Gezi yazısı nasıl yazılır örnek

Makale : Hızlı ezber nasıl yapılır ? Anlatılanlar hayal gücüne dayalı değil tamamı ile gerçektir. Betimleyici anlatımdan yararlanılır. Bu nedenden dolayı sizlere kısaca gezi yazısı nasıl yazılır hakkında bilgiler vereceğiz.


Bu yazı türünü iyi bir şekilde kavramanız adına sizlere maddeler halinde gezi yazısı nasıl yazılır konusunda bilgiler vermeye çalışacağız.

Siz de bu ders videosunu izledikten sonra kendi gezi yazılarınızı. Yanımda oturan bir Niğdeli şehrin eteğini saran ağaç kümeleri arasında pek iyi seçemediğim bir noktayı işaret etti.


Faruk Nafizin hanı, dedi. Büyük şairin han sahibi olduğu günleri de inşallah görürüz. Cumhuriyeti Prag - 150. Ankara Çubuk Karagöl - 144. Gürcistan Batum - 143.

Ukrayna Kiev - 132. Genel özellikler - 126. Anı Nasıl Yazılır ? Bu yüzden felsefi, dini, bilimsel ya da diğer amaçlar ile yazılmış anıların bu özelliğe uyması beklenmeyebilir.


Ve her alıntının altına bir tarih konulur. Bunda yabancı ülkelerle kurulan ilişkilerin artması ve gezilerin daha kolay hale gelmesi etkili olmuştur. Falih Rıfkı Atay’ın gezi türünde yazılmış eserleri şunlardır: Denizaşırı. Merak ettiğimiz bir çok yer vardır bu yerlere gitme imkanımız olduğunda görmüş olduğumuz ve karşımıza çıkan güzellikleri kısa gezi yazısı olarak yazabiliriz.


Yazar gezdiği yerlerin ilginç özelliklerini hemen fark edecek kıvrak bir zekâya ve kültür birikimine sahip olmalıdır. Nihayet Bursa Zamanı Uzun zamandır görmek istediğimiz Bursa’ya gitmek için bir. Seyahatname adı ile de bilinen gezi yazılarında coğrafyadan, hukuktan, araştırmalardan, gözlemlerden, hislerden ve duygulardan faydalanılır. Evliya Çelebi bu türdeki en iyi yazarlardan birisidir.


Eskiden gezi yazılarına seyahatname, seyahat yazıları denirdi. Bugün gezen gören kimseye gezgin, onların. Evet, Erzurum denilince akla hemen: dadaş, Oltu taşı, palandöken ve kayak geliyor.

Bu şehre: birkaç kez gittim ve bulunduğum sürede: güzel ve düzenli bir şehir olduğunu gördüm. Oltu taşı hediyelik tespih ve yüzük, küpe gibi güzel şeyler satın aldım. Hatta: Oltu taşından tespihte, her tanenin üzerine: gümüş çok ince şeritler ile.


Birisi hasta olsa hastaneye götürüp ona bakarlar ve ilaç verirler. Günde iki defa türlü türlü güzel. O dönemlerin elçileri, seyyahları, şair ve yazarları gezip gördükleri yerler hakkında eserler ortaya koymuşlar. Bir gezi yazısı çoğu zaman kendinden.


Görüş Yazısı Hakkında ve Örnekleri dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Herhangi bir kimsenin, daha çok bir edebiyat sanatçısının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezip gördüğü yerlerdeki toplumları, kentleri, yerleri, yaşayışları, âdet ve töreleri, gelenek ve görenekleri, doğal ve tarihî güzellikleri, ilgi çeken değişik yönleri edebî bir üslup içinde kaleme alarak anlatmasına “ gezi yazısı ” (seyahatname) denir.


Yazmak şahsi bir eylemdir, tıpkı yemek yapmak gibi. Tarifi ne kadar ortak olursa olsun "bir tutam tuz", "alabildiği kadar un", “bir çimdik zencefil” cümlelerinde yatar işin sırrı.


Herkesin elinin ayarı gönlünün alırı farklıdır. Gezi raporu nasıl yazılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi