Apartman karar defteri saklama süresi

Apartman karar defteri saklama süresi

Bina yöneticisinin kat malikleri katılımıyla gerçekleştirdiği kat malikleri toplantısında alınan kararların genel kurul defterine net bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Sadece noter onayından geçen apartman karar defteri kullanılabilir. Diğer yandan gider belgeleri de defterleri tevsik eden belgeler olarak düzenlenmesi ve ibraz edilmesi gereken belgelerdir.


Sayılı TTK tüm defter ve belgelerin saklama süresi 82. Maddede tanınlanmış olup, Ticari defter ve belgelerin saklanma süresini on yıl olarak belirlemiştir. Bendinin (a) ve (d) fıkralarında Her işletmenin saklaması gereken belgeler ve evraklar tanımlanmış olup, ilgili maddenin (5).


Apartman karar defteri saklama süresi

ARŞİV MALZEMELERİNİN SAKLAMA SÜRELERİ CETVELİ Diploma Defteri Okul,il veya ilçe MEM Süresiz Öğrenci Künye Defteri Okulda-Süresiz Tasdikname Defteri Okulda-Süresiz Sınıf geçme defteri Okulda-Süresiz Sınıf geçme defteri Okul,İl ve İl�. Defter ve belgelerin saklama süresi Tasarıda beş yıl olarak belirlenmiş olup, uygulamada diğer kanunlarda bulunan zamanaşımı sürelerinden dolayı defter ve belgelere dayalı usulsüzlüklerin (zimmet, emniyeti suiistimal vb.) tespit edilebilmesi açısından, saklama süresinin eskiden olduğu gibi on yıl olarak belirlenmesi amacıyla maddenin beşinci ve sekizinci fıkralarında.


Pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri gibi işletmenin muhasebesiyle ilgili olmayan defterler de ticari defterlerdir. Yevmiye, defteri kebir ve envanter defteri dışında tutulacak defterler Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu tarafından bir tebliğ ile belirlenecektir. Emsal kararları incelediğimizde genelde zayi belgesi için davalar reddediliyor.


Eğer dava reddedilirse yeni karar defteri için başka nasıl bir yol izleyebiliriz? Bu konuda maalesef ki bir düzenleme veya görüş henüz oluşmamış olduğu. Zaten aynı karar defteri yıllarca kullanılır.


Karar defteri devamlı elinizde olsun kapanış tastiklerini ihmal etmeyin. Yöneticiden yöneticiye devir eder gider. Diğer işletme defteri, ve faturaları, Çalışan varsa sgk dosyalarını sgk kanununa göre yıl, Herhangi bir gider gelir anlaşmazlığı gibi ihtilaflar için ise Borçlar kanununa görede yıl saklayın.


Genelde apartman yöneticileri karar defterini bir kez onaylatır ve defter bitene kadar kullanır. KARAR DEFTERİNİN ÖZELLLİKLERİ. Bağımsız bölümlerden meydana gelen anagayrimenkulün yönetimi, kat malikleri kurulu tarafından seçilen yönetici ya da yönetim kurulu tarafından gerçekleşiyor. Apartman yönetimi görev süresi ! Peki seçilen apartman yönetimi süresi nedir?


Apartman karar defteri saklama süresi

Saklama Süresi Birim Düşünceler Arşivinde Kurum Arşivinde Bakanlıklardan veya diğer kurumlardan gelen genelge, tamim, tebliğ vb. Birimden çıkan genelge, tamim, emir vb.


Ancak defter ortada yok. Devlet Arşivi’ne gönderilir. SGK işlem yönetmeliğine göre defter belge saklama süresi yıl olarak belirlendi. Bu defter notere onaylatılacak mı?


Gelir-gider (işletme) defteri tutmak zorunlu mu? Parayı hesabına aktaran yöneticiye ne ceza. Kat malikleri tarafından alınmış olan tüm kararlar sırasıyla karar defterine yazılmalıdır. Mükelleflerbeşyılolantarhzamanaşımısüresiboyuncayasaldeftervebel-gelerinimuhafazaetmekveistendiğindeincelemeyeibrazetmekmecburiye- tindedir.


Bina ile ilgili tüm kararlar apartman yönetim kurulu arasında tartışılır ve alınır. Bazı kararlar kat maliklerinin onayını gerektirse de çoğu karar yönetim tarafından alınabilir.


Kararlar, toplantıya katılan tüm kat malikleri tarafından imzalanır. Bu nedenle genelgede "İşverenlerce Tutulacak Defter ve Belgeler" bölümünde "Gelir-Giderin işlenmesi için ayrıca işletme defteri tutulmuş ve noterden tasdik ettirilmiş ise bu defter" denilerek bu neviden tutulan. Tıkla, iş gününde ücretsiz teslimat avantajıyla satın al! Daha rahat, huzurlu ve güvenli bir apartman - site yaşamı için profesyonel destek ve gerekli bilgiyi sunar.


Süresi içinde itiraz edilmeyen bilirkişi raporu kabul edilmiş sayılır. Bu kişilerin istemleri reddedildiğinde, üç gün içinde bu hususta gerekçeli bir karar verilir. Cumhuriyet savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafii veya kanunî temsilci, yargılama konusu olayla ilgili olarak veya bilirkişi raporunun hazırlanmasında değerlendirilmek.


Arşiv Malzemelerinin Saklama Süreleri Cetveli. Sıra Malzemenin Adı Saklanacağı Arşiv ve Süresi (Yıl) Diploma Defteri Okul, il veya ilçe MEM-Süresiz Öğrenci Künye Defteri Okulda-süresiz Tasdikname Defteri Okulda-süresiz Sınıf geç.


GÖREV - SÜRELER - kapıcı dairesi - karar defteri - Çalışma süresi - Sigortalılık süresi - Kısmi çalışma - Sosyal güvenlik - SÖZLEŞME - insan hakları kararı okumak için tıklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi