilmesi gerekse de zamanla eskiyen ve yıpranan etkilerden sorumlu değildir. Feshe Gerek Yoktur. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkanı kira olan esnaftan yüzde oranında alınan stopajın daha aşağı çekileceği müjdesini.


Türkiye’de milyon hanede oturan vatandaşlar kira ödüyor. Gayrimenkulde, kusurların düzeltilmesi için yapılan tüm masraflar ev sahibine aittir.

Son değişen kanun değişikliğinden sonra ev sahibinin hakları olduğu gibi kiracı hakları da fazladır. Bu durum kiracı açısından mağduriyet yaşanmasına neden olsa da kiracıların bazı hakları bulunuyor. Eğer yasalarda bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmazsa, bu bölümdeki maddeler aynı şekilde geçerliliğini korumaya devam eder.


Ancak kullanımdan dolayı meydana gelen eskimeler ve yıpranmalardan sorumlu değildir. Dükkan çalıştıran ve kapanan esnaf ay kira ödemeyecek.


Ama kanunlara göre aylık kira ödenmezse gün içinde tahliye şartı var. Yargıtaya göre ödenmeyen borçlarda faiz işliyor.

Kanunda belirtilen kiracı hakları şunlardır. KONTRAT SÜRESİ: Mülk sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramaz. Kontrat bitimine ay kala ev sahibi, kiracasına ihbarname çekmediği.


CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, açıklanan Ekonomik paket hakkında açıklama yaptı. Akçaabat Belediyesi’nin kiracılar içi yapmış olduğu bu destek ise kiracı esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı.


Etiketler: akçaabat. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançla. Bu haklar borçlar kanunu olarak geçmektedir.


Gayrimenkulün bulunduğu yerde çevre haklarını da gözetim altında tutarak iyi bir geçim sağlamalıdır. Aksi bir duruma sebebiyet verecek olur ise kira sözleşmesi yine kiraya veren tarafından haklı gerekçe gösterilerek tek taraflı şekilde feshedilebilir. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında, kiracılık ile ilgili hususlar kiracıyı koruyan nitelikler taşıyor. Her kiracının kiracı hakları konusunda bilgi edinmeleri, haklarının bilincinde olmaları gerekiyor.


Peki, kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir? Kiracıların yasal hakları. Temmuz’dan sonra iş yeri kiralık olan esnaflar ile iş yeri sahipleri arasında yeni kurallar geçerli olacak.


Haklı gerekçeler, yasalar çerçevesinde belirlenmiştir.

Artan fiyatlar nedeniyle ev alamayan, yeni evlenenler ya da iş değişikliği yapanlar konut alımından çok daire kiralamayı tercih ediyor. Sayın Valimizden özellikle belediyeye ait olan kiracılarımızdan kira. Temmuz ayında yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu, kiracı ve ev sahibi arasında ilişkide yeni bir dönem başlattı.


Ev kiralama sürecinde hem kiracının hem de ev sahibinin sorumlulukları, yasalar çerçevesinde belirlenmektedir. Bir aylık kira kolaylığı bile kiracı esnaf için hayati önem taşıyor. Bu konuda Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun’a bir çağrımız olmuştu.


Sayın Demir konuya ilişkin olarak bir yanıt verdi. Buna ek olarak şayet ev sahibi kiracıyı çıkarmak istiyorsa, kontrat süresi bitimine bir ay kala ihtarname çektirmek ve evin boşaltılmasını.


Ancak kiracı işletme sahipleri, esnaf ve işverenlerin mevcut salgın hastalık dolayısıyla mağdur olmamaları için hakları hukuk düzenince korunmaktadır. Alman Hükümeti söz konusu salgının ortaya çıkardığı mağduriyeti gidermek adına geçen hafta bir taslak hazırlamış olup hazırlanan söz konusu taslağa göre, 5milyar Euro’luk bir yardım fonu hazırlanmıştır. Dava açıldıktan sonra kiracı ölmüş ise mirasçıları davaya dahil edilerek davaya devam edilir.


Boşanmaları eşlerden birinin kiralanandan ayrılması halinde oturmaya devam. Aynı şekilde bir başkasına devredilemez. Eğer kiracı, kira sözleşmesindeki şartları yerine getirirse depozitoyu geri ödemek zorundasınızdır.


Bunun parasını satın aldığınız ev sahibinden almalısınız. Eğer evi satan kişi depozitoyu iade etmez ise hem kiracı hem de yeni ev sahibi kendisinden şikayetçi olabilir.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki odalara kayıt için.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi