Kiracı evi boşaltmadan ne kadar önce haber vermeli

Peki, kiracılar çıkmadan ne kadar önce haber vermeli ? Belirsiz süreli kira sözleşmesi ile gerçekleşen kiralama işlemlerinde kiracının aylık kiralama döneminin sonu için mutlaka aylık fesih bildirim süresine uyarak feshetme hakkına sahiptir. Bunlardan biride kira sözleşmesi devam ederken kiracının evi boşaltması durumunda ev sahibi taşınmazı aynı koşullar altında kiraya verene kadar kira sözleşmesinden doğan yükümlülüklerini yerine.


Evin özelliği, konumu vs. Borçlar Kanunun 325. Eğer kiracı buna rağmen evi boşaltırsa, ev sahibinin kira talep etme hakkı doğar.


Ev sahibinin, evin tahliyesini isteyebilmesi içinse, kendisi, eşi, alt soyu, üst soyu ve bakmakla yülümlü olduğu kişilere ait konut ihtiyacını öne sürmesi gerekir. Bu ihtiyaç sabitse, fesih kanundaki sürelere uyarak, belirlenen tarihten itibaren ay içinde tahliye davası açabilir. Makul süreden kasıt normal koşullarda evin kiraya verilebilme süresidir. Yani evin boş kaldığı süre kadar bedelden sorumlusunuz.


Daha önce ev sahibinin ödediği çatı, badana, boya, asansör gibi evin tüm masraflarını artık kiracı kendi cebinden ödeyecek. Yargıtay görüşleri. Ancak eski ev sahibi kontratı içinde oturan kadının adına değil damadının adına yapmış.


Cevaplarsanız memnun olurum. Ancak bu arada kiracının evi boşaltmadan önce yapması gereken bazı önemli sorumlulukları da bulunuyor. Bu sorumlulukların yerine getirilmemesi kiracının bazı sorunlarla karşı karşıya kalmasına neden olabiliyor. Bu nedenle yasalara uygun bir şekilde evden çıkmak büyük önem taşıyor.


Kiracı evi boşaltmadan ne kadar önce haber vermeli

Peki kiracının evden çıkarken yapması gerekenler nelerdir? Buradaki makul süre, benzer koşullardaki bir taşınmazın o yörede yaklaşık olarak ne kadar sürede kiralanabileceğine göre belirlenecek olup kiracı, bu süre boyunca kira bedelinden sorumlu tutulacaktır. Ev Sahibi Çkarmadan Önce Ne Kadar Süre Vermeli ? Eğer haber verilmezse, kontrat otomatik şekilde yenilenir ve sözleşme süresiz olur. Ayrıca Evi boşaltmadan başkam şehre gitti.


Kiracı evi boşaltmadan ne kadar önce haber vermeli

Telefonlarımıza cevap vermiyor. Tahliye davası açtık. Ne kadar sürer sonuçlanması? Bu süreçte yapılması gereken başka birşey var mıdır?


Ev sahibinin biri arkadaş ortamında tanışılan bir yerde hemen “ kiracı evi boşaltmadan önce ne kadar sürede haber vermeli ” diye sormuş. Kiracım aydır kirayı ödemiyor. Avukat “bir ay” demiş.


Kiracı evi boşaltmadan ne kadar önce haber vermeli

Aradan bir hafta geçmiş avukat hızla adliyeye yetişmeye çalışırken aynı kişiyle karşılaşınca tekrar aynı soruyla karşılaşmış. Hükümden de anlaşılacağı üzere, erken boşaltmadan kaynaklı Kiraya Veren’in zararı yönünden Kiracı ’nın sorumluluğu makul bir süre ile sınırlanmıştır.


Bildirim iadeli taahütlü mektup ile yapılmalıdır. Kiracıya Haber Vermeden Evi Yıkmak - İstanbul Haber Videoları. Olayı tam olarak anlayabilirim çünkü ev sattım. Kira kontratın bittiginde yenilemek istemezse çıkmak zorundasın.


Yeni evsahibin noter den ihtar çekerse gün içinde boşaltabilir evi. Kayınvalide anne baba arkadaş farketmez yani bir bisaat önce bile olsa kim olursa olsun haber vermeli bence.


Sonuçta yaşam alanım rahatımdır nasıl bir ortam oan belli değil.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi