Gezi yazısı nasıl yazılır eodev

Bu yerlerde yaşayan insanların ırklarından, dillerinden, yaşayışlarından, inançlarından söz edilmelidir. Bu insanların tarihleri ve uygarlıkları tanıtılmalıdır.


Ekonomik faaliyetleri anlatılmalıdır. Anlatımda açık ve akıcı bir dil. Bu nedenden dolayı sizlere kısaca gezi yazısı nasıl yazılır hakkında bilgiler vereceğiz.


Bu yazı türünü iyi bir şekilde kavramanız adına sizlere maddeler halinde gezi yazısı nasıl yazılır konusunda bilgiler vermeye çalışacağız.

O dönemlerin elçileri, seyyahları, şair ve yazarları gezip gördükleri yerler hakkında eserler ortaya koymuşlar. Seyahatname adı ile de bilinen gezi yazılarında coğrafyadan, hukuktan, araştırmalardan, gözlemlerden, hislerden ve duygulardan faydalanılır. Evliya Çelebi bu türdeki en iyi yazarlardan birisidir. Bir yazı dizisi günlerce sürebilir.


Röportaj yazısı yazacak olan kişinin konu hakkında çok iyi bilgi sahibi olması gerekir. Gaziantep Ömeriye Camii’ ye bir gezinti yapalım: Çok yakın zamanda Gaziantep’e yolculuk yaptık. Yola İstanbul’dan çıktık.


Direk uçak ile Gaziantep’e indik.

Camii büyük ihtişamı, inanılmaz mimarıyla, göz dolduruyordu. Merak ettiğimiz bir çok yer vardır bu yerlere gitme imkanımız olduğunda görmüş olduğumuz ve karşımıza çıkan güzellikleri kısa gezi yazısı olarak yazabiliriz. Gezgin), o yörenin gözlemleyerek dikkat çeken yönlerini okuyucular için kaleme almaktadır.


Biz gezilecekyerler. Siz de bu ders videosunu izledikten sonra kendi gezi yazılarınızı. Açık Lise TV 4views. Her metin gibi giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşan gezi yazısı, çokca yazar tarafından kronolojik bir plana bağlı tutularak yazılır.


Yazarın gezi için yaptığı hazırlıklar ile başlayan yazı, yolculukta yaşananlar ve kısma varış ile devam eder. Yazarın bölümdeki izlenimlerin anlatımıyla da sona erer. Eskiden gezi yazılarına seyahatname, seyahat yazıları denirdi. Bugün gezen gören kimseye gezgin, onların.


Yazar gezdiği yerlerin ilginç özelliklerini hemen fark edecek kıvrak bir zekâya ve kültür birikimine sahip olmalıdır. Gezi raporu nasıl yazılır. Herkesin elinin ayarı gönlünün alırı farklıdır.


Haber yazısı, güncel gazetelerde, dergilerde veya internet sitelerinde yer alan bir yazı türüdür. Zaman içinde gelişen. Herhangi bir kimsenin, daha çok bir edebiyat sanatçısının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezip gördüğü yerlerdeki toplumları, kentleri, yerleri, yaşayışları, âdet ve töreleri, gelenek ve görenekleri, doğal ve tarihî güzellikleri, ilgi çeken değişik yönleri edebî bir üslup içinde kaleme alarak anlatmasına “ gezi yazısı ” (seyahatname) denir.


Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın e ödev Köşe yazısı nedir?

Yazmak şahsi bir eylemdir, tıpkı yemek yapmak gibi. Bir sonraki ziyaret edeceğimiz yer Kadifekale. Nefesine güvenmeyen, yürümeyi sevmeyen taksiye binsin baştan söyleyeyim.


Haber Yazısı ve Özellikleri. Bir olay ya da olgu üzerine edinilen bilgiye haber denir.


Tarifi ne kadar ortak olursa olsun "bir tutam tuz", "alabildiği kadar un", “bir çimdik zencefil” cümlelerinde yatar işin sırrı. Bu bilginin gazete, dergi gibi yayın organlarıyla ya da radyo, televizyon gibi iletişim araçlarıyla topluma sunulmak üzere yazılı metin hâline getirilmesine de haber yazısı adı verilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi