Kirayı ödemeyen kiracının tahliyesi ne kadar sürer
Kiracı tahliyesi ne kadar sürer ? Gayrimenkulünüzde bir kiracının olduğunu ancak, kiracınızın tahliyesini istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı tahliyesi ne kadar sürer diyorsanız hemen yanıtlayalım. Bu nedenle kiracınızın tahliyesinin hızlı.
Ancak bu durum diğer bir tahliye sebebi olan “iki haklı ihtar nedeniyle tahliye” davasında ev sahibi lehine haklı ihtar yerine geçeceğinden ev sahibinin göndereceği ikinci ihtardan sonra kiracının taşınmazdan tahliyesini. Bu sebeplerden birisi ise kiracının kirayı ödememe nedeni ile tahliyesidir.
Kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir sorusunun genel olarak türlü cevabı vardır. Kirasını ödemeyen kiracının tahliyesi işlemleri. Her ev sahibinin dileği kiraların gününde ödenmesi ve kiracısı ile ilişkisinin sorunsuz şekilde uzun yıllar sürmesidir anca.
Kanun’un izin verdiği nedenlerden dolayı kiracılarına tahliye davası açmış ve kazanmış ev sahipleri, kira tahliyesi ne kadar sürer sorusuna yanıt aramaktadır. Kimi kiracılar zaman kazanmak adına bu süreci uzatmakta ve ev sahipleri tahliye işleminin gerçekleşmemesi nedeniyle mağdur olmaktadırlar. Bu tamamen kiracının tahliye sebebine, izlenecek yola ve avukat desteği olup olmamasına göre değişecektir.
Kirayı ödememek en önemli tahliye nedenlerinden biridir. Bir kiranın bile gecikmesi ve ödenmemesi tahliye nedenidir ve ödeme emrine rağmen kiracı ödememeye devam etmesi durumunda kiracı evden çıkarılabilir.
Kiranın ödenmemesi durumunda en hızlı ve mantıklı yol kiralanan. Tahliye talepli icra takibi kiracının tahliyesi bakımından tahliye davasından daha hızlı ve pratik bir yoldur. Kural olarak, kira ilişkisinin varlığını ve aylık kira bedelinin ne kadar olduğunu ispat külfeti kiralayana, kiracı tarafından kabul edilen kira bedelinin ödendiğinin ispat külfeti ise kiracıya düşer.
Kiralayanın talep ettiği yıllık kira miktarı HMK’nın 200. Her sebepten ötürü kiracının tahliyesi için ayrı ihbar ve dava açma süreleri öngörülmüştür.
Ancak bunlar genel olarak noter kanalı ile yapılan ihtarların başarısız olması ve ardından tahliye davası açılıyor olması şeklinde olduklarından. Aylık olarak ödemek ile yükümlü olduğu kira bedelini ödememesi neticesinde ilgili mülkiyetten tahliyesini icra yolu ile gerçekleştirilmesi halinde, yürürlük için gereklilikler noktasında herhangi bir sorun ya da eksiklik bulunmuyor ise ortalama ay ile aylık süreç içerisinde kiracının tahliyesi gerçekleşebilir.
Kira ödenmesine karşın yine de kiracının evden çıkarılmak istendiği durumlar da olabilmektedir. Fakat kira ödemeyen bir kiracının tahliyesi nasıl olur diye soruyorsanız, öncelikle bilmeniz gereken ilamsız icra takibi yapabileceğinizdir. Takip kesinleştikten sonra 30.
Bu yazımızda kiracıya icra takibi nasıl yapılır, kiracı kirayı ödemezse ne olur, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkartılır, kiracı kirasını ödemiyor, kiracı kirayı ödemeden kaçarsa ne yapılmalı gibi konularda detaylı bilgiler sunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.
Ev sahibi nasıl istediği zaman kiracısını çıkaramıyor ise, kiracı da aynı şekilde ancak haklı gerekçelerin olması halinde evi tahliye edebiliyor. Buna kanuna göre kiracı kira bedelini düzenli bir şekilde yapmalıdır.
Avukatlara Aylık Ödenecek Ücret. Borçlar Kanunu’na göre kiracının sorumluluklarını düzenler. Kira kontratında yer alan tarihlerde kira ödenmediği vb.
Haziran’dan sonrası için bunun yeniden ihtar keşidesi ile mümkün olabileceği söylendi. Ancak, ev sahibi haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. Ev sahibinin mesken ihtiyacı var ise, evin el değiştirmesi söz konusu ise ve konutta zorunlu tadilat yapılacaksa bunlar haklı.
Turgut Kaan Kayacan. Yardımcı olur musunuz teşekkürler. Merhaba, Yaklaşık yıl önce kiraya verdiğimiz.
Kira sözleşmesinin sona ermesi, kiracının kirayı geciktirerek ödemesi ya da taşınmazın yıkılacak olması gibi farklı pek çok nedene bağlı olarak kiracının tahliyesi yapılabilmektedir. Ancak çoğu durumda ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan sorunlar nedeni ile bu süreç uzamakta ve çok sıkıntılı bir hale dönüşebilmektedir. Bu gibi durumlarda mal sahibinin avukat. Bu durumu kiracıya iadeli taahhütlü olarak posta ile bildirdim.
Yine kirayı ödemiyor. Dairenin tahliyesi için ne yapılmasını önerirsiniz. Gerekli araştırmaları yapmama rağmen işime yarar türde net bir bilgi bulamadım,sizlere sormak istedim.
Ev ya da iş yeri kiralayanların, kira tahliyesi istemesinin en yaygın sebeplerinden biri de kiracının borcunu ödememesi durumudur. Bu da en gerekli tahliye şartlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Dava yoluna başvurarak tahliye talep hakkı isteyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder