Karadeniz tahta araba

El yapımı tahta arabalarla yapılan yarışlar çok eğlenceli geçiyor. Karadeniz geleneğini uluslararası platforma taşıdı. Bugün sizler için tahta arabalarla yarışıyoruz. Biz de bunu sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz.


Biraz daha farklı bir tasarım yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu bayramda yarışları iptal ettik ama çocuklar kendi aralarında yine bunu yaptılar.

Bizden çok daha hevesliler bu işe. Lazların gözü nasıl kara, nasıl kara, anlatılmaz Red Bull Formulaz’da yaşanır. Tahta Araba Şenliği. O virajlarda “Aman bi yanım uçurum yavaşlayayım” gibi çekinceler yok.


Tersine, hodri meydan. Dikkaya Köyüne çok eski dönemine ait olan kültürel ürünümüz pisari araba yapım belgeselini izleyebilirsiniz. Bölüm özeti: Yiğit’in geçici velayetini kazanan Vedat, yine şeytani bir planın peşine düşer ve oğlunu da alıp otelden ayrılır.


Yarışlara katılımın en önemli şartı, araçların tamamen tahtadan ve el ile yapılmasıydı.

Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken ve birbirinden ilginç tasarımlara sahip tahta arabalarla yokuş. Aslında bu tahta araba geleneği eskilerden beri var.


Mazisi şuraya dayanıyor, buraya ilk araba yolu yapımı için dozer gelmişti. Yol yapıldı ancak kimsenin arabası yoktu. Ağustos Pazar günü koşulan Red Bull Formulaz, kendine özgü kuralları, eğlenceli parkuru ve şenlik atmosferiyle dikkat.


Etkinlikle ilgili detaylara. Düzenlenen yarışa yaş üstü herkes katılabiliyor. Rize nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 10. Bu sene 11’incisi gerçekleştirilen etkinlik bir kez daha renkli anlara sahne oldu.


Doğa sevdalısı bir gezgin olarak Türkiye’nin dört bir yanını yıllardır geziyorum. Oyunda yön tuşları ile arabanızı yönetebilir ve kontor boyunca yoldan çıkmadan ilerlemeye çalışabilirsiniz. Shockwave 3d player ile uyumlu 3d grafiklerle geliştirilen. Red Bull Formulaz tahta araba yarışları, bu yıl yedinci kez Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirildi.


Sunuculuğunu Salih Navdar’ın yaptığı yarışlarda, genç ve yaşlı katılımcılar bir araya geldi. Yarış pistinin uçurum bölümlerinin kenarlarına saman balyalar konuldu. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacılar, olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik taktı.


Dünya Şampiyonu olan ve motosikletin üzerinde birçok rekor kıran Sofuoğlu’nun tahta arabalarla yaptığı sürüş merakla izlendi.

Stuntriding dalında Türkiye’nin en iyi ismi Red Bull sporcusu Birkan Polat da Formulaz’daydı. Beldenin Selamet T. Rize Ardeşen’e bağlı Tunca beldesinde her yıl düzenlenen tahta araba yarışı Formulaz’a katılan 60’tan fazla yarışmacının da hikâyeleri Köse ve Bayrak gibi.


Dereağzı Tabiat Parkı ziyarete açıldı. Yorumlar (0) × Gönder. Bunlara Göz Atmadan Geçmeyin. Afşin Elbistan A termik san.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi