Almanya turist vizesi almak zor mu

Almanya ’ya vize almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının konsolosluğa başvurması gerekmektedir. Eğer tüm belgeleriniz eksiksiz ve doğru bilgiler içeriyorsa vize almanız hiç de zor olmamaktadır.


Eğer daha önceden kabul edilen bir vize talebiniz varsa vize almanız daha kolay olacaktır. Turist vizesi Almanya seyahati için çalışmayan bir kişinin banka hesabındaki yüklü miktar para da Konsolosluk değerlendirmesinde olumsuz etki yaratabilir. Bilindiği üzere vize değerlendirme kriterlerinden biri de kişinin yaşadığı ülkedeki vazgeçemeyeceği bağlarının ispatıdır. Bu ispat kişinin Almanya ’da vize ile geçireceği sürenin sonunda yasa dışı göçmen.


Almanya ’ya turistik olarak seyahat etmek isteyen kişi turistik olarak seyahat etmek istiyorlarsa öncelikle kalacağı yere ait otel, airbnb vb. Yeni senelik İngiltere vizesi almış biri olarak tecrübelerimi paylaşayım. Hem teyzemler de orada bulunuyor, bir aksilik çıksaydı bu işleri onunla da yapabilirdim. Turist vizesi, Almanya ’ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.


Almanya ’daki bir arkadaş, akraba veya aile üyesi ziyareti ise turistik amaçlı seyahat olarak nitelendirilemez. Almanya ziyaret vizesi ve Almanya turist vizesi en çok karıştırılan vize türleridir. Merhabalar İngiltere vizesine başvuru yapmayı düşünüyorum İlk defa yurtdışına çıkacak kişilerin İngiltere vizesi alması zor mu ? Yine bu evrakları içeren başvuru dosyasının çok.


Vizesi Almak Zor Mu ? Durumu zorlaştıran faktörler bilgi eksikliği kaynaklı safça yapılan hatalardır. Almanya vizesi almak sanıldığının aksine çok zor değildir. Bu vize retlerinin pek çoğu ise maalesef ufak hatalardan dolayı verilmekte.


Hayır, önemli olan nokta gerçekleştirilen başvurunun adımlarıdır. Zor olmamakla beraber, hata kabul etmeyecek kadar dikkatli davranılmalıdır. Turistik çalışma vizesi diye bir şey yok.


Turist olarak gidip kaçak çalışmak diyorsan hem zor hem de yasal değil, yakalanırsan cezası var. Sonra yurtdışı kariyer siteleri var (monster gibi) oradan başvuru yap. Mesleğin ya da eğitiminle.


Seyahat edilecek ülke ile ilgili sıkça sorulan sorular arasında İsveç vizesi almak zor mu, İsveç vizesi kaç günde alınır, İsveç vizesi ne kadar sürede çıkar gibi sorularla karşılaşmaktayız. Seyahat planlamalarınızı iyi yaptığınız ve gerekli evrakları usulüne uygun bir şekilde beyan ettiğiniz takdirde vize başvuruları zor olmamaktadır.


Bu vize başvuruları için gerekli olan bütün evrak ve belgelerin eksik olmadan tam şekilde toplanması gerekir. Bu yüzden vize evrakları eksiksiz ve hatasız olarak hazırlanmak zorundadır. Eğer çalıştığınız şirket çok kurumsal bir firma ve siz de uzun süredir istikrarla orada çalışıyorsanız vize alma şansınız kolay olur.


Bu soruya biraz siyasi cevap vermek gerekmekte. Kimine göre kolay kimine göre zor dur. Hatta kişi istemeden de olsa bu süreci daha da zorlaştırdığını gözlemliyorum.


Başvuru sırsında Konsolosluğun kişiden talep ettiği evraklar bellidir. Daha çok kısa süreli seyahatler için kullanılan İrlanda turist vizesi ‘C Tipi (kısa süreli vize )’ bir vizedir. Seyahatlerinizin süresi günden az bir süreyi kapsar.


Gerek internette ve gerekse sosyal medyada konu ile ilgili pek çok şehir efsanesine tanık olabilirsiniz. Bu da vize sürecini iyice çekilmez hale getiriyor. Kanada turist vizesi almak zor değildir. Bu yazımda sizin için turist vizesini zor veren ülkeyi yazdım.


Hiçbir vize başvurunuzda zorlukla karşılaşmamanız dileğiyle. Keyifli okumalar 🙂 1.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi