Apartman karar defteri tasdik ettirmemenin cezası

Apartman karar defteri tasdik ettirmemenin cezası

Apartman yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir? Kanuna göre apartman yönetimine dair gelir - gider hesaplarının ve apartman ile ilgili alınan kararların yönetici tarafından apartman defterine kaydedilmesi gerekiyor. Zamanında tasdik, zamanında yazım ve ibraz açılarından YEVMİYE DEFTERİ diğer defterlere nazaran çok daha önemlidir. KDV indirimleri geçersiz sayılarak ağır bir vergi tarhiyatı yapabilecek olmasına karşın, envanter defterinin tasdiksiz oluşu.


Apartman karar defteri tasdik ettirmemenin cezası

Açılış tasdiki faaliyete başlamadan ilk aydan önceki ayın sonuna kadar yapılmalıdır. Bu açılış tasdiki onayı her. Genelde apartman yöneticileri karar defterini bir kez onaylatır ve defter bitene kadar kullanır. Anonim ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defteri, limited şirketler ise pay defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri, tutmak zorundadır.


Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Bu tarihe kadar tasdik ettirmeyip ocak tarihine kadar tasdik ettirirse kendisine II. Müdürler kurulu karar defter tutulması halinde bu defterin tasdik ve tutulmasında yönetim kurulu karar defterine ilişkin esaslara uyulacaktır. APARTMAN KARAR DEFTERİ.


Ticaret ve Esnaf sicil tasdiknamesi istenmez. Kat Mülkiyeti Kanununun 32. Kapanış Tasdikleri.


Anonim ve limited şirketler açısından karar defterlerinin kullanılacak yapraklarının bir kez tasdik ettirilerek bu defterler tükenesiye kadar kullanılabilir. Sadece noter onayından geçen apartman karar defteri kullanılabilir.


ZET : Yevmiye defterinin dolması nedeniyle, tasdiksiz olan arka yüzüne yazılmış olması KDV indirimini engellemez. Bu defter için noterden tasdik almak gerekiyor. Davacının fiili açıkça tespit edildiğine ve olayda resen takdir nedeni de. Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33.


Karar Defteri " olduğu belirlenmiş ve bu mükellefiyetlere aykırı fiillerin cezası da belirlenmiştir. Karar defteri kat malikleri kurul kararlarının işlendiği defterdir. Genellikle apartman kurulu tarafından hazırlanan defterler için herhangi bir defter kullanılması yasaktır.


Merhabalar, Yıllardır oturduğum daireli apartmanımızda işlerin daha iyi yürümesi için yönetim oluşturulmasını talep ettim ve yönetici seçildim. Ancak GK Müzakere defteri ile ort.


Merak ettiğim şu: Yönetimi resmi olarak yapmak istiyorum. Defter tutup her şeyi hukuka uygun olarak gerçekleştirmek istiyorum. Yapmam gerekenler tam olarak nelerdir. Yönetim kurulu karar defterler inde: Ara tasdik yapılmadan önce, kapanış onayı yapılması gerekir.


Buna göre kanuni sürenin sonundan başlayarak ay içinde tasdik işleminin yaptırılması halinde 2. Ayrıca defterleri geç tasdik ettirme veya tasdik ettirmeme fiili resen takdir nedeni sayıldığından, bu cezalar iki. Yevmiye defterinin, izleyen hesap döneminin altıncı ayının sonuna kadar notere ibraz edilip son kaydın altına noterce “Görülmüştür” ibaresi yazılarak mühür ve imza ile onaylanması gerekiyor.


Bu nedenle defteri kebirin tasdik ettirilmemiş olmasının vergi hukukunda herhangi bir yaptırımı yoktur. Tasdik ettirilmediği takdirde ticari ihtilaflarda sahibi lehine ispat vasıtası olarak kullanılamaz.


Merhaba, forumu ilk kez ziyaret ediyorsanız buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz. KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız.


Apartman karar defteri tasdik ettirmemenin cezası

Makalemizde, işveren sıfatıyla apartman yönetimlerinin tutması gereken defter ve belgeler ile SSK mevzuatına göre uymak zorunda oldukları usul hükümleri ve cezalar. Günlük 1lira adli para cezası uygulandığında ibraz yükümlülüğünün yerine getirilmemesi cezasının alt limiti 30. Varlığı noter tasdik kayıtları veya diğer şekilde sabit olan defterlerin, vergi incelemesine yetkili kişilere ibraz edilmemesi, “gizleme” suretiyle kaçakçılık suçunu.


Defteri kebir ve karar defteri için kapanış tasdiki gerekmez. Envanter defterinin kapanış tasdiki mart ayında yapılır. Bilindiği üzere, tacirler ve kooperatifl erin tutacağı ticari defterlerin nasıl tutulacağı, defterlerin kayıt zamanı, onay y.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi