Almanya aile birleşimi dil şartı

Almanya aile birleşimi vizesinde dil şartı bulunmaktadır. Ancak dil şartı muafiyeti bulunur.


Alman vatandaşı eş ile aile birleşimi başvurusu yapacak kişi yıl boyunca dil kursuna gittiği halde dil sertifikası alamıyorsa dil şartından muaf sayılır. Bunun için adayların ilgili kurslara katılmaları beklenir. Berlin, aile birleşimi vizelerinde dil şartı aramaya devam edecek. Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı.


ABA „ Almanya’nın uyguladığı dil sınavı, Türkiye ile olan anlaşmalara aykırı. Alman vatandaşlarıyla aile birleşimi gerçekleştirmek, esasen AB vatandaşı olmayan kişilerle aile birleşimi gerçekleştirmeye oranla daha kolaydır.


Aynı şekilde, Almanya vatandaşlarının çocukları veya Almanya vatandaşı olan bir çocuğun anne veya babası, geçiminin güvence altında olmaması durumunda Almanya ’ya gelebilir. Bu da şu anlama gelmektedir: Federal hükümet karşı bir karar alıncaya kadar dil sınavları kalacaktır.


Yeni bir düzenlemeye kadar Goethe-Institut, aile birleşimi kapsamında Almanya ’ya gidecek eşler için düzenlenen kursların verilmesine ve Start Deutsch sınavının yapılmasına şimdiye dek olduğu gibi devam edilecektir. Almanya Federal Cumhuriyetinin Türkiye’de iki tane Başkonsolosluğu (İstanbul ve İzmir) bir tanede büyükelçiliği (Ankara) bulunmaktadır.


Almanya, aile birleşimi için kaldırılan ‘ dil şartı ’nda ısrar ederse insan haklarını çiğner’ Almanya ’nın aile birleşimleri için yürürlüğe koyduğu ‘ dil bilme şartı ’nı AB Adalet Divanı ‘Birlik’ yasalarına aykırı bulması Almanya ’da tartışmaya yol açtı. Almanya ’ya aile birleşimi yaparak yerleşen vatandaşlar arasında, Türk vatandaşları birinci sırada yer aldığını söyleyen Çakırözer, “Ailelerin mağdur olmaması için, Almanca öğrenemeyecek durumda olan eşler, Almanya ’ya gelmeden önce savaş ve benzeri nedenlerle Almanca öğrenme imkanı olmayan aileler için geçerli olan ‘ dil şartı aranmaması’ yönündeki.


Almanya Aile birleşimi vizesini kısaca, Almanya ’da oturma veya çalışma izni olan eşin yanına gidebilmek için gerekli olan eş vizesi olarak özetleyebiliriz. Aile Birleşimi İçin Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!


Kuşkusuz ki eş birleşimi çerçevesinde Almanya ’ya yerleşecek eş için Almanca dilinde anlaşabilmesi şartı, Almanya ’ya ilk defa yerleşmek isteyen bir Türk vatandaşı için bu anlamda yeni ve aile birleşimi hakkının kötüleşmesi anlamında bir şarttır ve “Hakları Kısıtlama Yasağı”na aykırıdır. Vize alabilmek için gerekli dil şartı bundan sonra da yerine getirilmesi gerekecektir.


Aile birleşimi amacıyla Almanya ´da yaşayan Ortaklık Anlaşması kapsamına giren Türk vatandaşının (çalışan, serbest meslek sahibi) yanına gitmek isteyenlerde ağır şartlar söz konusu olduğunda, dil şartından feragat edilebilecektir. Bu şartı yerine getirmek için her yıl binlerce insan Türkiye’de Almanca kurslarında giderek, seviye tabi testine tabi tutuluyor.


Testi başaramayanlara evlilik yapmasına rağmen aile birleşimi yapmasına izin verilmiyor. Yürürlüğe konulduğu dönem yoğun tepki toplayan bu uygulamadan hümümet geri adım atmamıştı. Böylece erken yaşta zorla evlendirilmiş kadın ve genç kιzlarιn Almanya ’ya gelmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadır.


Almanya aile birleşimi dil şartı

Alman vatandaşı olan bir eşle yapılan aile birleşiminde de belirli şartlar altında kendi geçimi sağlama şartı aranabilir. Sürekli olarak Almanya’da yaşayan yabancıların uyum sağlama çabaları, uyum kursları olarak adlandırılan kurslarla desteklenir.


Eğer evliyseniz eşinizin de aile birleşimi vizesine başvurması gerekecek ve siz Blue Card’a uygunsanız herhangi bir dil şartı aranmayacak aksi takdirde aile birleşimi için A1. Almanya, Almanca Aile birleşimi için evrak dil uğraşan varmı yardımcı olmak için fikirleselim. This video is unavailable.


Almanya aile birleşimi dil şartı

Almanya ’nın Türkiye’deki Vize Bölümleri, yalnızca dil şartının yerine getirilmemesi nedeniyle reddedilmesi gereken aile birleşimi amacındaki vize başvurularıyla ilgili işlemleri. Münih İdari Mahkemesi, Almanca dil testini hileyle kazanarak Almanya ’ya gelen bir Türkü haklı buldu. Aile birleşimi (Alman veya Almanya’da yaşayan bir yabancı eş ile) konusunda her iki eş için prensip olarak asgari yaş sınırı geçerli olmaktadır.


Aile birleşiminde dil engeli Aile birleşimi yasasına göre Almanya ’da yaşayan eşinin yanına gelmek isteyen yabancıların temel Almanca bilgisine sahip olduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Yani İngiltere yerleşim vizesi kategorilerinde başvuru dosyasına mutlaka konulması gererken IELTS Life Skills sınav sonucunun aile birleşimi amacıyla yapılan vize başvurularının dosyasında yer almasına gerek yoktur.


Eğitimlerimiz maksimum kişilik özel grup dersleri şeklinde geçiyor. Almanya Göç Yasası şartlarını yerine getirdikten sonra aylık iş arama vizesine başvurabilirsiniz. Almanya ’da çalışma veya oturumla ilgili başvuru dosyalarınızı biz takip ediyoruz. Ayrıca ailenizi de yanınızda götürmeniz için gerekli olan aile birleşimi vize işlemlerinizi de biz takip ediyoruz.


Almanya’da çalışmak için denklik ve dil yeterliliği şartlarını sağlamak yeterli olmamaktadır. Aile birleşimine yönelik kurslarla öğrencilerimizi iki aşamada Start Deutsch sınavına hazırlıyoruz.


ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ ile ilgili gerekli olanlar nelerdir? Kurs bitiminde ALMANCA DİL YETERLİLİK SINAVI’ n dan 1üzerinden puan alması gerekir.


Almanya aile birleşimi dil şartı

Başsavcı Mengozzi, aile birleşimi için Almanya tarafından getirilen dil şartının Birlik hukukuna aykırı olduğu yönünde görüş bildirdi. Son Güncelleme: 30.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi