Eski ehliyet geçerlilik süresi

Peki, eski ehliyet geçerlilik süresi nedir? Yeni ehliyet başvurusu nasıl yapılır? Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ehliyet yenileme işlemi sürüyor. Hala yeni ehliyetlerini almayan.


Zira yeni ehliyetler yıllık bir geçiş süresi sonunda zorunlu hale gelecek. Eski ehliyet geçerlilik süresi nedir?

Sürücüler ehliyetlerini sınıflarına göre – yılda bir yenileyecekler. Ehliyet geçerlilik süresi Ana Sayfa Faydalı Bilgiler. Sürücü belgelerini ( ehliyet ) yenilemek isteyenler ya da ilk defa sürücü belgesi çıkarmak isteyenler, bu işleminin ne zamana kadar süreceğini merak ediyor. Peki, Yeni çipli kimlik kartlarının son başvuru tarihi ne zaman?


Eski kimlikler ne zamana kadar geçerli? Hepsi ve daha fazlası için yazımıza göz atmanız yeterli. Peki eski kimlik kartlarının geçerlilik süresi nedir?


Kimlik yenileme işleminde son gün ne zaman?

Bu videoda geçerlilik süresi dolan eski ehliyetle araç kullanan sürücülerin başına gelebilecek durumlardan bahsettik. Bu süre içinde ehliyet belgenizi çıkarmamanız halinde hakkınız yanar ve yeniden ehliyet belgesi almak için bütün işlemlere yeniden başlamak zorundasınız. Fakat bazı mağduriyetler oluşma ihtimaline karşın sertifikanız hazır olduktan sonra fırsat bulduğunuz. Genel hatlarıyla biraz daha detaylandıralım.


Sol üst kısmında “TR” ibaresi, sağ üst kısmında ise Türk Bayrağı yer alıyor. Bu sürenin dolması halinde belge geçersiz hale gelir. Yeni tip belgeler üzerinde lazer baskısı bulundurmakta ve polikarbon içeriği nedeniyle eskilere nazaran daha dayanıklı ve uzun ömürlü.


Eski tip ehliyet belgesi geçerlilik süresi 21. M, A A A, B B, BE ve F sınıfında yer alan ehliyetlerde birinci grup sağlık raporları geçerli olmakta ve geçerlilik süresi sene olarak uygulanmaktadır.


Evlenme ehliyet belgesi nikah başvurusu sırasında, evlenmeye karar veren çiftlerin, evlenmesi için herhangi bir sorun olup olmadığını gösteren belgeye verilen isimdir. C C1E, C, CE, D D1E,DE ve G grubu ehliyetler için alınan sağlık raporlarında ise geçerlilik süresi senedir.


Detaylı bir inceleme sonucu tamamlanan bu belgede çiftlerin yaşlarını, medeni durumlarını ve evlilik ehliyetine sahip olup olmadıklarını resmi kayıtlar ile kanıtlamaları gerekmektedir. Diğer sürücüler için ise bu süre yıl. E sınıfı ehliyetler de artık sadece sene geçerli. Geçerlilik süresi ehliyetin üzerinde belirtilirken sürenin dolması ile birlikte tekrar başvuru yapmanız gerekiyor.


Bu işlem için randevu almak zorundasınız. Benim sağlık raporu, öğrenci belgesi(aol),sicil kaydı alalı ay oldu dosya evde duruyodu bu hafta.

Yurt dışı sürücü belgesinin değiştirilmesi. Giriş yapıldığı tarihten itibaren kullanım süresi yıldır. Altı aydan fazla ülkemizde bulunacak.


Merhaba ehliyet için sağlık raporu aldığım tarih 19. Bu tarihten itibaren birkaç yerde sağlık raporu geçerlilik süresi yıldır yazıyor bu durumda süresi geçmiş mi oluyor.


Net süresi yıl diye biliyordum. Kesin cevap nedir yıl mi yıl mi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi