Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020

Eğer daha önceden bir pasaportunuz varsa ve dönüş tarihinizden itibaren ay daha geçerlilik süresi kalıyor ise bu pasaport ile başvuru yapabilirsiniz. Bu formda sunmuş olduğunuz tüm bilgiler eksiksiz ve doğru olmalıdır. Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 1gün içerisinde günü aşmamak kaydıyla vize prosedürlerinden muaftır.


Dijital dünyada sınırların kalkmasına rağmen yaşadığımız dünyada maalesef bir ülkeden başka bir ülkeye gidebilmek için vize adı verilen o ülkenin sizi kabul ettiğini gösteren bir belgeye ihtiyacınız bulunmaktadır. Tabii bu ziyaret amaca bağlı olarak değişkenlik.


Gerekli evraklar ve vize ücreti.

Hasarsız ve yıpranmamış olması gereken pasaportun, en az sayfası boş. Konsolosluğun gerek duyması halinde başka belgeler de istenebilmektedir. Davetiye gönderirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu davetiye süresinin ayı geçmeyecek şekilde. Bu yazımızda da bununla ilgili detaylı bilgileri bulabileceğiniz gibi ücretler ile ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz.


Almanya Ticari Vize. Bir sonraki adım, uygulamanıza eklenecek belge setinizi hazırlamaktır.


Belgeler, başvurunuzun şartları yerine getirmemesi nedeniyle derhal reddedilmemesini sağlar, bu nedenle hepsine sahip olduğunuzdan emin olun. Başvuru yapacak olan kişiler istedikleri merkezden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.


Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.

Ayrıca pasaport seneden eski olmamalı, yırtığı, hasarı bulunmamalıdır. Eski pasaportlar varsa onlar da aynı. Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası gerekmektedir. Başvuru sırasında orijinal evraklar tarafınıza geri verileceğinden evrakların fotokopileri ile birlikte başvuruda hazır.


Bu gruba dahil edilecek özel durum vizeleri de mevcut. Böylece hem zaman kaybetmiyor, hem emek. Ulusal Vize belli bir seyahat amacına yönelik uzun süreli kalışlar için gerekli olan vize türüdür.


Genelde günlük, bazı durumlarda ise yıllık bir süre için verilir. Vize almak için gereken evrakları araştırırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta en güncel kaynakları seçmek. Eksik evrak ile gidip başvuruyu ertelemek zorunda kalmayı kimse istemez.


Görüşmede tüm başvuru evrakları eksiksiz teslim edilir, vize işlem ücreti ödenir ve seyahatinizle ilgili soruları cevaplandırmanız istenir. Ayrıca fotoğrafınız ile – gerekli olduğu takdire – parmak izi kayıtlarınız alınır.


Kapadokya Balayı Fırsatları. Bunun dışında elçilik veya elçiliğin yetkilendirdiği kuruluş olan iData başvurularında gelir evrakları olarak iş yeri ve banka hesapları, aile bağlarının kanıtlanması için nüfus evrakları istenilmektedir.


Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan vize muafiyetine yönelik anlaşmalar sayesinde vatandaşlara bu yönde bir hak verilmiştir. Fakat bordo renkli pasaport kullanan kişilerin böyle bir hakkı.


Ancak yine de tüm vize başvurularında yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı evraklar vardır. Siz başvurunuz için gerekli belgeleri topladıktan sonra, seçmiş olduğunuz aracı firma ile başvuru süreciniz başlamış olur.

Bu yüzden, başvuru yapan kişiler. Boşanma davalarının açılabilmesi için öncelikli olarak davanın niteliğine karar verilmesi gerekmektedir.


Bununla birlikte kişinin durumuna özel bazı ek evrakların da eklenmesi gerekebilir. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. Schengen Vizesi için gerekli evraklar nelerdir?


Hindistan vizesi nasıl alınır, başvuru için gerekli evraklar nelerdir sorularının yanıtlarını derledik.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi