Marka tescili ne kadar sürer

Marka Tescili Ne Kadar Sürer ? Unsubscribe from destekpatent? Tam Entegre 2views. MARKA TESCİL İŞLEMLERİ.


Bu araştırmalar % olasılıkla markanın daha önce başkası adına tescil edilip edilmediğini gösterir.

Bu aşamalara ve süreler aşağıda verilmiştir. Türk Patent Enstitüsü tarafından belirlenmiş ücretlerin ödenmesini takiben firmanın kullanmak üzere hazırladığı marka logosu marka sloganı. Benzerlik Araştırması 1-ay sürebilmektedir. Tescil işlemlerinin yapılması için, yasal olarak başvuru da bulunmak gerekiyor.


Başvuru yapıldıktan sonra koruma süresi, yıl olarak belirlenirken, bir markanın tescillendirilmesi için, yaklaşık olarak gerekli süre ise 11- ay aralığında olmaktadır. Başvuru tarihinden itibaren ise yıl gibi bir koruma süresi marka sahibine yardımcı olacaktır.


Yani, tescillenmiş bir marka yıl süre ile tüm hakları ile. Sonra yıllık sürelerle istenildiği kadar yenilenebilir.

Madrid protokolü ve Bireysel ülke marka başvurusu şeklindedir. Avrupa birliği üye ülkeleri de dahildir. Madrid marka başvurusu için ile ay arası incelemesi sürer. Ticari markalar bir teşebbüs tarafından üretilen veya temin edilen malların veya hizmetlerin diğer teşebbüse ait mal veya hizmetlerden ayırt edilmesini sağlayan işaretlerdir.


Bu da tescilli bir markanın, hak sahibi olmayan bir kurum veya kişi tarafından kullanılması halinde, gerçek marka hakkı sahibi tarafından itiraz edilerek veya dava açılarak izinsiz kullanım ve haksız kazanç elde edilmemesi sağlanabilir. Sözcükler, sayılar, harfler.


Birinci fıkrada belirtilen aşamalardan herhangi biri tamamlanmadan tescil edilen marka, tescilli marka olarak kabul edilmez, başvuru işlemleri tamamlanmayan aşamadan devam ettirilir ve bu durum Bültende yayımlanır. Bu başvuruların tekrar tesciline karar verilirse daha önce ödenen tescil ücreti tekrar talep edilmez.


Ancak tescil tarihinden itibaren iki yıl geçmiş olması. Bu inceleme işlemleri uzmanlaşmış vekiller ile yapılmalı ve her ay gerçekleşen yeni başvuruların taranarak geçmişte markalaşmış diğer kuruluşların kırk beş sınıf üzerinden. Fiyatlandırmaların detaylı tablosunu marka işlemleri fiyat tablosundan görebilirsiniz.


Yetkili devlet kurumu tarafına yapılan marka başvuruları, yaklaşık olarak ay gibi bir süre boyunca İncelemeye tabi olur. Patent başvurusundan önce ulusal bazda ve internet ortamında ürün ile ilgili benzerlik araştırması yapılmalıdır.


Bu sorgu sonunda faydalı model için müracaat. Bu senelik koruma sürelerini, yenileme harçlarını yatırarak sonsuza kadar devam ettirebilirsiniz. Yurtdışı marka yaratırken nelere dikkat etmeliyim?


Tescile itiraz yada enstitü kararına itiraz durumlarında bu süre beş sekiz ay arasında uzayabilir.

Aksi takdirde markanız düştüğü andan sizinle aynı sınıfta faaliyet gösteren başka bir firma markanızın bütün yasal haklarını kendine geçirebilir. Ne kadar sürede sonuçlanır? Sorularını sayfamızda yanıtladık. Patent Genel Müdürü Mehmet Taşar, marka tescilinin netice almasına kadar geçen süreyi ve yaşanabilecekleri Wise TV aracılığıyla.


Konu kapsamında markaların tescili süresi. Müşteri Hizmetleri. Uzman ekibimiz, marka tescil başvurusunu yapıldıktan sonra tahmini olarak - aylık sürede tüm aşamaları yakından takip eder.


Diğer yazılara da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi